به گزارش ایرنا مرتضی بختیاری روز سه شنبه در نشست خبری افزود: بر اساس نظر فقها و شرع و سیره گذشتگان، موقوفات از پرداخت مالیات و عوارض معاف هستند و شورای نگهبان نیز نسبت به این مهم نظر موافق دارد.
وی بیان كرد: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، مرحوم آیت الله واعظ طبسی از رهبر كبیر انقلاب نسبت به موضوع پرداخت مالیات، استفتایی گرفتند و امام راحل (ره) به صراحت فرمودند كه آستان قدس رضوی از پرداخت مالیات معاف است.
وی اظهار كرد: پارسال تولیت آستان قدس رضوی برای رفع برخی ابهامات در مورد مالیات، دوباره استفتایی از رهبر معظم انقلاب گرفتند كه در آن دوباره بر معاف بودن آستان قدس رضوی از مالیات تاكید شد اما در این مطلب دو نكته وجود داشت.
قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی گفت: طبق نظر رهبر معظم انقلاب، آستان قدس رضوی از پرداخت مالیات های تكلیفی و مالیات بر ارزش افزوده معاف نیست اما از مالیاتی كه به موقوفات مربوط باشد، معاف است.
بختیاری اظهار كرد: شركت های اقتصادی آستان قدس رضوی، برای اینكه تصور نشود عدم پرداخت مالیات از سوی آنها در عرصه اقتصادی و شركت در مناقصات، باعث كاهش قدرت دیگر شركتها در رقابت می شود، باید مالیات را به صورت جمعی و خرجی پرداخت كنند.
وی افزود: ماموران مالیات به شركت های آستان قدس رضوی می روند و پس از جمع آوری اسناد مربوط به مالیات، مبلغ پرداخت شده به خزانه دولت واریز می شود، اما دوباره از خزانه به آستان قدس رضوی بازمی گردد تا به صورت جمعی و خرجی براساس نیت واقفان هزینه شود.
* دولت 3400 میلیارد تومان به آستان قدس رضوی بدهی دارد
قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی گفت: بدهی دولت به آستان قدس براساس آنچه كه به تایید سازمان برنامه و بودجه رسیده، سه هزار و 400 میلیارد تومان است اما دولت یكهزار و 100 میلیارد تومان دیگر نیز به آستان قدس بدهكار است كه هنوز مراحل قانونی آن طی نشده است.
بختیاری با اشاره به اینكه بخشی از بدهی های دولت به آستان قدس رضوی در سال 92 به صورت واگذاری شركت های دولتی به آستان رفع شده است، افزود: با توجه به شرایط مالی دولت، آستان قدس آمادگی دارد برخی شركت های دولتی را از طریق بورس و سازمان خصوصی سازی پذیرفته و از این طریق مطالبات خود را از دولت وصول كند.
وی 43 درصد از اراضی مشهد را متعلق به موقوفات آستان قدس رضوی دانست و گفت: تلاش ما خدمت به زائران در كنار شهرداری و همسو شدن با این نهاد در ارائه خدمات بهتر است با این تفاوت كه آستان قدس باید از محل درآمد اراضی موقوفه به نیات واقف عمل و خدمت رسانی كند.
قائم مقام آستان قدس رضوی گفت: برای خدمت رسانی به زائران، ستاد مناسبت های ویژه آستان قدس، مجمع مشورتی با ریاست تولیت و حضور مسئولان استان، ستاد سفر مستقر در استانداری از جمله نهادهایی است كه آستان قدس در كنار سایر دستگاه ها برای خدمت رسانی به زائران نوروزی برنامه ریزی و تلاش می كند.
بختیاری اظهار كرد: برای خدمت رسانی به زائران محروم از مبداء تا مبداء، 2 پروژه زائرشهر رضوی و زائرسراهای ارزان قیمت توسط آستان قدس رضوی در مشهد اجرایی شد كه مرحله نخست زائرشهر و مرحله نخست زائرسراهای ارزان قیمت در ایام عید آماده اسكان زائرین است.
وی افزود: مساحت زائرشهر 35 هكتار و در سه مرحله در دست اجراست كه مرحله نخست آن 28 بلوك و هر بلوك 35 سوئیت دارد و تاكنون در بخشی از مرحله نخست كه آماده بهره برداری شده، 15 هزار زائر اولی اسكان داده شده اند.
وی بیان كرد: تا پایان شهریورماه سال آینده، مرحله دوم زائرشهر به بهره برداری می رسد اما برای تامین هزینه های ساخت مرحله سوم، به صورت وقف مشاركتی آماده پذیرش نذور و خریداری سهام های این پروژه توسط خیران و واقفان هستیم تا بتوان اجرای این مرحله را تكمیل كرد.
قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی گفت: مرحله نخست زائرسرا پذیرای هشت هزار زائر و مرحله نخست زائرشهر پذیرای 20 هزار زائر است.
وی افزود: تاكنون برای اسكان زائرین در زائرشهر هزینه ای دریافت نشده اما بعد از پایان احداث زائرشهر و زائرسرا، فقط زائرین اجازه اسكان در این 2 مجموعه اقامتی را خواهند داشت و اگر قرار بر گرفتن هزینه اقامت شد، مبلغ اندكی از آنان دریافت خواهد شد.
*راه فساد در آستان قدس رضوی بسته شده است
قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی اظهار كرد: پیشگیری از حوادث تلخی مانند فساد در آستان قدس رضوی یك تكلیف مضاعف است زیرا شكستن اعتماد مردم نسبت به این مجموعه زیارتی بزرگترین خسارت برای این آستان مقدس است.
وی گفت: برگزاری منظم بیش از 150 مجمع در شركت های اقتصادی وابسته به آستان قدس و بررسی عملكرد مالی سالانه، استقرار ذیحساب برای هر یك از شركت های اقتصادی، تشكیل سازمان حسابرسی، ایجاد مؤسسه بازرسی، راه اندازی اداره نظارت و بازرسی و رسیدگی به شكایات و رسیدگی به 800 شكایت طی 2 سال گذشته از جمله اقدامات برای جلوگیری از فساد در این مجموعه بوده است.
وی در باره پرونده فساد مربوط به دوره تولیت فقید آستان قدس رضوی افزود: در سالهای قبل به دستور مرحوم آیت الله واعظ طبسی، پرونده ای در زمینه فساد تشكیل و در تهران به این پرونده رسیدگی شد.
وی اظهار كرد: دادگاه بدوی حكم خود را در باره این پرونده صادر كرده كه در صورت قطعی شدن، اطلاع رسانی خواهد شد.
* معاف شدن خانوارهای ساكن حاشیه شهر مشهد از پرداخت حق تقدیمی
بختیاری گفت: به دستور تولیت آستان قدس رضوی، بخش قابل توجهی از ساكنین اراضی موقوفه ای این نهاد كه در حاشیه شهر مشهد قرار دارند از پرداخت حق تقدیمی معاف شده اند.
وی افزود: فقط مبلغ ناچیز به عنوان اجاره برای ساكنین اراضی موقوفی آستان قدس رضوی در حاشیه شهر مشهد تعیین شده ضمن اینكه اقداماتی برای سنددار كردن خانه های این اراضی انجام شده است.
وی اظهار كرد: در اراضی موقوفه متعلق به آستان قدس رضوی تخفیف در پرداخت حق موقوفه اعمال شده و تاكنون 10 هزار خانه روستایی مشمول این تخفیف شده اند.
* مسقف شدن صحن جامع رضوی
قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی گفت: صحن جامع رضوی به مساحت 6 هكتار یكی از بزرگترین مراكز جمعیتی دنیاست كه نسبت به مسقف شدن آن با معماری ایرانی – اسلامی اقداماتی در حال انجام است.
وی در باره انعقاد تفاهم نامه این نهاد با كمیته امداد امام خمینی (ره) نیز افزود: این تفاهم نامه براساس عمل به منشور هفتگانه حكم تولیت آستان قدس رضوی از سوی رهبر معظم انقلاب منعقد شده و تشكیل معاونت امداد مستضعفان آستان قدس رضوی نیز در این راستا بوده است.
وی اظهار كرد: یكی از ماموریت های معاونت امداد مستضعفان آستان قدس رضوی فراهم كردن زمینه اشتغال محرومین، توانمندسازی آنان و بازارسازی برای فروش محصولاتشان است.
بختیاری گفت: در این راستا 300 میلیارد ریال از سوی آستان قدس رضوی و 200 میلیارد ریال از سوی كمیته امداد امام خمینی (ره) در صندوق قرض الحسنه توسعه امداد ولایت سپرده گذاری شده كه می توان از این صندوق یكهزار میلیارد ریال وام گرفت.
*توسعه نمایندگی های آستان قدس رضوی در كشور
بختیاری افزود: آستان قدس رضوی پیش از این در استان هایی كه اراضی موقوفی داشت، نمایندگی املاك و اراضی ایجاد كرده بود اما در دوره تولیت جدید، به منظور توسعه مفهوم خدمت، خادم و مخدوم، نمایندگی های آستان قدس رضوی در تمام استان ها راه اندازی شد.
وی اظهار كرد: ماموریت این نمایندگی ها، رسیدگی به محرومین و مستضعفین و زائرینی است كه از آن استانها به سوی مشهد حركت می كنند كه در این راستا خادم یاران رضوی براساس تخصص و مهارت خود به زائرین رضوی در هر نقطه از كشور خدمات ارائه می دهند.
وی گفت: نشر سیره و فرهنگ رضوی و نشر فرهنگ وقف از دیگر ماموریت های نمایندگی های آستان قدس رضوی در دیگر استانهاست.
* انتقاد به مصوبه اخیر شورای عالی شهرسازی درباره بافت پیرامونی حرم مطهر رضوی
قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی افزود: برج ها و ساختمان های ایجاد شده در اطراف حرم مطهر رضوی، زیبنده حرم مطهر نیست و این اقدامات باید با آستان قدس رضوی هماهنگ شود و این عدم هماهنگی مورد انتقاد جدی ماست.
وی اظهار كرد: مصوبه اخیر شورای عالی شهرسازی و معماری در زمینه بافت پیرامونی حرم مطهر به ویژه طرح شارستان، هم مبانی قانونی خود را طی نكرده و هم از نظر حقوقی دچار اشكالاتی است.
وی گفت: در نشستی با حضور مسئولان استان، شهرداران سابق و افراد دست اندركار به نتایج خوبی در باره بافت پیرامونی حرم مطهر رضوی رسیدیم و نامه ای نوشته شد تا به تایید وزارت راه و شهرسازی برسد.
وی افزود: پروژه مشهد مال نیز پارسال از سوی آستان قدس رضوی به بخش خصوصی واگذار شد و قرار است از محل فروش این پروژه برای سرمایه گذاری اقتصادی در سالهای آینده برنامه ریزی شود.
* شركت های اقتصادی آستان قدس رضوی زیان ده هستند
بختیاری اظهار كرد: شركت های اقتصادی آستان قدس رضوی زیان ده هستند كه از جمله آنها كارخانه قند تربت حیدریه است كه تحت تاثیر شرایط اقتصادی و به دلیل واردات شكر، دچار مشكل می باشد.
وی گفت: با اقدامات انجام شده از قبیل ایجاد شناسنامه كاری برای شركتها، آسیب شناسی، برنامه ریزی برای رفع آسیبها و زمان بندی برای توسعه آنها، شركت هایی مانند مسكن و عمران رضوی با اجرای پروژه راه آهن گركان - بجنورد - مشهد، توسعه صادرات شركت هبلكس رضوی بویژه به عراق و افزایش تولید شركت كمباین سازی به توفیقاتی دست یافتند.
وی همچنین تولید انبوه داروی فاكتور هشت و داروهای جدید در پزشكی هسته ای، دریافت پروانه بهره برداری از وزارت صنعت، معدن و تجارت برای تولید 400 هزار فاكتور هشت، اقدامات بنیاد كرامت در مناطق زلزله زده كرمانشاه و تعهد ساخت یك هزار واحد مسكونی توسط شركت عمران و توسعه رضوی با همكاری بنیاد مسكن در آن مناطق را از دیگر دستاوردهای اقتصادی آستان قدس رضوی برشمرد.
7489/5132
تاریخ انتشار: ۱۵ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۴:۰۹
مشهد – ایرنا – قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی گفت: این آستانه مقدسه براساس قانون از پرداخت مالیات مستقیم و مالیات بر ارزش افزوده معاف نیست و تاكنون مالیات خود را در این بخش پرداخت كرده است.