بندرعباس- ايرنا- مديرعامل شركت آب و فاضلاب هرمزگان گفت: هم اكنون حتي يك قطره آب هم از چاه هاي دشت ميناب به سمت بندرعباس منتقل نمي شود.

به گزارش ايرنا، امين قصمي عصر شنبه در جريان بازديد ائمه جمعه هرمزگان از آب شيرين كن يكصد هزار مترمكعبي بندرعباس اظهار داشت: با تكميل اين طرح تا پايان سال 98 ، برداشت از سد شميل و نيان و استقلال ميناب هم جهت تامين آب شرب بندرعباس به حداقل ممكن مي رسد.
وي با بيان اينكه مرحله اول اين طرح تا تابستان 97 وارد مدار مي شود، افزود: هم اكنون مرحله اول اين طرح با ظرفيت 20 هزار مترمكعب در شبانه روز و با پيشرفت فيزيكي 96 درصد در حال اجراست.
قصمي اعتبارهزينه شده مرحله اول اين طرح را حدود دو هزار ميليارد ريال و اعتبار كل طرح با ظرفيت نهايي يكصدهزار متر مكعب را 9 هزار ميليارد ريال اعلام كرد.
مديرعامل آب و فاضلاب هرمزگان خاطرنشان كرد: با تكميل اين طرح، 40 درصد نياز آبي شهر بندرعباس (يك هزار و150 ليتر بر ثانيه) از طريق آب شيرين كن تامين خواهد شد.
قصمي اظهار كرد: هم اكنون 90 درصد پروژه هاي آب شيرين كن كشور در اين استان در حال اجرا و بهره برداري است.
وي بيان داشت: ظرفيت توليد سامانه هاي نمك زدايي (آبشيرين كن) از آب دريا در هرمزگان از 12 ميليون متر مكعب توليد سالانه در سال 92 به 15 ميليون مترمكعب در سال 96 افزايش يافته است..
به گزارش ايرنا، استان هرمزگان واقع در جنوب ايران، از جمله استان هاي درگير با بحران كم آبي، هشت تا 9 ماه از سال داراي هواي گرم و طاقت فرسا بوده و تنها سه ماه پاياني سال هوايي بهاري و نسبتا مطلوب دارد كه اين گرماي طولاني موجب تداوم خشكسالي شده است.
بيش از 18 سال خشكسالي و كم آبي در هرمزگان موجب خشك شدن 365حلقه چاه آب آشاميدني، 18دهنه چشمه و قنات ، 100 حلقه چاه و كاهش آب 135حلقه چاه بين30 تا 70 درصد شده است.
حداقل نياز آبي روزانه استان هرمزگان چهار هزار و 100 ليتر و ميزان توليد فعلي سه هزار و 200 ليتر بر ثانيه است كه 900 ليتر بر ثانيه كمبود آب دارد و بيش از 18 سال خشكسالي در اين استان موجب شده تا سطح آب 90 درصد از دشت هاي آن با افت معادل نيم متر و حداكثر 28 متر مواجه باشند.
يكي از مهمترين منابع آبي هرمزگان سد استقلال ميناب است كه اين روزها حال و روز چندان خوشي ندارد زيرا اين سد بيش از 40 سال پيش با ظرفيت 250ميليون متر مكعب با هدف آبرساني به شهر ميناب و بندرعباس احداث شد ولي پس از دو دهه كم بارشي و خشكسالي، در سال هاي اخير با بحران كم آبي مواجه شد.
با پر رنگ شدن اين بحران، از 6 سال پيش سد هاي شميل و نيان به كمك اين سد آمدند و آب اين سدها به بخش كشاورزي ميناب و آب سد استقلال براي مصرف شرب به شهرهاي بندرعباس و بندر خمير اختصاص يافت.
اما با اين حال به دليل كاهش ميزان بارندگي و افزايش شدت خشكسالي در هرمزگان، سد استقلال ميناب هم اكنون با چالش هاي بسياري براي تامين آب منطقه هاي مذكور روبه رو است.
ميناب يكي از شهرستان هاي استان هرمزگان است كه از لحاظ جغرافيايي در منطقه شرق استان قرار گرفته و دشت ميناب در اين شهرستان داراي 653كيلومتر مربع وسعت است كه 339 كيلومتر مربع دشت و 271 كيلومتر مربع وسعت آبخوان است.
جلگه ميناب يكي از حاصل خيزترين جلگه هاي كشور است كه درختان خرما و مركبات زيادي دارد و يا بهتر است بگوييم داشته است ؛ اما امروزه در معرض تهديد پديده فرونشست قرار دارد كه در پي فرونشت در جلگه ميناب نه تنها باغ هاي خرما و مركبات مرغوب منطقه در حال نابودي است بلكه دشت هاي پيراموني و فراتر از آن منطقه نيز تحت تاثير قرار گرفته است.
شواهد نشان مي دهد در برخي از نقاط ، فرونشست تا عمق 10 متر در زمين ديده مي شود كه بايد مورد توجه جدي مسئولان قرار گيرد زيرا اگر اين پديده در منطقه توسعه يابد قطعا خسارات زيادي به همراه خواهد داشت.
7198/2094

* آگاهي از آخرين اخبار استان در كانال تلگرام ايرنا هرمزگان
* لينك جستجو كانال: irnabandarabas@
*ايميل: irna.hormozgan@yahoo.com