به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا مرتضی ضامنی روز دوشنبه در نشست سی و سومین مجمع عمومی سالیانه اتحادیه تاكسیرانی شهری كشور افزود: اگر مشكلاتی كه با گمرك داشتیم وجود نداشت تاكنون 80هزار تاكسی فرسوده از رده خارج شده و جایگزین می یافت.
** نرخ سود بانكی در نوسازی تاكسیرانی كاهش یابد
وی با بیان اینكه امیدواریم در سال 97 جشن نوسازی ناوگان تاكسیرانی را برپا كنیم، در عین حال گفت: باید نرخ سود بانكی در مورد نوسازی ناوگان تاكسیرانی كاهش یابد.
وی تاكید كرد: در حال حاضر 13 هزار دستگاه ون ناوگان تاكسیرانی در كشور به مرحله فرسودگی رسیده است كه تلاش میكنیم 10 هزار دستگاه از این ون ها در سال آینده با تسهیلات ارزان قیمت نوسازی شود.
و ی در خصوص مشكلی دیگری كه در بحث تاكسیرانی مطرح است ،گفت: مشكل دیگر بحث انحصاری شركت خودروساز است كه تلاش شده است كه سایپا نیز وارد بحث نوسازی ناوگان تاكسیرانی شود و این موضوع از انحصار خارج شود.
ضامنی در بخشی دیگر از سخنانش تاكید كرد: در سال 96 همچنین تلاش شد كه با استفاده از ظرفیت كمیته امداد امام خمینی( ره) برای ایجاد شغل جهت مددجویان این نهاد، 5 هزار دستگاه تاكسی كه به مدت سه سال به صورت وام های قرض الحسنه به افراد تحت پوشش كمیته واگذار شود.
وی خاطرنشان كرد: كمیته امداد می تواند با كمك به نوسازی ناوگان تاكسیرانی برای اشتغال افراد تحت پوشش این نهاد در شهرهای مورد نظر استفاده كند.
سرپرست اتحادیه تاكسیرانی های شهری كشور گفت: موضوع دیگری كه در خصوص نوسازی ناوگان تاكسیرانی مطرح است استفاده از خودروهای با سوخت پاك در كلان شهرها است كه نیازمند كمك دولت برای حمایت از طریق این خودروها است كه با اجرایی شدن ماده 12 در این حوزه و با كمك شهرداری و محیط زیست بخشی از مشكلات در این حوزه حل خواهد شد.
وی ادامه داد: استفاده از خودروهایی با سوخت پاك و برقی موجب خواهد شد كه 73 درصد مصرف سوخت كاهش یابد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص ناوگان تاكسیرانی كشور به موضوع سامانههای برخط تاكسیرانی پرداخت و گفت: در خصوص استفاده از سامانههای برخط برای تاكسیرانی باید رویكرد خودمان را نسبت به این موضوع تغییر دهیم و زیرساختهای لازم را برای ارائه خدمات برخط داشته باشیم.
وی ادامه داد :مورد بعدی در حوزه تاكسیرانی استفاده از پرداخت های الكترونیك برای كرایه تاكسی است كه در این بخش باید بدون تحمیل هزینه ای بر راننده این كار انجام شود كه در صورت اجرایی شدن آن می توان گفت كه تحول عظیمی در حوزه حمل و نقل اتفاق خواهد افتاد.
سرپرست اتحادیه تاكسیرانی شهری كشور افزود :در حال حاضر در حوزه تاكسیرانی یك سامانه دقیق نداریم كه در این خصوص بدانیم چه تعداد تاكسی داریم یا اینكه چه تعداد از آنها فرسوده است در این خصوص در 5 ماه گذشته این سامانه راه اندازی شد و اطلاعات مربوط به آن نیز در این آن ثبت شد كه بر این اساس بتوانیم آسیب شناسی های لازم در حوزه تاكسی رانندگان و دیگر موارد را انجام دهیم.
وی به چالش دیگری در حوزه تاكسیرانی پرداخت و گفت: مبحث و مسایل مربوط به سرویس مدارس نیازمند عزم ملی است كه دستورالعمل های لازم در این خصوص اصلاح شده و این دستورالعمل در حال نهایی شدن است كه در ماههای ابتدایی سال آینده به تصویب خواهد رسید و از سوی وزارت كشور نیز ابلاغ میشود .
وی تاكید كرد :سامانه سرویس مدارس با همكاری وزارت آموزش و پرورش وزارت كشور و اتحادیه تاكسیرانی كشوری راه اندازی می شود و در حال حاضر در قزوین این سامانه به صورت آزمایشی راه اندازی شده است.
ضامنی در خصوص فعالیتهای دیگر در حوزه تاكسیرانی كه می توان از آن كمك گرفت به مبحث امدادگران نیز اشاره كرد و گفت: رانندگان تاكسی به عنوان امدادگر ابتدایی می توانند باشند تا امدادگران تخصصی از راه برسند .
وی در ادامه سخنان خود به بحث مطالعات و تحقیقات در خصوص مسائل مربوط به تاكسیرانی پرداخت و گفت:اگردر خصوص مطالعات و تحقیقات به هنگام كار میكردیم در حال حاضر شاهد فعالیتهای غیرمجاز برخی از تاكسی های اینترنتی بر خط نبودیم.
ضامنی گفت :آموزش در مبحث تاكسیرانی هم از مباحث مهم محسوب میشود و تلاش شده است كه در سال آینده به این موضوع نیز به صورت جدی پرداخته شود.
وی در خصوص مباحث مربوط به كاهش آلودگی هوا در شهرها و به خصوص كلانشهرها مبحث موتورسیكلتهای فرسوده را نیز مطرح كرد و گفت :مبحث موتور سیكلتهای فرسوده و ساماندهی آن در شهرها موضوع بسیار مهمی است چرا كه هر موتورسیكلت فرسوده برابر 8 خودرو آلودگی هوا ایجاد می كنند و در حال حاضر نیز سه و نیم میلیون موتورسیكلت فرسوده در تهران رفت و آمد میكنند كه با جایگزین كردن آن با موتورسیكلت های برقی میتواند نقش مهمی در كاهش آلودگی هوای تهران داشته باشند كه به امید خدا این مورد در دستور كار سال آینده قرار گرفته است.
اجتمام **2181** 1418
تاریخ انتشار: ۲۱ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۰:۰۴
تهران -ایرنا- سرپرست اتحادیه تاكسیرانی شهری كشور گفت :تاكنون 71 هزار تاكسی فرسوده از رده خارج شده است كه 61 هزار تاكسی جایگزین بوده است و 10 هزار تای آن هم در فرآیند بدون جایگزین بوده است.