تهران – ايرنا –محققان دانشگاه بينگامپتون نيويورك موفق به نابودي سلول‌هاي سرطاني لوزالمعده شدند. اين روش بر مبناي تركيب دو فرآيند انجماد و گرم‌كردن سلول‌هاي سرطاني قرار دارد.

به گزارش روز سه شنبه گروه اخبار علمي ايرنا از پايگاه خبري ساينس ديلي، سرطان لوزالمعده زماني آغاز مي‌شود كه سلول‌ها شروع به رشد غير قابل كنترل كنند. معمولا راديوتراپي و شيمي درماني قادر به نابودي تمام سلول هاي سرطاني نيست.
مطالعات نشان مي‌دهد استفاده از فرآيند انجماد يا گرم‌كردن سلول‌ها به تنهايي، برخي از سلول‌هاي سرطاني را زنده نگه مي‌دارد؛ ولي چنانچه اين دو فرآيند به صورت تركيبي استفاده شوند، بسيار موثر خواهند بود و قادر به نابودي تمام سلول هاي سرطاني هستند.
پانكراس غده پهن و درازي است كه در بخش فوقاني شكم قرار دارد. غده پانكراس هم برون ريز و هم درون ريز است؛ يعني ترشحات آن هم مستقيما وارد جريان خون مي شوند و هم براي هضم پروتئين، چربي و كربوهيدرات، وارد روده مي شوند.
غذا به محض ورود به روده كوچك، توسط آنزيم هاي ترشح شده از پانكراس و اسيد معده، هضم مي شوند. آنزيم هاي پانكراس با وجود هضم چربي و كربوهيدرات، هيچ آسيبي به پرز و ديواره روده وارد نمي كنند. بخش اعظم هضم چربي، پروتئين و نشاسته، به عهده آنزيم هاي ترشح شده از پانكراس است. يكي ديگر از مهمترين وظايف پانكراس، توليد انسولين است كه سبب كاهش قند خون و توليد انرژي از آن مي شود.
مطالعات محققان دانشكده پزشكي دانشگاه هاروارد نشان مي دهد كه سير، انگور قرمز، اسفناج، گيلاس، زغال اخته، سيب زميني و كلم بروكلي غذاهايي هستند كه سبب سلامت بافت پانكراس (لوزالمعده) مي شوند.
سرطان لوزالمعده سومين سرطان مرگبار در آمريكاست و 71 درصد از مبتلايان به اين عارضه در اولين سال تشخيص جان خود را از دست مي دهند. بر اساس آمار انجمن سرطان آمريكا، حدود 95 درصد از بيمارن مبتلا به سرطان پانكراس، بر اثر محدوديت گزينه‌هاي درماني جان خود را از دست مي‌دهند.
***حقايقي در مورد سرطان لوزالمعده
-سرطان پانكراس يازدهمين سرطان شايع در مردان و نهمين سرطان تشخيص داده شده در زنان است.
-71 درصد از مبتلايان به سرطان پانكراس در اولين سال تشخيص جان خود را از دست مي دهند.
-سرطان پانكراس در مردان شيوع بيشتري دارد. سيگار، اضافه وزن، ديابت، و سن از مهمترين عوامل بروز اين بيماري هستند.
نتايج اين مطالعه در نشريه Liver and Pancreatic Sciences منتشر شده است.
علمي (6) ** 9259**1440