به گزارش ايرنا ،مسعود حيدري پور شامگاه يكشنبه در نشست خبري با اشاره به بحران كم آبي در رفسنجان اظهار كرد: ما با اطلاع رساني تلاش كرديم طي اين دو سال كشاورزان و بهره برداران با مراجعه به اين نهاد بتوانند تمامي اين 40 هزار هكتار را سند دار كنند.
وي ادامه داد:از آنجا كه موعد قانوني سند دار كردن اراضي تمام شده، اميدواريم مجلس شوراي اسلامي با تصويب دوباره اين طرح موافقت كند و مردم اراضي خود را سند دار كنند.
وي افزود: از انجا كه 80درصد باغات پسته اين منطقه فاقد سند هستند كه در صورت سند دار شدن به راحتي مي توانند از تسهيلات بلا عوض جهت تجهيز باغات به روش آبياري نوين بهره مند شوند و از آبياري نوين به جاي آبياري غرقابي استفاده كنند تا هم محصول افزايش يابد هم اينكه در مصرف آبهاي زيرزميني صرفه جويي شود.
حيدري پور بيان كرد: البته در حال حاضر نيز دولت به اراضي فاقد سند هم تسهيلات بلاعوض تجهيز آبياري نوين به ويژه آبياري زيرسطحي ارائه مي دهد.
وي با اشاره به اينكه امسال 45 هكتار از اراضي تصرفي از چنگال متصرفان خارج و به دولت بازگردانده شد اضافه كرد: منابع طبيعي وظيفه دارد در زمينه تصرف عدواني و غيرمجاز اراضي ملي برخورد كند و اين اراضي را به دولت برگرداند.
حيدري پور گفت: حفظ، احيا و بهره برداري سه عنصر مهم در منابع طبيعي هستند.
وي با اشاره به مساحت 830 هزار هكتاري شهرستان رفسنجان تصريح كرد: از اين ميزان 770 هزار هكتار اراضي ملي هستند كه يكصد هكتار از 770 هزار هكتار در حريم شهرها قرار دارند و حفظ آنها بر عهده راه و شهرسازي است و 654 هزار هكتار اراضي ملي نيز تحت پوشش منابع طبيعي است.
وي مساحت عرصه هاي بياباني رفسنجان را 201 هزار هكتار عنوان و بيان كرد: مساحت جنگلها و مراتع نيز در اين شهرستان به ترتيب 40 هزار هكتار و 413 هزار و 610 هكتار مي باشد.
حيدري پور بيان كرد: در اين مراتع سالانه 19 هزار و 100 تن علوفه توليد و به مصرف بيش از 200 هزار رأس دام مي رسد و سالانه از اين دامها 955 تن گوشت قرمز توليد و روانه بازار مي شود.
وي با بيان اينكه در بحث حفاظت منابع طبيعي و جلوگيري از تخريب جنگلها و تصرف اراضي ملي براي هر 10 هزار هكتار عرصه ملي 83 نيرو با تجهيزات كامل نياز است گفت: بايد به سمت مشاركت هاي مردمي رفت كه در رفسنجان طي دو سال اخير با تشكيل تشكل هاي مردمي 85 نفر شامل دانش آموزان، مردم عادي، بسيجيان و ... به عنوان هميار طبيعت عضو اين شبكه هستند.
وي خاطرنشان كرد: همچنين شركت تعاوني بهره برداران رويش سبز سال گذشته تشكيل شده و 250 نفر كه طرحهاي جنگلداري و مرتعداري دارند عضو اين گروه هستند و در كنار اين مجموعه نيز مجمع خيرين مرتعداران در حال شكل گيري است.
وي ادامه داد: براي كنترل بادها و جلوگيري از فرسايش خاك و آب ،خاكريزهايي به شكل هلالي به مساحت مجموعا 400 هزار هكتار از سال 77 در مرزهاي كرمان – رفسنجان و رفسنجان – يزد در حال احداث است كه تا 3 سال آينده اين طرح به اتمام مي رسد و در اين خاكريزها درختاني كاشت مي شوند.
وي خاطرنشان كرد: در بحث اصلاح مراتع نيز در رفسنجان از سال 77 تا كنون 33 هزار و 325 هكتار زيرساخت ذخيره نزولات آسماني در قالب اجراي طرح هاي اقتصاد مقاومتي با مشاركت مرتعداران ايجاد شده كه از اين ميزان 900 هكتار امسال انجام شده است.
رئيس اداره منابع طبيعي و آبخيزداري رفسنجان اظهار كرد: در بحث جنگلداري نيز امسال احداث 400 هكتار جنگل در مناطق بياباني در دست اجرا است.
حيدري پور عنوان كرد: تا كنون 2 هزار و 400 هكتار زمين از منابع طبيعي براي ساخت مسكن و ايجاد كارگاههاي اشتغال، دامداري و طرح هاي هادي در روستاها به بنياد مسكن و انقلاب اسلامي اين شهرستان واگذار شده است.
رفسنجان با جمعيت 311 هزار نفري در 110 كيلومتري كرمان قرار دارد.
7433/ 5054
تاریخ انتشار: ۱۴ اسفند ۱۳۹۶ - ۰۸:۰۵
كرمان - ايرنا- رئيس اداره منابع طبيعي و آبخيزداري رفسنجان گفت: طي 2سال اخير پنج هزار از 40 هزار هكتار اراضي فاقد سند در اين شهرستان سند دار شده است .