به گزارش روز يكشنبه گروه علمي ايرنا، محققان مؤسسهي فناوري جرجياي آمريكا و دانشگاه چين جنوبي با استفاده از نانوذراتي مودار مواد حساس به نور ساختند كه ميتوان از آنها به عنوان نانوحامل استفاده كرد.
محققان معتقد هستند كه در آينده از اين نانوحاملها براي رهاسازي دارو به داخل تومور سرطاني استفاده خواهد شد و يكي از كاربردهاي اين نانوذرات آن است كه ميتوان تركيبات آبگريز و حساس به نور را با مواد جاذب آب تركيب كرد و با اين كار نانوذراتي بهدست ميآيد كه نسبت به نور حساس هستند.
طول موج ويژهاي از نور موجب ميشود تا اين نانوذرات متجمع شده يا از هم باز شوند و در صورت قرار دادن تركيبات شيميدرماني روي اين نانوذرات، ميتوان آنها را وارد تومور كرد و زماني كه داخل تومور شد، با تابش طول موج ويژهاي، ساختار پوشش موجود روي نانوذرات متلاشي و داروي شيميدرماني رهاسازي ميشود.
از آنجايي كه سطح اين نانوذرات طلا مودار است، مواد شيميدرماني را ميتوان بهصورت شيميايي و برگشتپذير به سطح نانوذرات متصل كرد و در اين شرايط، تابش نور موجب رهايي دارو از سطح ذرات ميشود و خود ذرات نيز در اثر تابش نور گرم شده و موجب از بين رفتن سلولهاي سرطاني ميشوند.
از ديگر ويژگيهاي اين نانوذرات آن است كه فرآيند خودآرايي آنها را ميتوان به عوامل محيطي نظير حلال، گرما يا pH وابسته كرد كه در اين روش از نانوذرات طلا استفاده شده اما ميتوان تركيبات مختلف نظير اكسيدهاي فلزي و ديگر فلزات را نيز براي توليد اين نانوذرات به كاربرد و سطح نانوذرات را نيز ميتوان با استفاده از تركيبات پليمري به صورت ساختارهاي مودار، پوشش داد.
شكل نانوذرات نيز علاوه بر كروي بودن، به صورت ساختارهاي ديگري نظير نانوميله، نانولوله يا نانوذرات توخالي در ميآيد كه با اين كار امكان افزايش حساسيت به نور مادون قرمز در اين نانوساختارها فراهم ميشود.
محققان از مولكولهاي رنگي براي رهگيري سرنوشت تركيبات قرار گرفته در اين نانوذرات استفاده كردند و دريافتند كه اين تركيبات را ميتوان بهصورت مستقيم براي از بين بردن سلول سرطاني يا تصويربرداري پزشكي مورد استفاده قرار داد.
نتايج اين پروژه كه توسط محققان مؤسسهي فناوري جرجيا و دانشگاه چين جنوبي انجام شده در Proceedings of the National Academy of Sciences به چاپ رسيده است.
9031**1440
تاریخ انتشار: ۱۳ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۱:۴۳
تهران- ايرنا- محققان با كمك نانوذراتي از جنس طلا نانوحاملي ساختند و روي آنها را با ساختاري مو مانند از جنس پليمر پوشش دادند كه براي رهاسازي دارو به داخل تومور سرطاني استفاده خواهد شد.