شهركرد-ايرنا-مديركل حفاظت محيط زيست چهارمحال و بختياري از راه اندازي نخستين مركز مديريت اصولي پسماندهاي صنعتي و زباله هاي توليدي كارخانه هاي استان در آينده اي نزديك خبر داد.

شهرام احمدي روز يكشنبه در گفت وگو با خبرنگار ايرنا افزود: از سال 87مطالعات راه اندازي مركز مديريت پسماند كارخانه و واحدهاي توليدي استان از سوي اداره كل محيط زيست در چهار نطقه انجام شد.
وي ادامه داد:پيگيري راه اندازي محل مديريت اصولي پسماند در اين مكان ها با مشكلات اجتماعي و اعتراض مردم محلي مواجه شد.
احمدي تصريح كرد: اكنون با پيشنهاد و درخواست بخش خصوصي براي تعيين محلي مبني بر مديريت پسماندهاي صنعتي، تعدادي از كارشناسان و دستگاه هاي مربوطه در حال بررسي اين محل هستند.
احمدي وسعت اين مكان را حدود10هكتار عنوان كرد.
وي از ذكر مكان دقيق اين محل خودداري كرد و افزود: تلاش شده اين مكان در جوار واحدهاي صنعتي مستقر شود.
مديركل حفاظت محيط زيست استان در پاسخ به سوال ايرنا مبني بر نحوه دفع پسماندهاي صنعتي در استان تا زمان بهره برداري از اين مركز اظهار كرد: به دليل فعاليت سنگ شكن ها در چهارمحال و بختياري، بيشتر زباله هاي كارخانه و واحدهاي توليدي استان را خاك شامل مي شود كه جز كوچكي از آلاينده هاست.
وي ادامه داد: پسماندهاي صنعتي نيز به مركز مديريت دفع پسماند استان هاي همجوار ارسال مي شود.
به گزارش ايرنا، پسماندها به پنج دسته عادي، كشاورزي، صنعتي، عفوني(بيمارستاني) و ويژه (نظير مواد برنده و قابل اشتعال و انفجار )تقسيم بندي مي شود.
مسئوليت دفع پسماندهاي عادي در شهرها به عهده شهرداري ،در روستاها به عهده دهياري ها و در خارج از حريم شهر و روستا به عهده بخشداري هاست.
همچنين واحدهاي توليدي مكلف به دفع زباله هاي كشاورزي خود هستند.
اما نكته قابل توجه دفع پسماندهاي صنعتي است كه جزو آلاينده هاي مهم محيط زيست به شمار مي روند.
در اين موارد راه اندازي مكاني براي دفع اصولي پسماندها نظير جداسازي و تفكيك عوامل خطر آفرين ازعادي و يا بازيافت برخي موارد نظير پسماندهاي الكترونيكي كه به نوعي مي تواند زمينه اشتغالزايي و درآمد آفريني نيز داشته باشد ضروري است.
به گزارش ايرنا، در ديدار اخيرمسئولان اقتصادي چهارمحال و بختياري از واحدهاي توليدي شركت شهرك هاي صنعتي شهركرد و جلسه كارگروه تسهيل و رفع موانع توليد، نبود محل دفع پسماندهاي صنعتي در استان به عنوان يكي از معضلات شركت شهرك ها مطرح شد.
چهارمحال و بختياري نزديك به دو هزار واحد صنعتي فعال دارد.
8125/2097