كرمان - ايرنا - مديركل راهداري و حمل و نقل جاده اي استان كرمان گفت: هشت موسسه مسافربري، چهارهزار و 397 راننده بخش مسافر، هفت ترمينال مسافربري و 509 دستگاه اتوبوس در ايام نوروز خدمات ارائه مي دهند.

به گزارش ايرنا ،خداداد مقبلي روز چهارشنبه در نشست خبري در محل راهداري استان كرمان با بيان اينكه امسال هيچ افزايشي در قيمت بهاي بليط حمل و نقل مسافربري نداشتيم ،افزود: از 15 بهمن ماه سالجاري فروش بليط سفرهاي نوروزي بوسيله شركت هاي مسافربري اين استان بطوري حضوري و غيرحضوري درحال انجام است.
وي با اشاره به اينكه 671 دستگاه ميني بوس و سه هزار و 528 سواري كرايه در سيستم حمل و نقل عمومي استان كرمان فعال است ،تصريح كرد: 2 هزار و 161 راننده پايه يك و 2 هزار 236 راننده پايه 2 در استان كرمان به فعاليت مشغول هستند.
مديركل راهداري استان كرمان گفت: همچنين 29 مجتمع خدمات رفاهي در استان كرمان درحال بهره برداري بوده و 21 مورد درحال ساخت است كه اين مجتمع ها نقش موثري در كاهش تصادفات دارند.
وي با بيان اينكه ناوگان مسافربري با 509 دستگاه اتوبوس به تمامي نقاط كشور در ايام نوروزي خدمات سفر مي دهند افزود: 10 هزار جلد دفترچه بروشور براي نياز مسافر از ابتداي سفرهاي نوروزي درحال چاپ است و اين بروشورها اطلاعات كليدي را به مسافران ارائه مي كنند.
مقبلي اظهار كرد: بنرها نيز با شعار ايمني و احتياط رانندگان در طول جاده هاي استان كرمان نصب شده است.
وي گفت: اميدواريم با وجود ناوگان حمل و نقل عمومي گسترده، بيشترين سفر و كمترين خطر را در سفرهاي نوروزي به استان كرمان داشته باشيم و با همكاري پليس راه، دستگاه هاي خدماتي و امدادي در جاده ها بتوانيم خدمات شايسته اي در ايمني و خدمات سفر به مسافران ارائه دهيم.
مديركل راهداري و حمل و نقل جاده اي استان كرمان افزود: استان كرمان امسال پنج درصد كاهش مسافر جاده اي داشته است و حمل و نقل مسافر براي بخش خصوصي هزينه فراوان و صرفه اقتصادي كمي دارد لذا بايد شهرداري ها، اداره كل راهداري و حمل و نقل جاده اي و ميراث فرهنگي صنايع، دستي و گردشگري براي حمايت از ناوگان عمومي همكاري كنند.
وي بيان كرد: در سال جاري بيشترين سفر از كرمان به شيراز، هرمزگان و خراسان بوده است و بيشترين سفر مربوط به ايام تعطيلات و اربعين (حدود 30 هزار مسافر) است.
مقبلي گفت: نشست كميسيون ماده 11 و 12 براي برخورد با شركت ها و رانندگان هر ماه بوسيله اداره كل راهداري و حمل و نقل جاده اي استان كرمان برگزار مي شود.
وي افزود: مسافران نوروزي مي توانند از طريق سامانه پيامكي به شماره 10000341 مشكلات و كاستي ها در سفر به اداره كل راهداري و حمل و نقل جاده اي منعكس كنند و با خاطيان برخورد مي شود و شماره 141 اطلاع وضعيت راهها بصورت شبانه روزي درخدمت مسافران نوروزي است.
وي عنوان كرد: شماره تماس 32614794و شماره نمابر 32614793 مربوط به اداره كل راهداري و حمل و نقل جاده اي استان كرمان براي ارتباط مردمي است.
**كرمان در بزرگراه ها رتبه سوم كشور را دارد
مديركل راهداري و حمل و نقل جاده اي استان كرمان همچنين گفت: 56 كيلومتر آزادراه، يكهزار و 700 كيلومتر بزرگراه از ابتداي سال جاري تاكنون در جاده هاي استان كرمان احداث شده است و اين استان رتبه سوم كشور را در ميزان بزرگراه ها دارد .
وي افزود: سه هزار و 131 كيلومتر راه اصلي، چهار هزار و 428 كيلومتر راه روستايي آسفالته و جمع راههاي آسفالته 9 هزار و 300 كيلومتر و 13 هزار كيلومتر راه آسفالت و خاكي در اين استان وجود دارد.
مقبلي ادامه داد: 927 كيلومتر به تعداد 22 گردنه برفگير در شرق استان كرمان وجود دارد و در كنار مشكلات گردنه ها در شرق اين استان محورهاي شن گير داريم و شن روبي بوسيله راهداران در اين مسيرها انجام مي شود.
وي گفت: روكش آسفالت در ايمني راهها بسيار تاثيرگذار است و سطح روكش هرچه هموار باشد ايمني بيشتري در جاده ها خواهيم داشت لذا 240 كيلومتر روكش، 213 هزار متر طول درزگيري و 113 هزار مترمربع لكه گيري از ابتداي سال جاري تا پايان بهمن ماه در جاده هاي استان كرمان اجرا شده است.
مديركل راداري و حمل و نقل جاده اي استان كرمان افزود: 240 كيلومتر ماسه آسفالت و 360 كيلومتر فوكسيل بمنظور جوان سازي راهها، 22 كيلومتر آسفالت سطحي و 15 كيلومتر آسفالت كم ضخامت در جاده هاي اين استان در 11 ماه نخست سال جاري انجام شده است.
وي اظهار كرد: از ابتداي سال جاري 325 كيلومتر شيب شيرواني اصلاح شده است زيرا 60 درصد از تصادفات واژگوني خودرو بر اثر افزايش سرعت و خواب آلودگي و خستگي اتفاق مي افتد و به همين دليل شيب شيرواني را كاهش داديم تا در صورت انحراف خودرو منجر به كشته شدن سرنشينان نشود.
مقبلي گفت: از ابتداي سال 96 به ميزان 400 كيلومتر شانه سازي جاده ها با اولويت در مناطق حادثه خيز ازجمله شانه سازي در مسير ارتباطي بم به سيرجان درحال انجام است و همچنين 43 دستگاه تخريب پل كوچك داشتيم زيرا در سال 95 با سيلاب شستگي فراواني در ابنيه ارتباطي وجود داشت و امسال تعميرات آنها انجام شد.
وي افزود: امسال تيغ زني 38 هزار كيلومتر راه در محورهاي روستايي و تنظيم بستر رودخانه ها براي حففظ پايداري ابنيه فني و 26هزار مترمكعب از مصالح لايروبي شده است.
مديركل راداري و حمل و نقل جاده اي استان كرمان تصريح كرد: سه آشيانه ماشين آلات در كرمان ماهان، بافت و راين بوده و ترانشه برداري 18 هزار مترمكعب در نقاط پر تصادق ازجمله بم، جوپار و دهبكري انجام شده است.
وي گفت: از مجموع 115 دستگاه نقاط پرحادثه در جاده هاي استان كرمان، سال گذشته 20 نقطه اصلاح شد و امسال 19 نقطه شناسايي شده و در حال اصلاح است.
وي با بيان اينكه سال گذشته 90 ميليارد تومان از منابع اعتبارات ملي براي روكش و ايمن سازي راه ها جذب شده است افزود: از ابتداي سالجاري تاكنون 10 هزار و 500 كيلومتر خط كشي در جاده هاي استان كرمان انجام شده زيرا خط كشي معياري براي راننده بوده و 12 ميليارد و 600 ميليون تومان هزينه اجرايي آن بوده است.
مقبلي ابراز كرد: اجراي خط نوشته افقي در سطح جاده ها براي توجه بيشتر رانندگان، 6 كيلومتر تهيه و نصب گاردريل، 500 كيلومتر تهيه و نصب نرده پل، هشت كيلومتر تعمير مرمت گاردريل فرسوده و 9 كيلومتر نيوجرسي بتني در سالجاري توسط اداره كل راهداري و حمل و نقل جاده اي استان كرمان اجرايي شده است.
وي با بيان اينكه براي هر كيلومتر گاردريل 150 ميليون تومان هزينه مي شود گفت: بر اثر خسارت به اين نرده ها و گاردريل ها و خسارت رانندگان به حساب خزانه دولت مي رود و به اداره كل راهداري براي مرمت و بازسازي گاردريل ها پرداخت نمي شود.
مديركل راداري و حمل و نقل جاده اي استان كرمان افزود: 2 هزار و 500 كيلومتر تابلوي اطلاعاتي، هفت هزار تابلو و خطرنماي پل از ابتداي سال در جاده هاي استان كرمان نصب شده است.
وي تصريح كرد: 27 ميليارد تومان از ابتداي سال تاكنون هزينه ايمني راههاي استان كرمان شده است ازجمله ساخت 140 سرعت كاه در جاده هاي اصلي و فرعي شده است.
مقبلي گفت: اجراي 14 استراحتگاه خدمات رفاهي در مسيرهاي اصلي ازجمله در مسيرهاي انار به شهربابك، كرمان به بم، راور در سالجاري احداث شده است.
وي افزود: همچنين 150 دستگاه چراغ پليس و هشدار دهنده و چراغ چشمك زن در نقاط پر تصادف جاده هاي استان كرمان براي كاهش سرعت و تلفات نصب شده است.
مديركل راداري و حمل و نقل جاده اي استان كرمان عنوان كرد: همچنين 60 دستگاه برج نور و هدايت و همراهي بارهاي ترافيكي براي جلوگيري از تخريب جاده ها توسط اين اداره كل صورت گرفته است.
وي گفت: در كشور بيس انتقال بار، جاده است و شبكه ريلي گسترده براي انتقال بار وجود ندارد لذا باوجود ريل كامل حمل بار ناقص است و ناشي از ناقص بودن شبكه هاي فرعي ريلي است.
**130 دستگاه دوربين در جاده هاي كرمان نصب مي شود
مقبلي در بخش ديگري از سخنانش بيان كرد: 130 دستگاه دوربين كنترل سرعت متوسط در 2 هزار كيلومتر از مسيرهاي ارتباطي استان كرمان نصب مي شود و نصب اين دوربين ها موجب كاهش تصادفات خواهد شد.
وي گفت: وزارت راه و شهرسازي با يك شركت قراردادي به ميزان يكهزار و 680 دستگاه دوربين منعقد كرده است و در ابتدا نوبت نصب دوربين هاي استان كرمان در سال 97 و 98 بود و با پيگيري اين اداره كل و افزايش آمار تصادف ها در شبكه ارتباطي و ايمني و بحران استان، نوبت نصب اين دوربين ها به سال 96 منتقل شده است.
مديركل راداري و حمل و نقل جاده اي استان كرمان افزود: لذا در سال 95 جانمايي دوربين ها انجام شد و از ابتداي سال 96 كار نصب اين سامانه در سه محور آغاز شده است.
وي ادامه داد: هم اكنون در 2 محور دوربين كنترل سرعت متوسط اجرا شده است و پايش در محور كرمان به بم و كرمان به سيرجان انجام مي شود و شركت طرف قرارداد در حال نصب دوربين در محور شهربابك به انار است.
مقبلي گفت: پيشنهاد 20 دوربين نيز بوسيله اداره كل راهداري و حمل و نقل جاده اي استان كرمان داده شده است زيرا باوجود كويري بودن اين استان بايد فواصل نصب دوربين كاهش يابد.
** اقدامات فرهنگي در كنار فيزيكي راهگشا است
مقبلي افزود: اقدامات فرهنگي در كنار فيزيكي راهگشا است زيرا بيش از 70 درصد تصادفات ناشي از خطاي انساني است و بوسيله كاربر اتفاق ميفتد و بايد بوسيله فرهنگسازي از اين ميزان كاسته شود.
مديركل راهداري و حمل و نقل جاده اي استان كرمان اضافه كرد: اين اداره كل با همكاري 2 گروه آموزشي، براي آموزش مدارس در مسيرهاي ارتباطي اقدام كرده است و تاكنون 60 مدرسه و 9 هزار دانش آموزش آموزش هاي فرهنگ ترافيكي ديده اند.
وي گفت: طرح ارتقاي راكبان موتورسيكلت با همكاري گروه آموزشي ايمني پنجگانه انجام شده است و ضمن اهداي كلاه ايمني، نصب شبرنگ روي موتورسيكلت و رانندگان را آموزش مي دهيم.
/ 5054/7420