تهران - ایرنا - قائم مقام فرهنگی سازمان بسیج دانش آموزی گفت: با تمهیدات اندیشیده شده قرار است دوره های یاوران ولایت با شركت 18 هزار فرمانده بسیج دانش آموزی برای اولین بار به طور متمركز، سال آینده در مشهد مقدس برگزار شود.

حجت الاسلام والمسلمین محمدرضا حبشی زاده روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار حوزه آموزش ایرنا با بیان اینكه هنوز زمان دقیق برگزاری این دوره آموزشی مشخص نشده اما احتمالا تابستان سال 97 باشد، اظهار داشت: در قالب دوره های یاوران ولایت، فرماندهان بسیج دانش آموزی كه از آنها به عنوان افسران جنگ نرم نام برده می شود، آموزش های مختلف را فرا می گیرند.
وی ادامه داد: پیش از این هر استان به طور جداگانه دوره های یاوران ولایت را ویژه فرماندهان بسیج دانش آموزی كه دانش آموزان پایه یازدهم هستند، برگزار می كرد اما بنا داریم با بهره گیری از ظرفیت استان ها و مراكز فرهنگی، حركت نویی را آغاز كرده و تمامی این فرماندهان را از سراسر كشور در مشهد مقدس گردهم آوریم.
قائم مقام فرهنگی سازمان دانش آموزی تصریح كرد: دوره یاوران ولایت با هدف تربیت كادر در تراز انقلاب اسلامی چهار سالی است كه جزء برنامه ها و راهبردهای اصلی بسیج دانش آموزی قرار گرفته و در این طرح، دانش آموز محور اصلی فعالیت های بسیج در مدرسه است.
حبشی زاده یادآور شد: در تابستان هر سال دانش آموزانی كه به عنوان فرمانده بسیج دانش آموزی انتخاب می شوند، در دوره های پنج یا شش روزه یاوران ولایت شركت كرده و با بهره گیری از محتواهای تربیتی و تشكیلاتی كه از طریق مكتوبات و تابلوهای آموزشی در اختیار استان ها قرار می گیرد، آموزش های تشكیلاتی و مهارتی را فرا می گیرند.
وی با بیان اینكه از 105 هزار مدرسه سراسر كشور در پایه های مختلف تحصیلی حدود 60 هزار مدرسه دارای واحد بسیج هستند، اظهار كرد: از این 60 هزار مدرسه، 20 هزار مدرسه دوره دوم متوسطه است كه 18 هزار مدرسه آن دارای واحد بسیج دانش آموزی است.
قائم مقام فرهنگی سازمان دانش آموزی با یادآوری این نكته كه از 18 هزار فرمانده بسیج 9 هزار نفر آنان را خواهران تشكیل می دهند، افزود: این فرماندهان باید اعضای شورای خود را از میان دانش آموزان انتخاب كرده و در زمینه جذب دانش آموزان به بسیج فعالیت كنند.
حبشی زاده بیان داشت: از آنجا كه به طور میانگین در هر مدرسه بین 50 تا 100 نفر از دانش آموزان عضو بسیج هستند، فرماندهان باید با تشكیل گروه های تربیتی و حلقه و هسته های صالحین، برنامه های جذابی را تدارك دیده و در موضوعات مختلفی همچون خبرنگاری، فضای مجازی، خادمی شهدا، نماز جماعت، مهدویت، حجاب و عفاف و مباحث تغذیه سنتی و محیط زیست فعالیت داشته باشند.
وی با بیان اینكه دانش آموزان بسیجی باید در قالب هسته های سه نفره سازماندهی شوند، خاطرنشان كرد: بر اساس گزارش های دریافتی این هسته ها در اكثر مدارس تشكیل و با استقبال دانش آموزان مواجه شده است و فرماندهان نیز توانسته اند جذابیت برنامه های بسیج را بالا برده و دانش آموزان را استعدادیابی كرده و برای فعالیت در دیگر عرصه ها آماده كنند.
قائم مقام فرهنگی سازمان بسیج دانش آموزی برگزاری اردوهای راهیان نور با هماهنگی مدیر مدرسه را از دیگر وظایف فرماندهان بسیج دانش آموزی عنوان كرد و گفت: همچنین این فرماندهان در هفته بسیج دانش آموزی می توانند با خلاقیت خود، طرح ها و برنامه های نو را در سطح مدرسه انجام دهند.
حبشی زاده از جمله این برنامه ها را مشاركت خودجوش این فرماندهان همراه با دیگر دانش آموزان در جمع آوری، بسته بندی و اعزام وسایل مورد نیاز زلزله زدگان استان كرمانشاه برشمرد و اضافه كرد: این فرماندهان از آنجا كه در دوره متوسطه دوم تجربه فعالیت در بسیج را دارند پس از ورود به دانشگاه نیز می توانند به راحتی در عرصه فعالیت های بسیج دانشجویی نیز ورود پیدا كنند.
فراهنگ ** 1883 ** 1071