به گزارش خبرنگار اقتصادي ايرنا، درگاه اطلاعات و خدمات صنعت، معدن و تجارت (بهين ياب)، پنجره واحد اطلاعات و خدمات صنعت، معدن و تجارت است كه ثبت درخواست معرفي به بورس كالاي ايران جهت خريد مواد اوليه پتروشيمي و آلومينيوم در آن امكانپذير است.
در اين سامانه، خريد مواد اوليه پتروشيمي و محصولات فلزي (مس و آلومينيوم) از طريق بورس كالا فقط براي توليد كنندگان امكان پذير است و فقط به توليدكنندگان واقعي اجازه خريد مي دهد.
در اين ارتباط، «جعفر سرقيني» معاون امور معادن و صنايع معدني وزير صنعت، معدن و تجارت، شامگاه يكشنبه در آخرين نشست شوراي گفت و گوي دولت و بخش خصوصي در سال 1396 – كه با موضوع بررسي مكانيسم عرضه و تعيين قيمت محصولات فولادي (ورق گرم) در بورس و خارج از بورس كالا برگزار شد، گفت: با بكارگيري ظرفيت درگاه بهين ياب، مصرف كننده واقعي مي تواند متناسب با نياز واقعي خود تقاضاي مواد اوليه ثبت سفارش كند.
به گفته وي، اين الگو براي تامين آلومينيوم صنايع پايين دستي اجرا شده و جواب داده است.
معاون وزير صنعت اضافه كرد: اختلاف شركت فولاد مباركه و سنديكاي توليد كنندگان لوله و پروفيل فولادي ايران به دليل كسري توليد ورق گرم است كه با ورود شركت هاي نورد لوله اهواز و گيلان و عرضه ورق گرم فولاد در بورس كالا، بخشي از اين كسري مرتفع خواهد شد.
وي در مورد سهم عرضه محصولات فولادي در بورس و خارج از بورس گفت: اين موضوع پيش از اين در شوراي رقابت مطرح شده بود و شورا تصميم خود را ابلاغ كرد.
سرقيني در اين مورد اضافه كرد: همزمان با ابلاغ مصوبه شوراي رقابت، تعرفه واردات ورق گرم از 20 درصد به 10 درصد كاهش يافت اما در همان زمان، قيمت جهاني ورق گرم افزايش پيدا كرد؛ اين امر موجب شد واردات ورق گرم توجيه خود را از دست بدهد و بطور مجدد، صنايع پايين دستي با مشكل مواجه شود.
*كشف قيمت محصولات فولادي با عرضه در بورس كالا
مديرعامل بورس كالاي ايران نيز در اين ارتباط گفت: در ورق گرم، 2 گونه مصرف كننده فصلي و دائمي وجود دارد كه براي مرتفع شدن نياز مصرف كنندگان دائمي، مقرر شده است بخشي از محصول در بورس كشف قيمت شود و مابقي در قالب قراردادهاي بلند مدت به مصرف كنندگان بلندمدت (از جمله صنايع لوازم خانگي و خودرو) عرضه شود.
«حامد سلطانينژاد» با اشاره به اينكه بر اساس تصميم شوراي رقابت، حداقل 25 درصد از ورق گرم بايد در بورس كالا عرضه مي شد، گفت: اين رقم هم اكنون به 40 درصد رسيده است.
وي با بيان اينكه بورس كالا اصراري بر نسبت و ميزان عرضه ورق خارج از بورس كالا ندارد، گفت: همواره قيمت هاي بورس كالا كمتر از قيمت هاي جهاني است.
مدير عامل بورس كالاي ايران ادامه داد: براي حل دغدغه مصرف كنندگان دائمي، دستورالعمل كشف قيمت در بورس كالا وجود دارد كه با اجراي آن، هم نياز مصرف كننده دائمي تامين مي شود و هم مشكلي براي كشف قيمت ايجاد پيش نمي آيد.
وي در مورد عرضه ورق گرم از طريق ثبت سفارش در سامانه بهين ياب نيز گفت: هم اكنون بخشي از خريدها به صورت تامين مالي تجاري (Trade finance) انجام مي شود؛ به اين ترتيب كه كالا خريداري و بين مصرف كنندگان توزيع مي شود؛ در صورتي كه اين مشكل برطرف شود، امكان عرضه فولاد در بهين ياب نيز وجود دارد.
به گزارش ايرنا، در اين نشست، مسعود كرباسيان وزير امور اقتصادي و دارايي، مجتبي خسروتاج معاون وزير صنعت، معدن و تجارت، غلامحسين شافعي رئيس اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و كشاورزي ايران، جعفر سرقيني معاون امور معادن و صنايع معدني وزير صنعت، عزيز اكبريان رئيس كميسيون صنايع و معادن مجلس، حميدرضا فولادگر رئيس كميسيون حمايت از توليد و اصل 44 قانون اساسي، شاپور محمدي رئيس سازمان بورس و اوراق بهادار ايران و «محمد رضا پورابراهيمي» رئيس كميسيون اقتصادي مجلس حضور داشتند.
«تصويب اصلاحيه دستورالعمل تشكيل و نحوه اداره جلسات شوراي گفت و گوي دولت و بخش خصوصي» و «پيگيري مصوبه شوراي گفت و گو در خصوص بررسي مشكلات اسناد خزانه اسلامي و اوراق مشاركت» موضوعات پيش از دستور شوراي گفت و گو بود.
شبك**9189**1983**3404
تاریخ انتشار: ۲۱ اسفند ۱۳۹۶ - ۲۳:۰۵
تهران- ايرنا- معاون امور معادن و صنايع معدني وزير صنعت، معدن و تجارت، گفت: همانطور كه عرضه محصولاتي مانند آلومينيوم با استفاده از «درگاه اطلاعات و خدمات صنعت و معدن و تجارت» (بهين ياب) عملياتي شده است، عرضه محصولات فولادي نيز در اين سامانه امكانپذير است.