به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «هوشنگ عشایری» عصر دوشنبه در نشستی برای تشریح برنامه ملی بازآفرینی شهری افزود: در صورتی كه دولت 80 هزار میلیارد ریال، شهرداری ها 70 هزار میلیارد ریال و بخش خصوصی و بانك ها 100 هزار میلیارد ریال از این منابع را تامین كنند، روند نوسازی بافت های فرسوده شهری در 12 سال به صورت مناسبی پیش می رود.
عشایری اضافه كرد: اكنون 18 درصد مساحت شهری كشور در 543 شهر و 2700 محله در بافت های فرسوده قرار دارد و ما درصددیم با اجرای برنامه ملی بازآفرینی شهری زندگی ساكنان این بافت ها را ارتقا دهیم.
وی كه معاون وزیر راه و شهرسازی است، ادامه داد: در مرحله نخست از مجموع 141 هزار هكتار بافت فرسوده درون شهرها، سكونتگاه های حاشیه ای و بافت های تاریخی قرار است 55 هزار هكتار بازآفرینی شود كه معادل هفت درصد مساحت كل مناطق شهری كشور است.
«طبق برنامه نهایی دولت، 55 هزار هكتار بافت فرسوده درون شهرها باید در بازه زمانی پنج سال نوسازی و بهسازی شود كه این شامل یك هزار و 334 محله فرسوده است».
به گفته وی، باید سالیانه 270 محل از 2700 محله فرسوده نوسازی و در این بافت ها 100 هزار واحد مسكونی جدید ساخته شود.
عشایری بیان كرد: وجه تمایز این الگو با سایر برنامه های نوسازی بافت های فرسوده شهری این است كه در پنج سال آینده 40 میلیون مترمربع فضای خدماتی روبنایی و 82 میلیون مترمربع فضای عمومی شهری ساخته می شود.
وی اعلام كرد: در این زمینه پیشنهادهای زیادی به دولت ارایه شده است؛ مانند تامین 41 هزار و 500 میلیارد ریال اعتبار از محل صندوق توسعه ملی از منابع تولید و اشتغال قانون بودجه سال 1397 و 25هزار میلیارد ریال در قالب وجوه اداره شده و بانك عامل به صورت 50 به 50 برای پرداخت وام 500 میلیون ریالی با سود 9 درصدی.
** آغاز عملیاتی نوسازی بافت های فرسوده از شهریورماه 1397
مدیرعامل شركت عمران و بهسازی شهری ایران پیش بینی كرد از شهریورماه 1397 فرایند نوسازی بافت های فرسوده شهری در 270 محل فرسوده عملیاتی شود كه دولت باید 15 هزار میلیارد ریال به عنوان كمك در تامین خدمات زیربنایی و روبنایی و یك هزار و 500 میلیارد ریال برای ودیعه مسكن تامین كند.
عشایری گفت: در طرح بازآفرینی شهری قرار است در هر یك از محلات مورد نظر 22 هزار مترمربع فضای سبز، یك هزار و 100 مترمربع مساحت تجاری، یك هزار و 400 مترمربع فضای آموزشی، هفت هزار و 600 مترمربع مكان های ورزشی، 190 هزار مترمربع معابر عمومی، هفت هزار و 700 مترمربع مراكز بهداشتی و درمانی و 2هزار و 800 مترمربع فضای فرهنگی ایجاد شود.
وی افزود: متاسفانه 19 میلیون نفر از جمعیت كشور در 141 هزار هكتار بافت های فرسوده شهری زندگی می كنند كه كیفیت زندگی آنها در سطح بسیار پایینی قرار دارد.
«فقر شهری، آسیب های اجتماعی، بحران ایمنی و تاب آوری كم، افت منزلت مكانی، ناكارآمدی نظام جابجایی و ارتباطات و بحران محیط زیست از مهمترین ویژگی های بافت های فرسوده شهری است».
** بازآفرینی شهری برای ارتقای كیفیت و حیات اقتصادی محله
معاون معماری و شهرسازی وزیر راه و شهرسازی نیز در این مراسم گفت: بدون شك در اجرای بازآفرینی شهری باید به مسائل فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، زیست محیطی و كالبدی شهرها توجه كنیم و بدون توجه به این مسائل اجرای برنامه بازآفرینی شهری در كشور كارآمدی لازم را نخواهد داشت.
محمدسعید ایزدی افزود: طرح بازآفرینی شهری یك سیاست جامع و یكپارچه برای پاسخگویی به مشكلات شهروندان در این بافت هاست تا با اجرای آن سطح زندگی شهروندان در این محلات ارتقا یابد.
«بدون شك بهسازی و ارتقای زیرساخت های شهری و محله ای نقش مهمی در ارتقای كیفیت و حیات اقتصادی محله دارد و این موضوع در كاهش جرایم و ارتقای امنیت اجتماعی نقش مهمی را ایفا می كند».
ایزدی اضافه كرد: تسهیل ارتباطات در بازآفرینی شهری مساله بسیار مهمی است. از سوی دیگر، نوسازی و مقاوم سازی پیامدهای اجتماعی و اقتصادی خوبی برای ساكنان بافت های فرسوده شهری دارد و هدف آن ارتقای سطح زندگی گروه ها و دهك های پایین جامعه در شهرهای مختلف كشور است.
اخبار اقتصادی ایرنا در تلگرام: IRNAeco@
اقتصام*1108*3061*1961*
تاریخ انتشار: ۱۴ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۷:۳۶
تهران- ایرنا- مدیرعامل شركت عمران و بهسازی شهری ایران گفت: برای نوسازی سالیانه بافت های فرسوده شهری در 270 محله 250 هزار میلیارد ریال منابع مالی نیاز داریم.