محمدرضا اماني روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار كرد: اين مقدار فرآورده دامي از كشتارگاه هاي دام و طيور و مراكز عرضه فرآورده هاي خام دامي سطح استان بدليل بيماري دامي و غيربهداشتي بودن از چرخه مصرف خارج شد.
وي افزود: امسال بازرسان دامپزشكي در مجموع 133 هزار بار از مراكز توزيع فرآورده هاي خام دامي استان بازديد كردند كه در اين بازديدها در مجموع 63 تُن فراورده خام دامي غير قابل مصرف نيز كشف و ضبط شد.
اماني با اشاره به نظارت مستمر دامپزشكي كردستان بر كشتارگاه هاي دام و طيور تاكيد كرد: امسال 49 تُن گوشت از كشتارگاه هاي دام و 242 تُن گوشت سفيد از كشتارگاه هاي طيور بدليل بيماري غير قابل مصرف تشخيص داده و از چرخه مصرف خارج گرديد.
وي با اشاره به وجود سامانه گوياي 1512 دامپزشكي استان كردستان گفت: شهروندان در صورت مشاهده موارد تخلف در مراكز تهيه و توزيع مواد خام دامي مراتب را با استفاده از اين سامانه به كارشناسان دامپزشكي اطلاع دهند تا در اسرع وقت مورد بررسي قرار گيرد.
رئيس اداره نظارت بر بهداشت عمومي و مواد غذايي دامپزشكي كردستان با اشاره به فعاليت 20 مركز جمع آوري شير در استان يادآور شد: امسال در اين مراكز، مسئول فني و ناظر بهداشتي مستقر شد تا نظارت ها دامپزشكي بر اين مراكز دقيق تر شود.
اماني در خصوص تشديد نظارت هاي دامپزشكي كردستان در ايام پاياني سال و تعطيلات نوروزي اضافه كرد: اين طرح با شركت 30 تيم بازرسي از 25 اسفند امسال شروع و تا 14 فرودين سال آينده ادامه خواهد داشت.
وي از شهرندان خواست در اين ايام كه مصرف فرآورده هاي دامي توسط خانواده ها افزايش مي يابد، اين مواد را از مراكز معتبر و تحت نظارت دامپزشكي تهيه كنند.
در استان كردستان بيش از 2 ميليون راس دام سبك و 250 هزار راس دام سنگين وجود دارد.
استان كردستان يكي از مناطق دام خيز و دامپرور كشور محسوب مي شود كه سالانه حدود 24 هزار تُن گوشت قرمز و 181 هزار تن شير از دام هاي استان توليد مي شود.
3020/9102
تاریخ انتشار: ۱۷ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۴:۲۴
سنندج - ايرنا - رئيس اداره نظارت بر بهداشت عمومي و مواد غذايي دامپزشكي كردستان گفت: بازرسان اين اداره كل امسال، 354 تُن فرآورده خامي دامي غير قابل مصرف را كشف و ضبط و از چرخه مصرف خارج كردند.