به گزارش گروه فرهنگي ايرنا، پايگاه خبري اتحاديه تشكل هاي قرآن و عترت «اتقان» محمدرضا مسيبزاده روز شنبه با اشاره به اضافه شدن زنگ نماز به مدارس سراسر كشور، گفت: بر اساس طرح جامع توسعه و فرهنگ اقامه نماز در مدارس و مراكز آموزشي يك سند نظام جامع مهندسي فرهنگي، توسط رياست جمهوري به وزارت آموزش و پرورش ابلاغ شده و اين سند در شوراي عالي آموزش و پرورش نيز به تصويب رسيده است كه نيم ساعت به زمان «اقامه نماز» اختصاص داده شود تا به صورت ويژه به اين امر ارزشمند پرداخته شود.
او عنوان كرد: ما قبلا از زمان درسهاي ديگر و يا از زنگ تفريح دانشآموز كسر ميكرديم تا به نماز اختصاص داده شود اما اكنون به عنوان يك تكليف در آموزش و پرورش، نيم ساعت ويژه به عنوان زنگ اقامه نماز در نظر گرفته شده است و در واقع اين نيم ساعت در افق شرعي قرار دارد كه در استانهاي مختلف متفاوت خواهد بود.
وي ابراز داشت: نيم ساعت، زنگ نماز در برنامه درسي دانشآموزان گنجانده شده است كه همه مدارس موظف هستند شرايط را براي اقامه نماز مهيا كنند در افق شرعي هم اذان گفته ميشود و هم دانشآموزان براي اقامه نماز آماده ميشوند و بعد از نماز به ادامه درسشان ميپردازند.
مسيبزاده با بيان اينكه تعليم و تربيت،يك سند جامعي است كه همه جوانب امر در آن ديده شده است كه در بخش تربيت 3 ضلع مدرسه، اجتماع و خانواده قرار دارد، گفت: در اين طرح جامع همه جوانب موضوع ديده شده و يكي از مصوبات در آموزش و پرورش برپايي امر نماز جماعت براي همه پايههاي تحصيلي است.
وي ادامه داد: 105 هزار مدرسه در آموزش و پرورش داريم كه از اين تعداد 10 هزار مدرسه با جمعيت 10 نفر و پنج هزار مدرسه با جمعيت كمتر از 5 دانشآموز و 125 مدرسه يك نفره داريم؛ به طور كلي تمام مدارس ما اقامه نماز را در دستور كار خود دارند منتها با شرايط خود دانشآموزان و مدارس مختلف، نماز در آنها اقامه نماز ميشود.
مديركل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش با تأكيد بر اينكه هيچ اجباري براي حضور دانش آموزان در نماز جماعت وجود ندارد، تصريح كرد: در بحث اقامه نماز يك بخش قانونگذاري و انجام تكليف وجود دارد كه آن بر عهده ما است كه بايد شرايط را فراهم كنيم و يك طرف هم حضور دانشآموزان است ما تأكيد ميكنيم همه دانش آموزان در كنار بهترين الگوهاي خويش يعني معلمان مربيان در نماز جماعت شركت كنند و بنابراين وظيفه ما مهيا كردن بستر مناسب براي برپايي نماز جماعت در مدارس است.
وي در پاسخ به اين سؤال كه در نيم ساعت وقت نماز علاوه بر نماز چه آموزشهاي ديگري به دانشآموزان داده ميشود، بيان داشت: بحث تعليم و تربيت يك جريان سيالي است كه اگر از داخل كلاس شروع شود و دانشآموزان با فراغ بال وضو ميگيرند و براي اقامه نماز آماده ميشوند و در نماز جماعت شركت ميكنند.
مسيبزاده خاطرنشان كرد: آنچه كه در قانون، براي زمان اقامه نماز پيشبيني شده، نيم ساعت است كه در حدود 20 هزار از مدارس ما روحانيون و طلاب به عنوان امام جماعت در كنار 45 هزار فرهنگي حضور دارند كه اقامه نماز جماعت را برعهده دارند و در نزديك به 65 هزار مدرسه ما نماز جماعت اقامه ميشود كه در بين دو نماز نيز 3-4 دقيقه مباحثي مانند نكات مختلف آموزشي، آموزش احكام و مشاورههاي ديني به صورت خلاصه و ساندويچي تقديم دانش آموزان ميشود.
وي ابراز داشت: اختصاص ساعت نماز در مدارس مختلف به نحوه زمان بندي استانها با توجه به افق شرعياي كه دارند باز ميگردد و آنچه كه لحاظ شده و مورد تاكيد ما در مدارس قرار گرفته اين است كه ما از زمان يك درس براي درس ديگر يا از تفريح دانشآموزان براي اقامه نماز جماعت، حذف نكنيم از طرفي هم نيم نگاهي به سرويس مدارس داريم كه زمان خروج دانش آموزان از مدرسه چه ساعتي است و به طور كلي، نيم ساعت به ساعات آموزشي مدارس اضافه شده است.
مديركل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش آنچه كه اهميت اساسي دارد اين است كه نماز در هر شرايطي در مدارس اقامه شود و ما در اين خصوص يك سري امكانات تجهيزي و تمهيدي داريم كه معمولاً در تابستان انجام ميشود اعم از رنگ آميزي نمازخانه مدرسه، تهيه بعضي از اقلام آموزشي در راستاي ترويج فرهنگ اقامه نماز.
فراهنگ ** 1003 ** 1823
تاریخ انتشار: ۱۹ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۹:۴۹
تهران- ايرنا- مديركل قرآن، عترت و نماز آموزش و پرورش گفت: بيش از 105 هزار مدرسه داريم كه تمام آنها اقامه نماز را در دستور كار دارند منتها با شرايط خود دانشآموزان و مدارس مختلف، نماز در آنها اقامه نماز ميشود.