مهاباد- ايرنا - نهمين جشنواره ملي موسيقي بيت و حيران سردشت با شركت هنرمنداني از 27 استان كشور بعد از 2 روز رقابت، با شناخت نفرات برتر به كار خود پايان داد.

رئيس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي سردشت روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا گفت: در بخش هاي موسيقي 'بيت'، 'حيران' و 'مقام' به ترتيب محمدامين رسولي از سردشت، ابوبكر آذرو از پيرانشهر و حسين ولي نژاد از شيروان رتبه هاي ممتاز را به خود اختصاص دادند.
كاوه حياك اعلام كرد: در 'سازهاي بادي' بابك قلي زاده از مرودشت، 'سازهاي زهي' نيما پرتونيا از سنندج، 'سازهاي كوپه اي' مختار زند سليمي از سنندج و همچنين در 'دو نوازي' مژگان ميرسيدي و مژده ميرسيدي از بوكان حائز رتبه هاي ممتاز شدند.
وي افزود: در بخش 'گروه نوازي' گروه دنيز به سرپرستي بهمن صبوري از بناب، گروه كردكوب به سرپرستي رضا صلواتي از سقز، گروه دالاهو به سرپرستي هوشنگ اميريان از سرپل زهاب به ترتيب رتبه هاي اول تا سوم را در اين بخش به دست آوردند.
حياك ادامه داد: در بخش تجليل از پيشكسوتان هم از رضا محمدي و رضا راشد از خراسان شمالي، احمد سركوهي از خراسان رضوي، نبات علي عليزاده از اروميه، رسول احمدي از مهاباد، خضر قادري، محمدامين يوسفي آذر و احمد منده از سردشت و رضا الله داد از اصفهان قدرداني شد.
وي اضافه كرد: در اين جشنواره همچنين از حسن مستجابي فرد از ميراباد سردشت در بخش آواز و مقام به عنوان پديده جشنواره تجليل شد.
رئيس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي سردشت از رونمايي تنديس استاد بلامنازع 'بيت و حيران' كشور در اين جشنواره خبر داد و گفت: در اين جشنواره از تنديس استاد 'خضر قادري گرماوي' مشهور به خله درزي اهل سردشت كه توسط هيمن يوسفي هنرمند اهل ربط ساخته شده بود با حضور امام جمعه و معاون فرماندار پرده برداشته شد.
وي گفت: براي اولين بار برنامه نويس و فعال رسانه اي سردشتي، 11 مجموعه از آثار استاد “خله درزي” هنرمند سرشناس و شاخص “بيت و حيران” كشور را در قالب 90 فايل صوتي و 40 فايل ويديويي گردآوري كرده كه به نشاني www.kheladarzi.ir قابل استفاده است.
وي گفت: اين جشنواره با هدف تقويت و گسترش فرهنگ غني موسيقي بومي و فولكلور نواحي مختلف ايران اسلامي، شناسايي و حمايت از استعدادهاي جوان موسيقي بومي و محلي، ايجاد فضاي رقابتي سالم و تزريق شور و نشاط و توليد آثار فاخر و توجه به ارتقاي سطح هنر و موسيقي محلي و جلوگيري از فراموشي و نابودي هنرهاي اصيل ملي برنامه ريزي شده است.
كاوه حياك ادامه داد: بخش مسابقه اين جشنواره شامل تك خواني (مقام، بيت، لاوك، حيران، هوره، بند، عاشيقي، آواهاي محلي) و تك نوازي سازهاي اصيل (زهي، بادي و كوبه اي نظير نرمه ناي، دف، شمشال، تنبك، دوزله، قوپوز، بالابان، نقاره، كمانچه، سرنا، تنبور، ديوان، دوتار و چگور) بر اساس سنت موسيقيايي هر منطقه بودند.
وي عنوان كرد: بخش گروه نوازي نيز براي اجراي عمومي گروه هاي موسيقي به منظور اجراي نواهاي سنتي، محلي و آييني در مدت برگزاري اين جشنواره پيش بيني شده بود.
به گزارش ايرنا، در مجموع هنرمنداني از 27 استان كشور 206 اثر را به دبيرخانه جشنواره كشوري فولكلور بيت و حيران ارسال كرده بودند كه از اين تعداد 150 كار فردي و 56 كارگروهي بود و در نهايت از بين شركت كنندگان تعداد 40 كار انفرادي و 11 كار گروهي به بخش نهايي جشنواره راه يافتند.
سردشت با 120 هزار نفر جمعيت در جنوب آذربايجان غربي و در امتداد مرزهاي ايران با شمال عراق قرار گرفته است.
7562/3093/2093