در بيانيه اي كه روز شنبه از سوي معاونت فرهنگي و اجتماعي بسيج اساتيد دانشگاه ها و مراكز آموزشي و پژوهشي كشور در اختيار ايرنا قرار گرفت، آمده است:
«بسم الله الرحمن الرحيم
انقلاب اسلامي ايران به عنوان يك جريان تمدن ساز اسلامي و با هدف تحقق جامعه اي ديني و عدالت محور از مهم ترين اتفاقات قرن بيستم بشمار مي رود. در آفريدن اين واقعه عظيم، به چالش كشاندن دو مكتب مادي غرب يعني سرمايه داري و ماركسيسم از خواست هاي عمده نيروهاي انقلابي بشمار مي رفت. مكاتبي كه همه شئونات بشريت را با قاب و تصوير ماديگري نظاره مي كردند و حضور دين و معنويت در كنار علم و دانش را مانعي بر سر راه پيشرفت و توسعه انساني تلقي مي نمودند. در حاليكه مكتب اسلام و ظرفيت بالاي تشيع كه بن مايه شكل گيري انقلاب اسلامي بود با پروراندن عالمان برجسته اي همچون خميني كبير راه سعادت انسان را اتكاء به دين و معنويت خواهي دانسته و دستاوردهاي علمي و تكنولوژيكي جهان مدرن را تا جايي كه در خدمت انسان الهي باشد مورد پذيرش قرار مي دهد.
يقينا نقش دانشگاه و اساتيد مسلمان در تحقق چنين اهداف مقدسي سرنوشت ساز و بنيادي است تا جايي كه امام راحل (ره) دانشگاه را مبدا همه تحولات مي دانستند. در واقع نيروي پيش برنده هر كشوري در نائل آمدن به اعتلا در همه عرصه ها، پيشرفت در حوزه هاي علم و فناوري است اما از طرفي علم و دانشي تعالي بخش بشريت خواهد بود كه توام با تهذب و ايمان باشد. دانشگاه اسلامي و استاد تراز انقلاب اسلامي به دنبال تربيت و پرورش انسان هاي متعالي است؛ انسان هايي كه علم و تكنولوژي را صرفا ابزاري در جهت رسيدن به اهداف و آرمان هاي الهي بشريت مي دانند، نه همچون انسان تك ساحتي غرب كه گرچه در عرصه هاي تكنولوژي گوي سبقت را از رقباي شرقي خود گرفته است اما در زندان ماديگري خويش و زيست جهانش محبوس مانده است.
انقلاب شكوهمند اسلامي نقطه عطفي در تحول آفريني نهادهاي انسان سازي چون دانشگاه بود. انقلابي كه در دامان خود عالمان و دانشمندان برجسته اي را تربيت نمود كه ضمن درخشيدن در عرصه هاي علمي اما هرگز در دام علم ابزاري محدود و محبوس نشده و از دانش اكتسابي خود جز در جهت تحقق آرمان ها و اهداف الهي و تربيت انسان هاي الهي بكار نبردند. نمونه هاي بارزي را مي توان از اين شاخصان علمي نام برد كه نمونه بارز استاد تراز انقلاب اسلامي بشمار مي آيند.
شهيد دانشمند و عالي مقام، مصطفي چمران رضوان الله عليه كه هم در حوزه هاي علم و دانش و هم در حوزه اخلاق و دين مداري جزء برترين هاست، نمونه بارز استاد تراز انقلاب اسلامي بشمار مي آيد. دانشمندي كه هرگز شيفته برخي پيامدهاي مخرب علم نشده بلكه علم را جز به منزله وسيله در خدمت دين نپنداشته است. شخصيتي كه به بيان رهبر فرزانه انقلاب اسلامي (مد ظله) «در وجود خود تضادهاي دروغين علم و ايمان، سنت و تجدد و علم و عمل را بي معنا كرده بود».
بسيج اساتيد دانشگاه ها و مراكز آموزش عالي و تحقيقاتي كشور مفتخر به اعلام اين نكته راهبردي است كه استاد تراز انقلاب اسلامي همانا استادي است كه با توسل به روحيه جهادي در حوزه هاي علم و فناوري نقش بارزي در تحقق تمدن نوين اسلامي ايفا نمايد. استادي كه ضمن درنورديدن مرزهاي علم و دانش در ميسر اهداف آرماني و الهي انقلاب كه تربيت انسان هاي متعالي است گام بردارد. اميد است همه نهادهاي انقلابي متولي حوزه علم و دانش، عمل تلاش خويش را بر تربيت و بكارگيري استاد تراز انقلاب مبذول داشته تا تربيت يافتگان مكتب علم ودانش انسان هايي دين مدار، الهي و تمدن ساز باشند.
مبارك باد زادروز دانشمند جهادي دكتر مصطفي چمران بر همه ايرانيان و آزادگان جهان.»
مصطفي چمران ساوهاي متولد 17 اسفندماه 1310 تهران، معروف به دكتر چمران، فيزيكدان، وزير دفاع ايران در دولت مهدي بازرگان و دولت موقت شوراي انقلاب از همراهان موسي صدر در تشكيل جنبش امل (لبنان)، نماينده دوره اول مجلس شوراي اسلامي، از فرماندهان ايران در جنگ ايران و عراق و بنيانگذار ستاد جنگهاي نامنظم در جريان جنگ ايران و عراق بود.
وي در دانشگاه تهران، تحصيلات خود را در رشته الكترومكانيك به پايان برد. سپس براي ادامه تحصيل به آمريكا رفت و درجه دكتري در فيزيك پلاسما كسب كرد. پس از گذراندن آموزشهاي نظامي در مصر، به لبنان رفت و به همراه موسي صدر، در تشكيل جنبش امل نقش مؤثري داشت و از فرماندهان آن بود.
چمران بعد از پيروزي انقلاب اسلامي در سال 1357 به ايران بازگشت و در دولت بازرگان، مدتي وزارت دفاع را برعهده داشت و در دوره نخست مجلس شوراي اسلامي از سوي مردم تهران به نمايندگي انتخاب شد.
او در جريان جنگ ايران و عراق، يكي از فرماندهان ايران بود. چمران با شروع جنگ، به اهواز رفت و ستاد جنگهاي نامنظم را بنيانگذاري كرد.
از ديگر كارهاي مهم وي ايجاد هماهنگي بين نيروهاي ارتش، سپاه و نيروهاي داوطلب مردمي بود كه در منطقه حضور داشتند.
مصطفي چمران در 31 خردادماه 1360 در مسير دهلاويه-سوسنگرد به شهادت رسيد.
فراهنگ**9338**
تاریخ انتشار: ۱۹ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۱:۲۶
تهران- ايرنا- سازمان بسيج اساتيد كشور در بيانيه اي به مناسبت سالروز تولد شهيد مصطفي چمران تاكيد كرد: شهيد دانشمند و عالي مقام، مصطفي چمران رضوان الله عليه كه هم در حوزه هاي علم و دانش و هم در حوزه اخلاق و دين مداري جزء برترين هاست، نمونه بارز استاد تراز انقلاب اسلامي به شمار مي آيد.