به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «محمد راستاد» روز سه شنبه در همایش بین المللی بندر هوشمند اظهار داشت: در سال 2016 بیش از 10.3 میلیارد تن كالا از طریق حمل و نقل دریایی در سطح جهان جابه جا شد و برای حمل آنها كشتی ها بیش از 50 میلیارد مایل در آبهای جهان تردد كردند.
معاون وزیر راه و شهرسازی یادآور شد: هوشمندسازی بنادر با استفاده از فناوری ها و نرم افزارهای جدید، می تواند حمل و نقل دریایی را در بنادر جهان تسهیل و بهره وری را در این بخش ارتقا دهد.
وی افزود: هوشمندسازی فرآیند عملیات بندری و دریایی در بنادر كشور برای سازمان بنادر اهمیت زیادی دارد و در این زمینه باید گام های اساسی برداریم تا هزینه خدمات در این بخش كاهش و بهره وری افزایش یابد.
وی گفت: هوشمند سازی بنادر ایران تنها استفاده از فناوری نیست بلكه تفكری جدید در ساختارهای بنادر ایران است تا شاهد تحول بزرگی در این بخش باشیم.
معاون وزیر راه وشهرسازی یادآورشد: شركتهای كشتیرانی رقابت تنگاتنگی برای به دست آوردن سهم بیشتری از تجارت دریایی دارند و از روش های متنوعی در این زمینه استفاده میكنند.
راستاد اظهار داشت: استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات و هوشمندسازی به منظور ارتقاء میزان بهرهوری بنادر نیز مورد توجه اپراتورهای بندری است تا بتوانند بهرهوری و كارایی بالاتری به وجود آورند تا هزینه های تمام شده خدمات بندری برای خطوط كشتیرانی و صاحبان كالا بیش از پیش كاهش یابد.
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی بیان كرد: ایران با دارا بودن 5 هزار و 800 كیلومتر خط ساحلی و بنادر بزرگ تجاری كه بیش از 210 میلیون تن ظرفیت دارد باید در عرصه های بینالمللی جایگاه واقعی خود را به دست آورد و بنادر هوشمند می تواند در این بخش به ما كمك شایانی توجهی داشته باشد.
معاون وزیر راه و شهرسازی افزود: یكی از موتورهای متحرك هوشمندسازی بنادر، فناوری است تا از طریق اینترنت تمام اجزای بندر به هم متصل شوند و در این رابطه، سازمان بنادر و دریانوردی پروژه های زیادی را تعریف كرده تا با پیاده سازی آنها به طرف بنادر هوشمند گام های اساسی برداریم.
راستاد با اشاره به اهمیت توسعه پایانه كانتینری بندرشهید رجایی گفت: عملیات اجرایی فاز سوم پایانه كانتینری بندر شهید رجایی قرار است فردا، چهارشنبه با حضور حجت الاسلام حسن روحانی رئیس جمهوری اسلامی ایران و وزیر راه و شهرسازی آغاز شود كه با تكمیل این فاز ظرفیت كانتینری این بندر به هشت میلیون كانتینر در سال افزایش می یابد.
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی یادآور شد: بنادر بزرگ برگ برنده كشورهای جهان هستند به طوری كه دست اندركاران بنادر همواره در تلاشند كه كشتی های 20 هزار كانتینری بتوانند به راحتی در این بنادر پهلوگیری كنند.
راستاد با اشاره به رقابت بنادر دنیا برای افزایش ظرفیت پایانه های كانتینری خود خاطرنشان كرد: با تكمیل فاز سوم بندر شهید رجایی امكان پهلوگیری كشتی ها با بیش از 18 هزار TEU كانتینر و با آبخور 17.5 متر فراهم می شود.
به گزارش ایرنا، همایش بین المللی بندر هوشمند با حضور مدیران شركت های كشتیرانی و بنادر كشور هشتم اسفند ماه جاری در سازمان بنادر و دریانوردی برگزار شد.
اخبار اقتصادی ایرنا در تلگرام: IRNAeco@
اقتصام **1108*1070**2025
تاریخ انتشار: ۸ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۰:۵۲
تهران - ایرنا - مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی گفت: براساس آمار كنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل (آنكتاد) حمل و نقل دریایی جهان سالیانه سه درصد افزایش می یابد.