تاریخ انتشار: ۸ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۶:۴۹

قم- ايرنا- مديركل آموزش و پرورش استان قم گفت: در حال حاضر مدارس اين استان با كمبود يك هزار و 500 معلم مواجه است كه با مديريت نيروي انساني اين كمبودها تاكنون خللي در روند آموزشي ايجاد نكرده است.

به گزارش ايرنا، حميدرضا شيخ الاسلام روز سه شنبه در جمع خبرنگاران، افزود: در چند سال اخير طرح خريد خدمات آموزش به كمك آموزش و پرورش قم آمد تا بتوان كمبود نيرو را در مقاطع مختلف به ويژه در دوره ابتدايي جبران كرد.
وي اضافه كرد: از سال 65 تا 73، 560 هزار تن در آموزش و پرورش كشور استخدام شدند كه اين تعداد بين سال هاي 93 تا 1400 بازنشسته مي شوند و بايد فكر اساسي براي كمبود نيرو شود.
وي به افزايش هفت هزار نفري دانش آموزان در سال تحصيلي جاري اشاره و بيان كرد: با توجه به مهاجرپذير بودن قم هر سال به تعداد دانش آموزان اين شهر افزوده مي شود كه كمبود معلم جدي است و بايد هر چه سريع تر حل شود.
شيخ الاسلام بيان كرد: 242 هزار دانش آموز در سال تحصيلي جاري در مدارس قم تحصيل مي كنند كه 235 هزار تن از آن ها در شهر قم و حدود هفت هزار تن در سه منطقه كهك، خلجستان و جعفرآباد هستند.
وي ادامه داد: تمركز دانش آموزان در شهر قم باعث مشكلاتي از جمله كمبود مدرسه شده است كه خوشبختانه خيران مدرسه ساز در سال هاي گذشته كمك بسياري براي ساخت مدرسه نموده اند، به طوري كه 40 درصد از فضاهاي آموزشي قم توسط خيران احداث شده است.
از سال 78 تاكنون، 164 واحد آموزشي و پرورشي توسط خيران مدرسه ساز در قم ساخته شده و در اختيار آموزش و پرورش قرار گرفته است.
وي افزود: با كار كارشناسي كه سال گذشته صورت گرفت توازن تعداد دانش آموز در سه ناحيه قم برقرار شد و با توجه به سياست دولت در كوچك سازي، نيازي به ايجاد ناحيه آموزش و پرورش جديد نيست.
شيخ الاسلام خاطرنشان كرد: هزينه ايجاد يك ناحيه آموزش و پرورش پنج ميليارد ريال در ماه و 60 ميليارد ريال در سال است.
وي با اشاره به هدايت تحصيلي دانش آموزان به سمت رشته هاي فني و مهارتي، گفت: در چند سال گذشته رشته هايي از جمله شيريني پزي، سوهان پزي و آسانسور در هنرستان هاي فني و حرفه اي استان ايجاد و با استقبال دانش آموزان مواجه شده است.
وي افزود: در تلاش هستيم با آگاهي دادن به دانش آموزان و اولياي آن ها، دانش آموزان را به سمت رشته هاي مورد نياز جامعه هدايت كنيم تا آمار بيكاري كاهش يابد.
مديركل آموزش و پرورش قم همچنين عقد قرارداد آموزش و پرورش با تيم صبا را تكذيب كرد و گفت: اين اداره هيچ گونه قراردادي با باشگاه هاي ورزشي استان ندارد و در هيچ شرايطي به صلاح مجموعه نمي دانم كه با تيمي قرارداد منعقد ماييم.

** اجراي طرح امين در 180 مدرسه قم
معاون پرورشي و فرهنگي آموزش و پرورش قم نيز در اين نشست گفت: در سال تحصيلي جاري 180 مدرسه تحت پوشش طرح امين قرار دارد كه اين طرح در راستاي همكاري آموزش و پرورش و حوزه علميه اجرا مي شود.
ناصر حمزه اي افزود: بر اساس اين طرح، يك روحاني به صورت تمام وقت در مدرسه حضور يافته و با همكاري معاون پرورشي آموزشگاه و نظارت مدير مدرسه، 14 شاخص تربيتي را اجرا مي كند.
وي گفت: اقامه نماز جماعت، مشاوره مذهبي با دانش آموزان و خانواده ها، تقويت هيات هاي مذهبي، مشاركت در اجراي آيين هاي فرهنگي، مذهبي و مناسبتي، آموزش اخلاق، احكام و اعتقادات اسلامي، برگزاري پرسمان هاي دانش آموزي در مورد حجاب، عفاف و تقويت باورهاي ديني، احترام والدين و علم و عالم از جمله فعاليت هاي تعريف شده است كه در قالب اين طرح اجرايي مي شود.
وي خاطرنشان كرد: 650 مدرسه در استان قم متقاضي اجراي طرح امين است كه به دليل كمبود منابع مالي امكان برگزاري طرح در تمام مدارس ممكن نيست.
حمزه اي در ادامه بيان كرد: در سال تحصيلي گذشته از 160 هزار دانش آموز مقطع متوسطه اول و دوم، 138 هزار تن در مسابقات قرآني شركت كردند كه 2 هزار و 800 تن موفق به كسب رتبه هاي اول تا سوم در سطح استان شدند.
وي افزود: 90 تن از برترين هاي مسابقات قرآني به مسابقات كشوري راه يافتند كه از اين تعداد، 37 تن موفق به كسب رتبه هاي اول تا سوم شدند.
وي همچنين گفت: آموزش و پرورش قم بر اساس توافقنامه اي با شوراي مبارزه با مواد مخدر استان، دوره هاي 2 تا چهار ساعته پيشگيري از اعتياد را براي تمام دانش آموزان مقطع متوسطه اول و دوم برگزار مي كند.
حمزه اي افزود: دوره هاي آموزشي حقوق شهروندي به دانش آموزان، يادگيري مهارت هاي 10 گانه از جمله پيشگيري از آسيب هاي اجتماعي، دوره هاي آموزشي خودمراقبتي، دوره هاي بهداشت بلوغ و آموزش فضاي مجازي از ديگر دوره هايي است كه در راستاي مبارزه با آسيب هاي اجتماعي در مدارس برگزار مي شود.
در سال تحصيلي جديد، حدود 242 هزار دانش آموز قمي در 640 ساختمان آموزشي مشغول به تحصيل هستند.
/2085/ 1175