ساري- ايرنا- مدير شركت خدمات حمايتي كشاورزي مازندران گفت :كشاورزان به ويژه شاليكاران نگران تامين و توزيع انواع كودهاي شيميايي نباشند و امسال افزايش قيمتي را نيز نخواهيم داشت.

مجيد سلطاني روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا با تاكيد بر اين نكته كه صددرصد سهميه 60هزار تني كود فسفات و پتاس استان تخصيص يافته و با همان قيمت سال گذشته درحال توزيع است، افزود: سهميه 70درصدي كود اوره نيز توسط اين شركت كه معادل 65هزارتن است تامين و توزيع شده است.
وي با بيان اينكه اتحاديه تعاون روستايي مازندران 30 درصد برابر با حدود 40هزار تن كود اوره را بايد تامين و توزيع كند، بيان داشت: البته اين شركت آمادگي دارد تا در صورت عدم خريد به موقع و توزيع كود اوره از طريق اين اتحاديه ، با دستور رئيس سازمان جهاد كشاورزي استان وارد شود.
وي در مورد قيمت كودهاي شيميايي گفت: هر چند شركت هاي پتروشيمي از 6ماه پيش فشارهاي زيادي را براي افزايش قيمت به وزارت جهاد كشاورزي آورده اند، اما همچنان افزايش قيمت كود در سال زراعي در حد شايعه است.
مدير شركت خدمات حمايتي كشاورزي مازندران با تاكيدبر اين نكته كه انجام آزمون خاك موجب ارتقاي سطح كمي و كيفي محصولات كشاورزي مي‌شود ، افزود : اين شركت با هدف ساماندهي توزيع و مصرف كودهاي شيميايي ، در 10 نقطه از زمين هاي كشاورزي استان آزمون خاك انجام داده است.
سلطاني اضافه كرد: نتايج آزمايش هاي خاك كشاورزي مازندران نشان داده است كه نياز هر هكتار به كود اوره 100كيلو و فسفات و پتاس هر يك 50كيلو گرم است.
مدير شركت خدمات حمايتي كشاورزي مازندران در عين حال اظهار داشت : البته در زمين هايي كه از آب چشمه آبياري مي شود ، نياز كود اوره از 100 كيلو به 50 كيلو كاهش ولي مصرف كود پتاس به 100 كيلو افزايش مي يابد.
وي با بيان اينكه در زمين هاي باتلاقي نيز نياز كود اوره بايد كم شود ، افزود : در حال حاضر با چنين فرمولي ، ميانگين نياز هر هكتار كود شيميايي در زمين هاي كشاورزي مازندران 200 كيلو گرم است.
از آنجاييكه مهمترين فعاليت كشاورزي استان مازندران برنجكاري است ،خريد و تامين كودهاي شيميايي از اوايل اسفند يكي از مهمترين دغدغه هاي شاليكاران محسوب مي شود.
كشت برنج در مازندران به طور معمول با شخم و شيار ،خزانه گيري و آب تخت كردن شاليزار از ماه اسفند آغاز مي شود و به طور معمول در اواخر ماه فروردين به مرحله نشاء مي رسد.
هم اكنون در بشتر زمين هاي مناطق مركزي مازندران از جمله بابل ،بابلسر ،محمود آباد ،فريدونكنار و آمل شخم و شيار شده و آماده‌سازي زمين صورت گرفته است
مازندران با داشتن 460 هزار هكتار اراضي زراعي و باغي و كشت و برداشت بيش از 70 نوع محصول ، مهم ترين قطب كشاورزي كشور به شمار مي رود .
اين استان در توليد دستكم 10 نوع محصول كشاورزي رتبه اول تا سوم كشور را دارد.
رتبه اول توليد برنج ، مركبات ، كيوي و ماهيان پرورشي گرم آبي كشور هم متعلق به مازندران است .
6990/1899