به گزارش ایرنا، این روزنامه در این مطلب روز شنبه به قلم ' كارن دو یانگ' و' كریم فهیم ' آورده است:
آمریكا تصمیم دارد روابطش را با تركیه ترمیم كند و با این چشم انداز به كردهای سوریه كه متحد ارزشمند آمریكا در مبارزه با 'داعش' در سوریه بوده اند؛ پشت می كند.
آمریكا به آنكارا اعلام كرده است كه می خواهد بر كردها مسلط شود و آنها را از شهر 'منبیج' سوریه بیرون براند ودركناره شرقی رود 'فرات' اسكان دهد. این خبر را مقامات آمریكایی و تركیه ای اعلام كرده اند.
شهر منبیج در 25 مایلی (40.2336 كیلومتری) مرز سوریه با تركیه قرار دارد و كانون یك دعوای ارضی و مبارزه قدرت در شمال سوریه میان آمریكا؛ تركیه و سایر قدرتهای منطقه ای است.
اگر آمریكا به این مدعای خود عمل كند؛ رضایت خاطر تركیه را جلب كرده است. اولین بار دولت 'اوباما' قول مساعد را در این زمینه به آنكارا داده و گفته بود كه نیروهای كرد را مجاب خواهد ساخت به شرق رودخانه 'فرات' كوچ كنند.
این در حالی است كه همین كردها بودند كه كمك ارزشمندی در سال 2016 به خروج داعش از منبیج كردند و آنجا ماندند.
تركیه همیشه گفته است كه مطلقا تحمل نخواهد كرد گروههای سیاسی و نظامی كرد در سوریه قوت بگیرند به خصوص در مرزهای مشترك میان دو كشور سوریه و تركیه. آنكارا، نیروهای كرد را 'تروریست' خطاب می كند و می گوید كه كردها می خواهند یك اقلیم مختص به خود را در مرزهای دو كشور داشته باشند و از آنجا با شبه نظامیان كرد داخل تركیه 'حزب كارگران كردستان' موسوم به ' پ ك ك ' متحد شوند.
هنوز زمان و چگونگی نقل و انتقال كردها به شرق رودخانه فرات اعلام نشده. قرار است گروههای كاری دو دولت واشنگتن و آنكارا به بررسی و مشورت در این زمینه بنشینند . اولین جلسه این گروه كاری در روزهای پنجشنبه و جمعه گذشته در واشنگتن تشكیل شد.
مسلما پرداخت تاوان این گرم شدن روابط واشنگتن - آنكارا ؛ به گردن آمریكاست.
كردها می گویند كه آمریكا به آنها بی وفایی كرده است. این نیروها هفته گذشته اعلام كردند كه دارند خود را از خط مقدم مبارزه با داعش در جنوب سوریه كنار می كشند و به شمال می روند تا در آنجا با نیروهای تركیه بجنگند.
تاپیش ازاین فرماندهان آمریكایی حاضردرمنبیج واطراف آن اظهار می داشتند كه نیروهای امریكایی حاضر در منطقه از كردها در برابر حملات نیروهای تركیه دفاع خواهند كرد. نیروهای تركیه فعلا مایل ها دورتر از منطقه هستند.
این صحبت فرماندهان آمریكایی خشم تركیه را برانگیخت.
روابط دو كشور آمریكا و تركیه چند سالی است كه متاثر از جنگ داخلی سوریه مكدر شده است. تحركات هر دو و جهت گیری های هر دو در جنگ سوریه مسبب زاویه گرفتن هردو از هم شده است. این زاویه در عرض ماههای گذشته فراختر شده است. دعوای دو كشور تنها بر سر مسئله كردها نیست. ماجرای كودتای نافرجام سال 2016 تركیه هم یكی از علل اصلی شكاف میان دو كشور بوده است.
در تركیه؛ 'رجب طیب اردوغان' رئیس جمهور این كشور چند ماهی است كه لحن ضد آمریكایی خود را البته فقط در داخل كشور؛ قوی تر كرده است.
در آمریكا هم؛ جمعی از مقامات این كشور به دلیل سیاستهای خودكامانه اردوغان؛ چند ماهی است كه بحث لزوم تحریم تركیه را مطرح می كنند.
البته اگر توافقی بر سر منبیج منعقد شود؛ قدری از تنشها میان دو كشور كاسته خواهد شد.
به اعتقاد تحلیلگران سیاسی؛ تنش های موجود میان دو كشور؛ دست یابی هردو به اهدافشان در سوریه را در معرض تهدید قرار داده است. تمركز صرف تركیه بر كردها؛ مبارزه با داعش را پایمال و موقعیت آنكارا در مذاكرات برای خاتمه دادن به جنگ سوریه را تضعیف كرده است. تركیه آنقدر بر سر لزوم مبارزه با كردها مصر است كه دیگر آن توانایی لازم برای دست یابی به توافق صلح كه منافع تركیه را هم برآورده خواهد ساخت را ندارد.
اروپام**1591**
تاریخ انتشار: ۲۰ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۱:۱۴
تهران - ایرنا - واشنگتن پست در گزارشی نوشت: آمریكا سرانجام بر سر دوراهی تركیه یا كردها؛ متحدش در 'ناتو' را انتخاب كرد و به یار وفادارش در مبارزه با داعش' پشت كرد.