به گزارش ایرنا، سید مهدی صادقی روز دوشنبه با حضور در منطقه نمونه گردشگری دشت بهشت خلجستان در روستای نایه قم ، با بیان این كه علاقه و انگیزه سرمایه گذار با توجه به این كه اهل این منطقه می باشد، در طرح قابل مشاهده است، اظهار داشت: باید از سرمایه گذاری مردم و بخش خصوصی در امور گوناگون از جمله گردشگری حمایت كنیم.
وی خاطرنشان كرد: این منطقه در زمینه گردشگری یك منطقه بِكر است كه با همت و كوشش بزرگ سرمایه گذار آن شروع شده و بحمدالله اقدام های خوبی نیز برای راه اندازی آن صورت گرفته است.
وی با بیان این كه این سرمایه گذاری برای عموم مردم است، تاكید كرد: از این رو همه دستگاه های مربوط برای كمك به تامین زیرساخت های مورد نیاز این مجموعه مساعدت های لازم را انجام می دهند و ما هم از آن حمایت می كنیم.
صادقی افزود: معاونت عمرانی استانداری به عنوان مسئول كارگروه پیگیری مسائل این منطقه و نیازهای آن، اقدام های لازم را انجام می دهد و انتظار داریم كه با توجه به این كه سرمایه گذار، خود از اهالی این منطقه است؛ در آینده نزدیك شاهد تحولات چشمگیر در منطقه باشیم.
وی با اشاره به اهتمام دولت تدبیر و امید برای جذب بخش خصوصی در طرح های اقتصادی تصریح كرد: حضور مسئولان استان قم در این منطقه نیز در راستای همین هدف صورت گرفته است.
وی خاطرنشان كرد: توسعه چنین منطقه های گردشگری در مناطق محروم و بخش های استان سبب گسیل شدن سرمایه، توسعه اشتغال و كاهش مهاجرت روستاییان به شهرها خواهد شد.
«نایه» از روستاهای خوش آب وهوای استان قم می باشد كه بین شهرهای قم، دستجرد و تفرش در بخش خلجستان استان قم واقع شده است، آب و هوای سرد در زمستان و خنك در تابستان، این روستا را به محلی برای گردشگران تبدیل كرده و دارای خاك حاصلخیزی برای تولید انواع محصولات كشاورزی است و در 12 كیلومتری شهر دستجرد قرار دارد.
صادقی در بخش دیگر سخنان خود نیز، با اشاره به هفته درختكاری اظهار كرد: به این مساله مهم همه اذعان دارند كه نهالكاری در جهت محیط زیست و اقلیم هر منطقه موثر و نقش مهمی دارد.
15 تا 21 اسفندماه هفته درختكاری و 15 اسفندماه نیز روز درختكاری نامگذاری شده است كه در این سفر، استاندار قم، یك اصله نهال به مناسبت هفته درختكاری در این منطقه غرس كرد.
** محسن بهشتی معاون امور عمرانی استانداری قم نیز در این جلسه بر حل مسائل مورد نیاز و زیرساخت های منطقه نمونه گردشگری دشت بهشت خلجستان تاكید و اظهار كرد: جلسه ای را برای پیگیری امور آن نیز برگزار خواهیم كرد.
* 12 منطقه نمونه گردشگری مصوب دولت در قم داریم
مدیركل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قم نیز در این جلسه اظهار كرد: دراستان 12 منطقه نمونه گردشگری مصوب هیات دولت داریم كه 3 منطقه آن در بخش خلجستان قرار دارد.
عیسی رضایی خاطرنشان كرد: از این 3 نمونه منطقه گردشگری بخش خلجستان، 2 منطقه آن اجرایی شده كه از آن جمله، می توان به بهره برداری از فاز 1 منطقه نمونه گردشگری دهكده صبا در 3 سال پیش اشاره كرد.
وی با اشاره به منطقه نمونه گردشگری دشت بهشت خلجستان گفت: دولت برای زیرساخت و راه دسترسی آن حدود 1.5 میلیارد تومان در سال های گذشته سرمایه گذاری كرده است و در سال جاری نیز برای برق این منطقه حدود 250 میلیون تومان اعتبار گرفته ایم، اما این اعتبارها كافی نیستند.
وی افزود: بر اساس قانون، تهیه زیرساخت ها تا ورودی هر منطقه برعهده دولت و در داخل منطقه برعهده سرمایه گذار می باشد كه خوشبختانه سرمایه گذار این منطقه كار بزرگی انجام داده است و فاز 1 این منطقه در سال آینده به بهره برداری می رسد.
** بخشدار خلجستان نیز در این جلسه بیان كرد: پروانه منطقه نمونه گردشگری دشت بهشت خلجستان در روستای نایه صادر شده و این منطقه دارای پروانه ساختمانی است.
سید داوود حاج حسینی خاطرنشان كرد: در حال حاضر بیش از 30 تن از جوانان روستاهای بخش خلجستان در این مجتمع مشغول به كار هستند كه امیدوار هستیم با مساعدت مسئولان شاهد تكمیل آن باشیم.
وی در بخش دیگر سخنان خود افزود: با همت مردم بخش خلجستان، 321 اصله درخت به مناسبت 22 اسفندماه روز بزرگداشت شهدا با شعار «به یاد هر شهید، یك درخت می نشانیم» در این منطقه كاشته می شود كه امروز هم به یاد شهیدان روستای نایه درختانی را در این منطقه می كاریم.
* منطقه نمونه گردشگری دشت بهشت خلجستان به مساحت 118 هكتار ساخته می شود
مدیرعامل شركت توسعه گردشگری دشت بهشت نیز در این جلسه گفت: منطقه نمونه گردشگری دشت بهشت به مساحت 118 هكتار با سرمایه گذاری شركت توسعه گردشگری دشت بهشت در 9 كیلومتری روستای نایه و در 80 كیلومتری شهر قم، در بخش خلجستان در حال ساخت است.
مجتبی میرحسینی افزود: این منطقه كوهستانی در ارتفاع 2 هزار متری از سطح دریا واقع شده كه یك تنفس گاه بسیار خوب، با آب و هوای دلپذیر و چشمه های معدنی محلی؛ مكانی مناسب برای جذب گردشگران داخلی و خارجی است.
وی با بیان این كه مطالعه ساخت این مجموعه از سال 87 شروع شده است، اظهار كرد: تاكنون مجموعه 30 درصد پیشرفت داشته و در داخل سایت مجموعه جاده ساخته شده است و 20 هزار اصله درخت در حال كاشت داریم.
وی افزود: مهم ترین بخش این مجموعه در مساحت 5 هكتار دریاچه آن می باشد كه خاكبرداری آن انجام شده است و فاز نخست این طرح در فصل بهار سال آینده آماده بهره برداری می شود.
میرحسینی با اشاره به این كه كل این طرح 500 تن اشتغالزایی به صورت مستقیم و 2 هزار تن به صورت غیرمستقیم دارد، گفت: با بهره برداری از فاز اول آن، در حدود 100 تن در این منطقه مشغول به كار می شوند كه برای تكمیل كل مجموعه بالغ بر 150 میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
وی افزود: امكانات این مجموعه در آینده شامل؛ مجموعه اقامتی و باغ ویلا، هتل آپارتمان، گردشگری سلامت، كلینیك های فوق تخصصی سلامت، مجموعه باغ تالار، دریاچه، مركزهای تجاری، تفرجگاه مركزی، مجموعه ورزشی، پارك پرواز، پرورش و تولید گیاهان دارویی، سایت نجوم و تولید 5 مگاوات برق توسط انرژی های پاك خواهد بود.
مدیرعامل شركت توسعه گردشگری دشت بهشت گفت: منطقه های نمونه گردشگری مصوب هیات دولت است و از مسئولان انتظار داریم كه در تامین زیرساخت های این مناطق مساعدت های لازم را انجام دهند.
بخش خلجستان یكی از 5 بخش شهرستان قم، با وسعت یك هزار و 100 كیلومترمربع، دارای 50 هزار تَن جمعیت ثابت و فصلی شامل 2 دهستان قاهان و دستجرد است؛ این بخش دارای 57 روستا، 27 دهیاری و 33 شورا و مركز آن شهر دستجرد است.
ابتدایی ترین روستای این بخش 60 كیلومتر و انتهایی ترین روستا 85 كیلومتر از مركز شهر قم فاصله دارد.
مردم این بخش در حوزه های كشاورزی و دامداری اشتغال دارند و بیشتر محصول های كشاورزی بخش خلجستان توت، گردو، فندق، گیلاس و انگور است.
7406/ 6133/
تاریخ انتشار: ۲۱ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۹:۲۰
قم – ایرنا – استاندار قم گفت: بر اساس قانون پیگیر حل زیرساخت های مورد نیاز منطقه گردشگری دشت بهشت خلجستان قم مانند راه، مخابرات و برق هستیم.