تهران- ایرنا- معاون توسعه كتابخانه و كتابخوانی نهاد كتابخانه های عمومی گفت: همزمان با 17 اسفند ماه؛ سالروز تاسیس نهاد كتابخانه های عمومی كشور، 467 كتابخانه آماده پذیرایی از علاقه مندان به كتاب و كتابخوانی در طرح كتابخانه گردی هستند.

محمد اله یاری روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا افزود: طرح كتابخانه‌گردی امسال برای اولین بار روز پنجشنبه 17 اسفندماه، مصادف با شب میلاد حضرت فاطمه زهرا (س) در سراسر كشور برگزار می شود.
وی افزود: 467 كتابخانه میزبان مسئولان سراسر كشور از جمله فرمانداران، استانداران، شهرداران، بخشداران، دهیاران، اعضای شورای شهر و روستا، نمایندگان مجلس شورای اسلامی، ائمه جمعه و جماعت، اعضای انجمن‌های كتابخانه‌های عمومی استان‌ها و شهرستان‌ها و گروه‌های مرجع و نخبگان خواهند بود.
اله یاری درباره كتابخانه های مشاركت كننده در طرح كتابخانه گردی به تفكیك هر استان توضیح داد: در استان های آذربایجان شرقی 23، آذربایجان غربی 17، اردبیل 10، اصفهان 25، البرز 5، ایلام 10، بوشهر 10، تهران 28، چهار محال و بختیاری 11، خراسان جنوبی 11، خراسان رضوی 30، خراسان شمالی 8، خوزستان 27، زنجان 12، سمنان 9، سیستان و بلوچستان 20، فارس 35، قزوین 6، قم 1، كردستان 10، كرمان 24، كرمانشاه 14، كهكیلویه و بویراحمد 8، گلستان 14، گیلان 19، لرستان 13، مازندران 23، مركزی 12، هرمزگان 12، همدان 10 و یزد 10 كتابخانه آماده پذیرایی از علاقه مندان خواهند بود و فهرست كتابخانه ها به تفكیك هر استان در پایگاه اطلاع رسانی نهاد به نشانی www.iranpl.ir در دسترس قرار خواهد گرفت.
وی با بیان اینكه آسیب های اجتماعی یكی از موضوعات مورد توجه دست اندركاران و سیاست گذاران امور فرهنگی است، ادامه داد: از آنجا كه كتابخانه ها در دسترس مردم قرار داشته و خدمات فنی و فرهنگی مختلفی ارائه می دهند و ارتباط كتابداران با مخاطبان منفك از مسائل اجتماعی نیست، كاركرد دیگری هم در یك سال گذشته برای كتابخانه ها تعریف شده و آن كمك به كاهش مسائل در حوزه آسیب های اجتماعی است.
معاون توسعه كتابخانه و كتابخوانی نهاد كتابخانه های عمومی افزود: طیف متنوعی از فعالیت های آگاهی بخش و آگاهی افزا برای مواجهه با آسیب های اجتماعی برای كتابخانه طراحی شده كه این كاركرد جدید موجب افزایش مراجعه به كتابخانه افزایش شده است.
وی تصریح كرد: شورای فرهنگ عمومی كشور در جلسه 692 در تاریخ 23 آبان 96 مصوبه ای با عنوان سند ترویج كتاب و كتابخوانی داشت تا دستگاه های فعال در حوزه فرهنگ، توجه ویژه ای به كتاب و كتابخوانی داشته باشند.
به گفته اله یاری، از آنجا كه نهاد كتابخانه ها به عنوان دستگاهی كه در حوزه ترویج كتابخوانی نقش پررنگی در تحقق این سند دارد، طرح های مختلفی را پیشنهاد و اجرا كرده كه طرح كتابخانه گردی یكی از آنهاست.
این مقام مسئول در نهاد كتابخانه های عمومی كشور گفت: بعد از تصویب این موضوع در نهاد، به همه استان ها ابلاغ شده و از استانداران، فرمانداران، اعضای شورای های اسلامی شهر و روستا، شهرداران، نمایندگی ولی فقیه و مدیران استان ها دعوت شده تا در كتابخانه ها حاضر شده و با خدمات كتابخانه ای آشنا شوند.
به گفته وی، در این روز (17 اسفندماه) همه كسانی كه علاقه مند به عضویت در كتابخانه ها باشند، كارت عضویت رایگان كتابخانه را دریافت خواهند كرد.
اله یاری با بیان اینكه كتابخانه گردی موجب افزایش مخاطبان كتابخانه ها خواهد شد، گفت: كتابخانه ها در گذشته عمده خدماتی كه به مردم ارائه می كردند، خدمات فنی و محدود به امانت كتاب بود اما در چند سال گذشته برنامه هایی كه به كتاب‌خوان شدن مردم كمك می كند در نهاد كتابخانه ها موضوعیت پیدا كرده و باعث شده توجه قشر بیشتری از مردم به كتابخانه ها جلب شود.
وی با بیان اینكه كتابخانه گردی نیز موجب افزایش توجه بیشتر به كتابخانه های عمومی و خدمات مختلف فرهنگی آنها خواهد بود، تاكید كرد: در سال های گذشته سالگرد تاسیس نهاد كتابخانه های عمومی محدود به برگزاری یك مراسم با حضور كتابداران بود كه امسال با طرح كتابخانه گردی، این امكان فراهم شده تا جامعه كتابخوان و افرادی كه در غوغای كارهای روزمره فرصتی برای توجه به كتاب و كتابخوانی ندارند سری هم به كتابخانه بزنند.
نهاد كتابخانه‌های عمومی كشور بر اساس قانون تأسیس و نحوه اداره كتابخانه‌های عمومی مصوب ۱۳۸۲ متولی قانونی اداره كتابخانه‌های عمومی در ایران است.
پیش از تصویب این قانون، كتابخانه‌های عمومی كشور با عنوان هیات امنای كتابخانه‌های عمومی كشور زیر نظر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اداره می‌شد اما بعد از تصویب این قانون، نهاد كتابخانه‌های عمومی به صورت نهاد غیردولتی و مستقل آغاز به فعالیت كرد.
فراهنگ**1880**1055