تاریخ انتشار: ۹ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۴:۲۹

مشهد- ايرنا- نشستي با عنوان 'هم انديشي علم ديني' روز چهارشنبه با حضور استادان دانشگاه و نظريه پردازان اين حوزه از سراسر كشور در محل بنياد پژوهشهاي آستان قدس رضوي در مشهد آغاز شد.

دبير اين نشست علمي به خبرنگار ايرنا گفت: دبيرخانه هم انديشي علم ديني تصميم گرفته با برگزاري نشستهاي هم انديشي در لايه شاگردان و مقررين اساتيد طراز اول روند واگراي ديدگاهها را مهار و متوقف كند زيرا شاگردان و مقررين اساتيد به صورت طبيعي حلقه علمي پيرامون آنها را تشكيل مي دهند و در صورت موفقيت در تفاهم و گفت و شنود آنها مي توان به تقريب ديدگاههاي اساتيد اين عرصه نيز اميدوار بود.
حجت الاسلام علي محمدي افزود: نيازمند نقادي همدلانه و جدي هستيم و از اين مهم نمي توانيم بگذريم. جريانهاي فكري انقلاب اسلامي در عين توجه به اشتراكات مي بايست نقادي همدلانه و جدي يكديگر را بپذيرند زيرا راهي جز گفت ‌و گو و توسعه تفاهم اجتماعي در برابر جبهه فكري انقلاب اسلامي نيست.
وي ادامه داد: ظرف سه دهه اخير سه موضوع مورد مطالبه مقام معظم رهبري بوده كه از حوزه و دانشگاه درخواست كرده اند به فقه حكومتي، علوم اسلامي انساني و مسأله الگوي اسلامي ايراني پيشرفت بپردازند. عقلانيت انقلاب اسلامي از پرداختن به اين سه عرصه حاصل مي شود كه در آن صورت مي تواند مدعي استقلال فرهنگي شد.
دبير نشست هم انديشي علم ديني گفت: ظرف اين سالها انديشمندان و متفكران انقلابي فعاليتها و دستاوردهاي بسيار خوب مفهومي در عرصه فقه حكومتي، علوم انساني اسلامي و الگوي اسلامي ايراني پيشرفت داشته اند اما اشكال از اينجا است كه وقتي در مسند حاكميت باشيد عقلانيتي را مي توانيد مبناي علم قرار دهيد كه دست كم جامع باشد و مسائل را جزيره اي و پراكنده تحليل نكند و در كنار آن به ميزان قابل توجهي به تفاهم اجتماعي رسيده باشد.
وي افزود: هم اينك عمده توليدات مفهومي و نظريه پردازيهاي اساتيد در حلقه شاگردانشان صورت پذيرفته و ديدگاههاي اساتيد به يكديگر ناظر و عرضه نشده است. وقتي ساختار توليد ديدگاهها از ابتدا گسسته است هرچه تفصيل مي يابد و پيچيده تر مي شود طبيعي است كه روند واگرايي را در پيش بگيرند و همين موضوع تفاهم اجتماعي را ناممكن مي كند.
حجت الاسلام محمدي گفت: در نشست سه روزه هم انديشي ديني در مشهد 17 موسسه فعال در عرصه علم ديني و 13 نفر از مقررين اساتيد اين عرصه حضور دارند. طي اين نشست ديدگاههاي آيت الله جوادي آملي، آيت الله مصباح يزدي، استاد خسروپناه، استاد رشاد، دكتر داوري اردكاني، استاد ميرباقري، دكتر نصر، دكتر كچويان، استاد پارسانيا و استاد واسطي پيرامون علم ديني طرح و بررسي مي شود.
7507/1858