به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا، صبح زود چهارشنبه روزی در سال 91 بود كه بخاری دانش آموزان كلاس چهارم مدرسه روستای شین آباد در شهرستان پیرانشهر آتش گرفت و مسئولان مدرسه با وجود كپسول آتش نشانی نصب شده پشت در كلاس در راهرو، نتوانستند آتش را مهار كنند.
مهار نشدن آتش همانا و سوختن صورت و بدن 26 دختر 10 ساله شین آبادی همان! حادثه تلخی كه دو نفر از دانش آموزان جان خود را از دست دادند و 12 نفر هم دچار سوختگی شدید شدن؛ حادثه ای كه با وجود پنج سال از گذشت آن، هنوز بوی تازگی می دهد؛ هنوز وقتی این دختركان ماه رو را نگاه می كنی، بوی سوختگی را می توانی از نوع نگاه شان استشمام كنی.
اگرچه با توجه به تلاش همه جانبه وكیل این دانش آموزان، خانواده های آنان و نمایندگان منطقه شان در مجلس، اقداماتی برای سامان بخشی وضعیت كودكان آسیب دیده حادثه از سوی دولت در نظر گرفته شد، طوری كه براساس مصوبه شماره236202،38283 هیات وزیران در تاریخ اول اسفندماه سال 1391 وظایفی برای وزارت خانه های آموزش و پرورش، بهداشت، درمان و آموزش پزشكی و تعاون، كار و رفاه اجتماعی برای پیگیری امور مربوط به این دانش آموزان تعیین شده است، اما عملا خواسته به حق این كودكان (داشتن دستان و صورتی عادی) كه حالا به سن بلوغ هم رسیده اند، محقق نشده است.
در همان سال های گذشته كه خبرنگار اجتماعی ایرنا پیگیر موضوع از وزیر بهداشت بود، هاشمی وزیر بهداشت اعلام كرد در صورت موافقت دكتر تیم متخصص دختران شین آباد، آنان برای درمان به خارج از كشور اعزام می شوند اما دكتر فاطمی در آن زمان معتقد بود امكانات داخل كشور پاسخگوی نیاز دختران شین آباد است.
اما حالا باوجود گذشت 5 سال از آن ماجرای رقت بار ، دختران شین آباد كه دیگر بزرگ شده اند و انتظار دارند مانند بقیه دختران شهر و كشورشان یك قیافه عادی داشته باشند، با وجود این همه جراحی روی صورت شان از این نعمت محرومند.
این امر موجب شد دوباره با حضور در رسانه ها، خواسته به حق خود را فریاد بزنند. این دختركان در همین هفته در نوبت های مختلف با وزیر بهداشت و نائب رئیس مجلس شورای اسلامی دیدار كرده اند و هر كدام از این مسئولان قول مساعد برای پیگیری و اعزام این دختران به خارج از كشور برای ادامه روند درمان شان را داده اند.
دیدار دوباره با دختران شین آباد تاثیر خاصی روی هاشمی وزیر بهداشت و مطهری نایب رئیس مجلس گذاشته است طوری كه وزیر بهداشت دوشنبه گذشته در بخشی از سخنانش در اجلاس سراسری مدیران سازمان بیمه سلامت ایران به دیدار خود با این دانش آموزان اشاره كرد و گفت كه دانش آموزان شین آباد در اثر بی تدبیری ما در آن زمان سوختند و ابتدایی ترین خدمات این دانش آموزان، مشكلات درمان آنان است.
هاشمی تاكید كرد كه این دانش آموزان در آینده به شغل، بیمه عمر و رفاه نیاز دارند و به نظر می رسد رفاه بخش غیرقابل قبول از كارنامه ٤٠ ساله است كه نباید شاهد آن باشیم.
علی مطهری هم با ستودن رفتار خوب دانش آموزان از زمان وقوع این حادثه، تاكنون و تحمل مشكلات سوختگی و روی گشاده دختران حادثه دیده، اعلام كرد قطعا باید مسیر درمان دانش آموزان هموار شود و در این رابطه تقاضا می شود مسائل و مشكلات مربوط به دانش آموزان به صورت مكتوب اعلام شود.
نایب رئیس مجلس با اشاره به اینكه در خصوص مشكلات دانش آموزان و اعزام آنها به خارج از كشور با وزیر بهداشت صحبت خواهم كرد، اضافه كرد: قول داده شده برای اعزام این دانش آموزان به خارج از كشور برای ادامه مسیر درمانی پیگیری خواهد شد.
حسین احمدی نیاز وكیل دانش آموزان شین آباد هم با توضیح دیدار این كودكان با علی مطهری اعلام كرد، وقتی نایب ریس مجلس شورای اسلامی پای حرف كودكان نشست، به شدت ناراحت شد و انگار آتشی به جان وی انداخته شده است.
«اسرین معروفی» در این دیدار اعلام كرد آقای مطهری من می خواهم موسیقی كار كنم اما انگشتانم در آتش مدرسه سوختند، «نادیا صالح» هم گفت من به والیبال علاقه دارم اما انگشتانم سوخته اند، «آمنه راك» نگران بود كه چگونه اثر انگشت برای دریافت كارت ملی داشته باشد و «سیما شادكام» از ناراحتی عكس دار شدن شناسنامه خود صحبت كرد.
** درمان دختران شین آباد در كشور با این روند 10 سال طول می كشد
حسین احمدی نیاز در گفت وگو با خبرنگار اجتماعی ایرنا و در پاسخ به این پرسش كه تشخیص اعزام شدن یا نشدن این دختران به خارج از كشور برای ادامه روند درمان با رئیس تیم جراحی شان است و او هم پیشتر معتقد به ادامه درمان در داخل كشور بود، گفت: دكتر فاطمی رئیس تیم جراحی دختران شین آباد صریحا اعلام كرد، امكانات جراحی سوختگی و درمان این بچه ها در ایران به روز نیست و با این روند درمان این كودكان تا 10 سال دیگر طول خواهد كشید.
وی ادامه داد: به گفته رئیس تیم جراحی این دانش آموزان، تكنولوژی روز در ایران وجود ندارد و این گزارش را به نایب رئیس مجلس اطلاع دادم.
احمدی نیاز گفت: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی هم اعلام كرد كه توان درمان این بچه ها در كشور وجود ندارد و درمان آنان در خارج از كشور ادامه پیدا می كند؛ در صورت تامین نشدن اعتبار از هزینه شخصی خود، خواهند پرداخت.
این وكیل تصریح كرد: با این همه و با توجه به اینكه دختران در سن رشد قرار دارند و بالغ شده اند، این سن مهمی برای آنان است و می طلبد برای تسریع در روند درمان و بهبودی آنان و مسئولیت پذیری دولت جمهوری اسلامی در قبال شهروندان این كار صورت بگیرد و روند درمان در خارج از كشور انجام شود.
وی اضافه كرد: نایب رئیس مجلس هم اعلام كرد كه مجلس برای اعزام به خارج، درمان و دیه های جدید این دختران پشتیبان آنان خواهد بود.
اجتمام** 7329 ** 1418
تاریخ انتشار: ۱۶ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۱:۱۶
تهران - ایرنا - قیافه مطلوب و درحد عادی داشتن، كوچكترین خواسته یك دختر است، خواسته ای كه دختركان شین آباد 6 سال تمام از آن محرومند و این همه تیغ جراحی نتوانست كاری از پیش ببرد.