به گزارش ايرنا، «محمد حنيف اتمر» در گفت و گو با رسانه محلي «تلويزيون يك» خطوط سياسي كشورش را در مورد موضوعات مختلف تشريح كرد و با اشاره به دومين نشست «پروسه كابل» كه امروز در پايتخت افغانستان برگزار شد و تأكيد كرد كه تنها آدرس براي طالبان جهت گفت وگو ، دولت افغانستان است.
وي يادآوري كرد كه يك ماه ديگر در نشستي كه در «تاشكند» پايتخت ازبكستان براي موضوع صلح در افغانستان برگزار خواهد شد، گروه طالبان همين صدا را خواهد شنيد.
اتمر درباره فعاليت دفتر سياسي طالبان در قطر نيز گفت اين دفتر در هفت سال گذشته يك گام نيز براي صلح برنداشته است و اگر اين دفتر براي صلح باز شده بايد گفت و گوي صلح را دنبال كند و در غير آن دولت افغانستان اجازه نخواهد داد از اين دفتر استفاده سوء شود و ما آن را خواهيم بست.
اتمر تصريح كرد كه طالبان بجز يك كشور قادر نخواهد بود كشور ديگري را براي ادامه جنگ با خود همراه كند و البته پاكستان نيز قادر نيست اجماع منطقه اي را براي سياست تروريست پيرو خود سازد و ما اين اجازه را نخواهيم داد.
وي متذكر شد كه اگر پاكستان موضع فعلي خود را تغيير ندهد «مسير خود را براي مواجه شدن با مشكلات عظيم كوتاه مي سازد.»
مشاور امنيت ملي افغانستان همچنين گفت كه برخي كشورها تلاش دارند مشكلات خود را كه در ديگر نقاط جهان دارند به افغانستان بكشانند كه اين كار به نفع آنها نيست و ما بارها گفته ايم كه كشورهاي منطقه و جهان در اين كشور منافع مشترك بر سر مبارزه با تروريسم دارند و نبايد مشكلات خود را از ديگر نقاط به كشور ما بياورند.
وي گفت كه برخي از كشورها مدعي شده اند كه براي مبارزه با داعش از طالبان حمايت مي كنند كه ما به آن ها ياد آوري كرده ايم كه اين سياست غلط و اشتباه است، زيرا تروريست ها با هم فرق ندارند و داعش و القاعده زير چتر طالبان در افغانستان فعاليت مي كنند.
اتمر تأكيد كرد كه روسيه مدعي بود كه دولت افغانستان و آمريكا با داعش در اين كشور مبارزه نمي كنند ؛ بلكه با آنها همكاري دارند اما زماني كه ما مبارزه با داعش را در شرق افغانستان با شدت تمام آغاز كرديم ادعا كردند كه آنها در شمال و شمال شرق با آنها نمي جنگند.
به گفته اتمر پس از آن دولت افغانستان حملات هوايي و زميني را عليه داعش در شمال و شمال شرق افغانستان آغاز كرد و تلفات سنگين به آنها وارد كرد و حالا بايد به اين باور رسيده باشند كه افغانستان و آمريكا با داعش مبارزه مي كنند.
اتمر گفت كه حدود 70 تن از داعشي هاي خارجي را در ميدان هاي جنگ دستگير كرده اند كه هر كدام را به كشورهاي متبوع شان تحويل داده و روسيه به برخي از اين كشورها دسترسي اطلاعاتي دارد و از آنان تحقيق كند كه چه كسي به آنها سلاح و آموزش داد تا در افغانستان بجنگند.
به گفته اتمر معلومات اين داعشي ها نشان مي دهد كه چه كسي در پشت اين تروريست ها قرار دارد و آنها را آموزش مي دهند و تجهيز مي كنند.
به گفته وي در نشست «پروسه كابل» دولت اين كشور طرح هاي مبارزه خود با تروريست ها را با آنها به اشتراك خواهند گذاشت و نيز مدارك مبارزه با آنها را عرضه خواهند كرد.
مشاور امنيت ملي افغانستان در باره سفرش به عربستان سعودي گفت كه به اين باور رسيده است كه عربستان صادقانه با افغانستان همكاري مي كند، زيرا خود عربستان نيز از ناحيه مواد مخدر و القاعده و داعش آسيب پذير است و آنها زير چتر طالبان در افغانستان فعاليت مي كنند كه تهديدي براي عربستان حساب مي شود.
اتمر گفت كه مي تواند با اطمينان صحبت كند كه عربستان درحال حاضر صادقانه مي تواند با افغانستان براي صلح همكاري موثر داشته باشد.
مشاور امنيت ملي افغانستان گفت كه دوستي با عربستان هيچگاه به معناي كاهش سطح روابط و دوستي با ديگر كشور تمام نخواهد شد، زيرا افغانستان نمي خواهد دوستي با ايران را قرباني دوستي با عربستان كند و يا برعكس آن، زيرا ما توازن رابطه خود با هر دو كشور را حفظ مي كنيم.
اتمر تأكيد كرد كه افغانستان دوستي تاريخي با ايران دارد و به آن پايبند است و دو كشور منافع مشترك زيادي براي حفظ و تداوم رابطه دارند.
وي تأكيد كرد كه در سفرش به عربستان يك بار هم بحث ايران مطرح نشد و دو طرف به موضوعات مورد علاقه خود پرداخته اند.
اتمر گفت كه مخالف حمله هر كشوري عليه عربستان و سرزمين وحي و حرمين است و اين فكر ناشي از اعتقاد دولت و مردم افغانستان است نه از لحاظ سياسي اگر اين حمله از هر كشوري از جمله يمن باشد.
اتمر گفت كه رئيس جمهوري افغانستان در بيان موضع دولتش در باره انتقال سفارت آمريكا به بيت المقدس نيز مخالفت خود را با آن تصميم اعلام كرد و گفت كه اين موضع ناشي از اعتقاد مردم است و موضوع سياسي در آن مطرح نيست.
مشاور امنيت ملي افغانستان همچنين گفت كه دولت افغانستان نشست چهار جانبه اي را بين آمريكا، عربستان، امارات و افغانستان طرحي كرده است كه قرار داست در اوايل مارس سال جاري ميلادي در واشنگتن برگزار شود .
به گفته وي موضوع مبارزه با تروريسم و بررسي راهكارهاي توسعه اقتصادي در افغانستان به كمك ظرفيت هاي اين دو كشور عربي از اهداف اين نشست در آمريكا خواهد بود.
دومين نشست « پروسه كابل » امروز با حضور نمايندگان 20 كشور و سازمان بين المللي در كابل جريان دارد كه اتمر مشابه همين سخنان را در اين نشست نيز مطرح كرد.
آساق*291*1104*1663**
تاریخ انتشار: ۹ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۶:۲۹
كابل - ايرنا - مشاور امنيت ملي دولت وحدت ملي افغانستان اعلام كرد كه تنها طرف گفت و گوي صلح با طالبان دولت اين كشور است و اجماع منطقه اي بر اين رويه وجود دارد و گروه طالبان بايد بداند با هيچ كشور ديگري نمي تواند گفت و گو كند و كشوري هم اين اقدام را نخواهد كرد.