تهران- ايرنا- رييس سازمان زمين شناسي و اكتشافات معدني كشور گفت: براساس سند چشم انداز 1404 به استخراج مواد معدني مختلف مانند سنگ آهن از اعماق زمين نياز داريم.

به گزارش خبرنگار اقتصادي ايرنا، «راضيه لك» امروز (يكشنبه) در آيين آغاز به كار سي و ششمين گردهمايي و سومين كنگره بين المللي تخصصي علوم زمين افزود: نخستين لايه اطلاعات مربوط به فعاليت هاي معدني از سوي سازمان زمين شناسي تهيه مي شود و اكنون اكتشاف ذخاير از عمق زمين در دستور كار قرار دارد.
وي يادآوري كرد: سازمان زمين شناسي در چارچوب تهيه لايه اطلاعات در قالب برنامه اكتشاف، نقشه هاي يك صد هزارم را تكميل كرده و اكنون تهيه نقشه هاي يك بيست و پنج هزارم آغاز شده است.
رييس سازمان زمين شناسي خواستار آن شد كه شناخت ذخاير معدني در عمق زمين با مشخصه عيار بالا مورد توجه قرار گيرد و گفت: آمريكا اكنون به ذخاير معدني تا عمق 224 متر دست يافته اما در جمهوري اسلامي اين امر صفر درصد است و در آغاز راه قرار داريم.
وي يكي از روش هاي شناخت ذخاير معدني را برنامه ژئوفيزيك هوايي ذكر كرد كه در سال 1394 با تخصيص منابع به ميزان يك خط 150 هزار كيلومتري اجرا شد اما در سال هاي 1395 و 1396 به دليل نبود منابع براي اين طرح اقدام لازم صورت نگرفت.
پيش از اين اعلام شد ميزان ذخاير معدني شناسايي شده كشور حدود 60 ميليارد تن است و از اين رقم نزديك به 40 ميليارد تن ذخيره قطعي و بقيه احتمالي است.

** ريزگردها منشا داخلي دارد
لك برخلاف برخي مسوولان دستگاه هاي اجرايي كه منشا ريزگردهاي كشور را خارجي مي دانند، گفت: ريزگردها منشا داخلي دارد و در گذشته براي مهار ريزگرد 326 هزار كيلومتر را به عنوان اولويت مطالعات ميداني درنظر گرفتند و سازمان زمين شناسي با مطالعات دورسنجي، اين مساحت را به 35 هزار كيلومتر كاهش داد و هزينه ها به ميزان يك دهم كاهش پيدا كرد.
وي درباره شرايط درياچه اروميه گفت: درياچه اروميه به ميزان 30 ميليارد مترمكعب آب داشت كه اكنون به يك ميليارد متر مكعب رسيده و احياي اين درياچه ناممكن است.

** نقشه تحليل خطر ملي در دست تهيه است
رييس سازمان زمين شناسي موضوع لرزه خيزي كشور را يكي از چالش هاي مهم دانست و گفت: نقشه تحليل خطر ملي در دست تهيه است و انتظار مي رود در سال آينده تهيه نقشه حريم گسل ها نيز اجرا شود.
سي و ششمين گردهمايي و سومين كنگره بين المللي تخصصي علوم زمين تا هشتم اسفندماه در سازمان زمين شناسي و اكتشافات معدني كشور به فعاليت خود ادامه مي دهد.
همچنين نمايشگاه و فروشگاه عرضه مستقيم سنگ‌هاي قيمتي و نيمه‌قيمتي از ايران و جهان در حاشيه اين همايش برپا شده كه تا نهم اسفندماه از ساعت 9 تا 16 براي بازديد همگان داير است.
در اين نمايشگاه حدود 400 نمونه سنگ و 2 هزار نوع كاني و بيش از يك هزار و 200 نمونه سنگواره و 65 نمونه ابزار معدنكاري قديمي كشف شده از معادن ايران و اشياي باستان شناسي در معرض نمايش گذاشته شده است.
سازمان زمين‌شناسي و اكتشافات‌معدني كشور يك موزه تخصصي دارد كه نمونه‌هايي از سنگ، كاني، سنگواره (فسيل) و اشياي معدنكاري قديمي از نقاط مختلف داخل و خارج كشور در آن نگهداري مي شود.
مساحت موزه و نمايشگاه 345 مترمربع است.

اخبار اقتصادي ايرنا در تلگرام: IRNAeco@
اقتصام**1559*1961*