به گزارش ايرنا معاون امور استانهاي صدا و سيماي جمهوري اسلامي ايران در آييني كه به همين مناسبت برگزار شد، اظهار داشت: استادان و هنرمندان تراز اول فارس در همه مراحل خلق، توليد و ساخت اين اثر مشاركت دارند و تلاش ما بر اين است كه از بهترين، نامآورترين و مجربترين عوامل در حوزه كارگرداني، توليد و ايفاي نقش براي اين مجموعه تلويزيوني استفاده شود.
علي دارابي ادامه داد: آثار تمدني كشور ما در تعامل و ارتباطات جهاني گفت و گو محور، پشتوانهاي غني بهشمار مي آيد.
وي افزود: اگر در پي حفظ تمدن ايراني اسلامي هستيم بايد به آثار حافظ و سعدي و خواجوي كرماني اهتمام ورزيم، زيرا اين آثار گرانبها تصويري شفاف و روشن از گفت و گو، مدارا و صلح جويي ايرانيان در برابر جهانيان ترسيم ميكند.
در ادامه اين آيين از تمبر يادبود مجموعه تلويزيوني خورشيدهاي سه گانه رونمايي شد.
اين مجموعه تلويزيوني با هدف معرفي پيشينه تمدن و شناساندن مفاخر ملي ايران با سرمايه بنياد آموزشي فرهنگي سيد محمد صدر هاشمينژاد، در مدت پنج تا هفت سال ساخته ميشود.
عوامل اين مجموعه تلويزيوني 90 قسمتي به زودي معرفي ميشوند، همچنين مقرر شده شهركي سينمايي براي ساخت اين مجموعه در شيراز ساخته شود.
ابومحمد مصلِح الدين بن عبدالله نامور به سعدي شيرازي و مشرف الدين در سال 568 يا به برخي از روايت ها در 588 خورشيدي تولد يافت. آوازه اين شاعر و نويسنده پارسي گوي ايران زمين بيشتر به خاطر نظم و نثر آهنگين، گيرا و قوي اوست.
جايگاه اين شاعر نام آور سده هفتم هجري نزد اهل ادب تا بدان جاست كه به وي لقب استاد سخن و شيخ اجل داده اند. آثار معروفش كتاب گلستان در نثر و بوستان در بحر متقارب و نيز غزليات و ديوان اشعار اوست كه به اين سه اثر كليات سعدي مي گويند.
شيخ اجل سعدي به سياحت و جهانگردي علاقه بسياري داشت و به شهرهاي خاور نزديك و خاور ميانه، هندوستان، مصر و شمال آفريقا سفر كرد و اين جهانگردي به روايتي 30 سال به طول انجاميد.
همان گونه كه در تاريخ تولد اين فخر ادبيات ايران زمين اختلاف نظر وجود دارد در مورد تاريخ وفات وي نيز ديدگاه ها متفاوت است و به استناد آنچه دراين مورد موجود است اين اديب بي بديل ادبيات پارسي درسال 671خورشيدي چشم از جهان فرو بست.
خواجه شمس الدين محمد، ملقب به خواجه حافظ شيرازي و مشهور به لسان الغيب در سال 726 هجري قمري در شيراز تولد يافت.
اين شاعر نامي در دوران جواني بر بسياري از علوم مذهبي و ادبي روزگار خود تسلط يافت و به يكي از مشاهير علم و ادب ديار خود تبدل شد. وي در اين دوره افزون بر اندوخته عميق علمي و ادبي، قرآن را نيز كامل از حفظ داشت و از اين روي تخلص حافظ بر خود نهاد.
حافظ كه در مجامع بين المللي نيز شناخته شده است جز 2 سفر كوتاه به يزد و جزيره هرمز هرگز از شيراز خارج نشد. اين غزلسراي شهير در شعر وامدار شاعران پيش از خود، به ويژه شيخ اجل سعدي است.
اين شاعر بلند آوزاه در سال 791 هجري قمري در شيراز به ديار باقي شتافت.
جمالالدين ابوعطا محمود بن محمود كرماني معروف به خواجوي كرماني در سال ۶۷۹ هجري در شهر كرمان متولد شد.
وي كه از شاعران هم عصر با حافظ است از كرمان به شيراز آمد. از اين شاعر كرماني كه آرامگاه او در دروازه قرآن شيراز است، چند منظومه به تبعيت از نظامي و همچنين ديوان غزل برجاست.
7375 /6118
تاریخ انتشار: ۱۰ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۶:۳۳
شيراز- ايرنا- ساخت مجموعه تلويزيوني 90 قسمتي سعدي، حافظ و خواجوي كرماني با عنوان 'خورشيد هاي سه گانه' روز پنجشنبه با حضور معاون امور استانهاي صدا و سيماي جمهوري اسلامي ايران در شيراز آغاز شد.