به گزارش گروه اخبار فرهنگي ايرنا از سازمان اسناد و كتابخانه ملي ايران گلوريا پرز سالمرون در اين نشست با بيان اينكه كتابخانه ها گستردگي هاي بسياري دارند گفت: اگر همه ما با يكديگر همگام شويم مي توانيم از تمام فرصت ها استفاده كنيم و اين كار نقطه قوت ما خواهد بود.
سالمرون افزود: در اين راه نبايد مواردي مانند مذهب، مليت، جنسيت و همينطور سياست را مدنظر قرار دهيم و تنها راه اين است كه در راه ارتقاي جهاني دانش در كنار هم تلاش كنيم. بعلاوه همانطور كه قبلا به آن اشاره كردم كتابخانه همچون موتوري است كه ما چرخ دنده هاي آن خواهيم بود.
رييس ايفلا به وجود حداقل ها در هر كتابخانه اي اشاره كرد و گفت: بايد به همين حداقل ها بسنده كنيم و فكرمان را در ابعاد جهاني گسترش دهيم و به همين منظور براي ترويج روابط انساني و همكاري كتابخانه هاي جهان بايد به يكديگر كمك كرده و در اشاعه هرچه بيشتر اين هدف تلاش كنيم.
او جهاني شدن را هدف اصلي ايفلا عنوان كرد و افزود: در اين راه از شما كمك مي خواهم زيرا ما به تنهايي فراورده اي نخواهيم داشت و اين ما هستيم كه آينده مان را خلق كنيم.
پرز خاطرنشان كرد: كتابخانه ها هميشه مي توانند مهم باشند هرچند كه امروز اكثر مردم كتابخانه هاي كوچكي را در جيب هاي خود حمل مي كنند اما رسالت كتابداران در اين است كه اين كتابخانه هاي كوچك را به درستي هدايت كنند.
او در پايان گفت: خواسته من از تمامي كتابخانه ها اين است كه يكديگر را تقويت كنند و يك صداي واحد جهاني را با ملحق شدن به ايفلا به ارمغان آورند.
رييس ايفلا در خصوص ملحق شدن ايران به برنامه هاي كشورها در راستاي ايفاي نقش كتابخانه ها در پيشرفت جوامع بشري عنوان كرد: پس از اين امضا، ايران هفتادوسومين كشوري است كه به اين برنامه ملحق شده است.
او خاطرنشان كرد: دولت ها بايد متوجه باشند كه از طريق كتابخانه ها مي توانند به اهداف آموزشي گسترده اي دست پيدا كنند و شايد هيچ گاه تصور نكنند كه كتابخانه ها مي توانند تا چه ميزان تاثيرگذار باشند.
سالمرون به نقش ايران در برنامه جهاني كشورها اشاره كرد و گفت: ايران با اضافه شدن به اين برنامه تنها به يك هدف كلي دست پيدا نكرده است بلكه در نقشه جهاني كتابخانه ها مشاركت مي كند در واقع ايران با هر فعاليتش يك كار جهاني را در ابعاد وسيع انجام داده است.
رييس ايفلا در پاسخ به اهميت كتابخانه ها در هر كشور تصريح كرد: كتابخانه ها بايد جوابگوي مخاطبان خود باشند و اين به بزرگي يا كوچكي آن ها مربوط نمي شود. تمامي آن ها از كتابخانه ملي تا عمومي بايد اطلاعاتي كه در دل خود دارند را در اختيار عموم مردم قرار دهند و در گسترش هرچه بيشتر دانش تلاش كنند.
او كتابخانه را جدا از محدوديت هاي سني عنوان كرد و ادامه داد: كتابخانه بايد از كودكان تا افراد مسن را تحت حمايت خود بگيرد و بداند كه نقش آن ها در اين مسير غيرقابل توصيف بوده و مثبت و ارزشمند است.
پرز در ارتباط با نحوه شكل گيري ارتباط جهاني با توجه به گستردگي زبان هاي دنيا گفت: در اين خصوص بايد از تكنولوژي كمك بگيريم تا دسترسي آسان تري داشته باشيم. البته ايفلا در وب سايت خود هفت زبان رسمي دنيا را دارد كه مي تواند به فراخور حال افراد كمك كننده باشد.
در ادامه معاون پژوهش و منابع ديجيتال سازمان اسناد و كتابخانه ملي از ميزان حق عضويت بالاي ايفلا سخن گفت و خواستار تغيير اين مبلغ براي كشورهاي آسياي ميانه شد.
رئيس ايفلا در پاسخ به اين گفتهها اظهار كرد: حضور تمام كشورها براي ما مهم است و خواهان اين هستيم كه تمام آنها شانس حضور را داشته باشند. ما حتي به دنبال اين هستيم تا كساني كه عضو ايفلا نيستند هم در كارگاههاي آن شركت كنند.
او افزود: همه اعضا بايد در يك مسير قدم بردارند. مطمئن هستم به جايي خواهيم رسيد تا همگان در يك مسير حركت كنيم.
رئيس ايفلا در پاسخ به سوالي مبني براينكه مسئوليت اجتماعي كتابداران در قبال محيط زيست، بيخانمانها، فقر و ... چيست، بيان كرد: پاسخ اين سوال بسته به شرايط مختلف متفاوت خواهد بود. نظام رفاهي يك مجموعه بايد دست به دست هم بدهند و ارتباطي ميان اين مسائل برقرار كنند.
در انتهاي اين نشست، نفيسه احمد، رئيس كتابخانه ملي مالزي نيز طي سخناني راجع به ايفلا 2018 گفت: از همگان ميخواهم با مراجعه به وبسايت ايفلا به اين سوال پاسخ دهند كه چگونه در ايفلا 2018 شركت كنند.
او خاطر نشان كرد: ما در كشور مالزي خوشحاليم كه ميزباني ايفلا 2018 را به عهده داريم. او ادامه داد: انجمن كتابداري ايران ميتواند سفير ايران در مالزي باشد. تاكنون سه نفر از ايران حضورشان را در ايفلا 2018 قطعي كردهاند. اميدوارم با حضور شما در مالزي به غناي ايفلا 2018 افزوده شود.
همچنين در اين نشست عهدنامهاي در خصوص حمايت ايفلا از برنامه كشورها و با محتواي نقش كتابخانه ها در پيشرفت جوامع به امضاي پرز سالمرون، رييس ايفلا و خسروي، رئيس انجمن كتابداري ايران امضا شد.
فدراسيون بينالمللي انجمنها و موسسات كتابداري (IFLA) ارگاني مستقل، غير دولتي و غيرانتفاعي است كه هدف آن ارتقاي تفاهم بينالمللي، همكاري و توسعه در همه زمينههاي كتابداري از جمله آموزش كاركنان و ايجاد تشكيلاتي است كه از طريق آن بتوان جنبههاي بيناللملي كتابداري را ارائه كرد.
فراهنگ**1540**1823
دريافت: حميد بحرينيان*
تاریخ انتشار: ۷ اسفند ۱۳۹۶ - ۲۰:۰۳
تهران-ايرنا- رييس فدراسيون بين المللي انجمن ها و موسسات كتابداري (ايفلا) در جمع كتابداران ايراني گفت: جهاني شدن هدف اصلي ايفلا است. ما به تنهايي فرآورده اي نخواهيم داشت و اين ما هستيم كه آينده مان را خلق مي كنيم.