اهواز-ایرنا- وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: دانشگاه ها در حال ورود به مرحله ای هستند كه طی آن با ارتباط با صنعت و به كارگیری دانش برای ثروت آفرینی، تحول خوبی را در حوزه اقتصاد ایجاد كنند.

منصورغلامی روز دوشنبه در حاشیه بازدید از دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر در جمع خبرنگاران اظهار كرد: بخش مهمی از اقتصاد مقاومتی این است كه از نظر ایده ها، اندیشه ها و یافته های علمی به خود متكی باشیم و یكی از این اقدامات، استقرار مراكز رشد و فناوری و شركت های با ایده های نوین(استارت ها) در پارك های علم و فناوری بوده است.
وی افزود: در حال حاضر 42 پارك علم و فناوری در كشور وجود دارد كه زمینه ورود فناوری ها و ایده های حاصل از تحقیقات علمی به بخش صنعت را فراهم می كنند.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری یادآور شد: در بحث صنعت نیز صنایع مختلف از جمله مجموعه های زیر نظر وزارت صنعت، معدن و تجارت و بخش خصوصی توجه خوبی به محققان و نتایج تحقیقاتی دانشگاه ها نشان می دهند كه این موضوع، زمینه خوبی را برای حضور دانشگاه در صنعت فراهم می كند.
وی با بیان این كه وظایف اقتصاد مقاومتی بر حسب توان در منطقه و در سطح ملی برای دانشگاه ها وجود داشته و وزارت علوم از آن حمایت می كند، تاكید كرد: هر اندازه وابستگی فنی و فناوری ما كمتر باشد، از نظر تولید و اشتغال وابستگی به داخل بیشتر شده و بحث اقتصاد مقاومتی كه هر كشوری به ویژه ملت انقلابی ایران باید برای استقلال خود دنبال كند، محقق می شود.
غلامی درخصوص وضعیت شركت های دانش بنیان در كشور گفت: شركت های دانش بنیان عمر زیادی ندارند اما برخی از آن ها با سرعت بالایی در سطح جامعه و بین المللی ظاهر شده اند به نحوی كه بخشی از اشتغال ایجاد شده آن ها مستقیم است.
وی ادامه داد: بیشتر این شركت های موفق IT BASE هستند یعنی بر اساس فناوری اطلاعات و روی شبكه ها كار می كنند و بنابراین اگر چه اشتغال در خود این مجموعه ها زیاد نباشد، ولی افراد زیادی را در حوزه كاری خود مشغول كرده اند.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری بیان كرد: رقم درآمدهای این شركت های دانش بنیان رقم قابل توجهی بوده كه باعث امیدواری برای توسعه زمینه های كسب وكار و ورود مجموعه های جدیدی از جوانان تحصیل كرده در این حوزه است.
غلامی درخصوص اقدامات وزارت علوم برای جذب داشنجویان خارجی توضیح داد: یكی از برنامه هایی كه در برنامه ششم توسعه اقتصادی پیش بینی شده و جزو روابط بین المللی بوده، تعاملات بین المللی بوده كه یك بخش آن، پذیرش دانشجو از سایر كشور‌ها به ویژه كشورهای همسایه است.
وی ادامه داد: كشورهای همسایه به دلیلی نزدیكی مسافتی و نزدیكی فرهنگی فرصت های خوبی برای شروع و توسعه تعاملات بین المللی یوده و در مناطقی مانند خوزستان، به ویژه خرمشهر نیز به دلیل نزدیكی‌ های فرهنگی و مسافتی، زمینه برای جذب دانشجویان عراقی فراهم است.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری رفع موانع برای جذب دانشجویان خارجی را در گرو همكاری دانشگاه ها دانست و گفت: اگر دانشگاه ها موانعی برای این كار داشته باشند، به رفع این موانع كمك می ‌كنیم تا پذیرش دانشجو از همه كشورهای علاقه‌ مند به ویژه عراق انجام شود.
وی با اشاره به برنامه خود برای دیدار از دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر عنوان كرد: در دیدار از دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر برنامه های راهبردی دانشگاه را در كنار اعضای مدیریت و شورای دانشگاه مرور می كنیم تا وزارت علوم در برنامه های حمایتی خود و هماهنگی برای اجرا و رسیدن به اهداف بتواند اقدامات بهتری داشته باشد.
غلامی ادامه داد: دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر یك دانشگاه تخصصی با جایگاه ویژه است كه می‌تواند خدمات آموزشی و پژوهشی ویژه در حوزه علوم دریایی ارائه دهد.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در خصوص بحت تحصیلات تكمیلی و نحوه پذیرش دانشجویان در این مقطع بیان كرد: دانشگاه ها بر اساس ظرفیت های موجود خود، درخواست پذیرش دانشجو در رشته ها و دوره ها را ارائه كرده و سازمان سنجش و حوزه معاونت آموزشی نیز پس از بررسی ها، اجازه پذیرش می دهد كه یكی از شاخص های آن، وجود اساتید متخصص مرتبط با این رشته ها در دوره های تحصیلات تكمیلی است.
وی ادامه داد: اكنون كه ارتباطات علمی ما در جهان در حال توسعه است، ممكن است برخی دانشگاه ها از اساتید متخصص خارج از كشور هم به صورت كوتاه مدت استفاده كنند.
غلامی تصریح كرد: همچنین دانشجویان دوره دكترا برای 6 یا 9 ماه در زمان تحصیل، به عنوان فرصت تحقیقاتی مطالعاتی به یكی از كشورهای خارجی كه خود دانشجو زمینه كار را در دانشگاه فراهم كرده، اعزام می شود كه در واقع اقدامی برای استفاده از ظرفیت علمی كشورهای دیگر، انتقال فناوری و دانش و نیز توسعه روابط بین دانشگاه ها و مراكز تحقیقاتی است.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری درخصوص دانشجویان بازداشت شده در وقایع دی ماه امسال نیز توضیح داد: همه دانشجویان وقایع دی ماه آزاد شده و امیدواریم مشكل خاصی در مراحل بعدی كار وجود نداشته باشد.
7100/6002/7148