بغداد - ایرنا - جاسم محمد جعفر نماینده پارلمان عراق از فراكسیون دولت قانون گفت: هدف اصلی درخواست های دبیركل ناتو برای بقای نیروهای خود در عراق مشروعیت بخشی حضور نظامی آمریكاست.

به گزارش روز شنبه ایرنا، 'جاسم محمد جعفر' در گفت و گوی مطبوعاتی افزود: طرف آمریكایی در توافقنامه راهبردی با عراق دارد كه پس از پایان جنگ علیه داعش فورا نیروهای خود را از عراق خارج كند اما این حضور می تواند تحت نام ماموریت ناتو كه آمریكا یكی از اعضای فعال آن است ادامه یابد.
وی افزود : درخواست های ینس استولتنبرگ دبیر كل ناتو برای قانونی كردن و مشروعیت دادن به حضور نظامی در عراق برای مدت طولانی می باشد.
محمد جعفر در ادامه توضیحات خود گفت : العبادی (نخست وزیر و فرمانده كل نیروهای مسلح) از نظر قانونی اختیار آن را ندارد كه بتواند به ناتو و نیروهای آمریكایی اجازه حضور نظامی در عراق را بدهد چرا كه این امر مستلزم نقص حاكمیت ملی است.
به گفته این نماینده پارلمان عراق، العبادی فقط با حضور مربیان و مستشاران تحت نام ماموریت ناتو موافقت خواهد كرد و ایجاد هرگونه پایگاه نظامی در خاك عراق توسط هر كشور یا ائتلاف نظامی را نیز نخواهد پذیرفت.
'ینس استولتنبرگ' دبیركل سازمان پیمان آتلانتیك شمالی (ناتو) روز دوشنبه در جریان سفری غیر رسمی به بغداد اعلام كرد نیروهای این سازمان با درخواست كتبی دولت عراق در این كشور بسر می برند و تا این درخواست پابرجاست از آن خارج نخواهند شد.
پیش تر آمریكا و انگلیس نیز اعلام كردند برغم درخواست های فراگیر عراقی ها مبنی بر ضرورت خروج نیروهای نظامی بیگانه از خاك عراق با اعلام پایان جنگ نظامی با داعش، تا اطلاع ثانوی قصد خارج كردن سربازان خود را ندارند.
با اعلام پایان نظامی گروهك تروریستی داعش در عراق در اوایل آذرماه جاری، بسیاری از احزاب، شخصیت ها و رسانه های عراقی با اشاره به منتفی شدن بهانه حضور نظامیان خارجی تحت پوشش ائتلاف بین المللی مبارزه با داعش در كشورشان، بیش از پیش خواستار خروج این نظامیان كه عمدتا نیروهای آمریكایی هستند، شده اند.
آمریكایی ها كه در سال 2011 بدلیل شكست ها و ناكامی های مكرر، مجبور به ترك عراق شده بودند، سه سال بعد به بهانه مبارزه با داعش و در راس یك ائتلاف خودخوانده بین المللی بار دیگر وارد این كشور شدند.
با استمرار مطالبات برای خروج نظامیان خارجی (آمریكا) پارلمان ملی عراق نیز در جلسه روز پنجشنبه گذشته در مصوبه ای از دولت خواست جدول زمانی برای خروج نیروهای نظامی خارجی از این كشور تعیین كند.
ساعتی بعد «سعد الحدیثی» سخنگوی رسمی «حیدر العبادی» نخست وزیر عراق گفت: پارلمان عراق حق درخواست خروج نیروهای خارجی از كشور را دارد، اما موضوع این است كه ما همچنان به حضور این نیروها در كشور نیازمندیم.
بحث درباره كم و كیف و نیز دلایل حضور یا عدم حضور نیروهای آمریكا كه تا ده هزار نفر تخمین زده می شوند، یكی از مهمترین بحث های سیاسی ماههای منتهی به انتخابات پارلمانی عراق در 22 اردیبهشت است.
خاورم**380**