«سيدرضي حاجي آقاميري» امروز (چهارشنبه) در گفت و گو با خبرنگار اقتصادي ايرنا، افزود: در بازارهاي بين المللي، برخي فروشندگان، كالاي خود را فقط با دلار عرضه مي كنند و خريداران اين كالاها مجبورند هزينه تبديل دلار به ارزهاي ديگر را پرداخت كنند.
وي اضافه كرد: هزينه تبديل دلار به يورو در نهايت به مصرف كننده داخلي تحميل مي شود.
آقاميري اظهار كرد: حاكميت دلار در عرصه اقتصاد جهاني يك واقعيت است و نمي توان اين واقعيت را ناديده گرفت.
اين فعال بخش خصوصي در مورد نقش اين طرح (ممنوعيت ثبت سفارش با دلار) در كنترل نرخ دلار در بازار آزاد، گفت: جلوگيري از معامله با دلار مشكلي را در جهت مهار قيمت اين ارز در بازار حل نمي كند.
وي در اين خصوص توضيح داد: با ممنوعيت ثبت سفارش با دلار، تقاضا براي اين ارز كاهش پيدا مي كند اما همان تقاضا به سمت ارزهاي ديگر، مثلا يورو مي رود و قيمت آنها را افزايش مي دهد.
عضو هيات نمايندگان اتاق تهران ادامه داد: از آنجا كه نرخ برابري دلار و يورو ثابت است، افزايش قيمت يورو، قيمت دلار را نيز افزايش خواهد داد.
به گزارش ايرنا، بانك مركزي چندي پيش در نامه اي به وزارت صنعت، معدن و تجارت، خواستار ممنوعيت ثبت سفارش واردات كالا با دلار آمريكا شد كه به دنبال آن، ثبت سفارش با دلار از نهم اسفندماه در سامانه جامع تجارت متوقف شد.
پيش از اين بانك ها به دليل تحريم هاي اوليه آمريكا عليه ايران امكان استفاده از دلار را در مراودات مالي خود نداشتند كه با اين تصميم، بازرگانان نمي توانند براي ثبت سفارش واردات ارز دلار را از منشاء غيربانكي يعني صرافي ها نيز انتخاب كنند.
مهدي كسرايي پور مديركل سياست ها و مقررات ارزي بانك مركزي درباره اين تصميم و اثر آن بر تجارت خارجي كشور به ايرنا گفته است: سهم دلار در سبد تجاري كشور آنچنان بالا نيست و اين امر در مراودات تجاري بازرگانان ايراني مشكلي ايجاد نخواهد كرد.
اخبار اقتصادي ايرنا در تلگرام: IRNAeco@
اقتصام**9189**2025
تاریخ انتشار: ۱۶ اسفند ۱۳۹۶ - ۰۹:۵۰
تهران- ايرنا- عضو هيات نمايندگان اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و كشاورزي تهران، گفت: ممنوعيت ثبت سفارش با دلار موجب تحميل هزينه هاي تبديل ارز به واردكننده مي شود و در نتيجه قيمت كالاهاي وارداتي را افزايش مي دهد.