تاریخ انتشار: ۲۲ اسفند ۱۳۹۶ - ۰۹:۳۳

قزوین-ایرنا- یك هنرمند قزوینی با ساخت مجسمه ها و نقش برجسته هایی از گل رُس، اسطوره ها و داستان های شاهنامه فردوسی و دیگر شخصیتهای ادب فارسی را به تصویر كشیده و نمایش آثار او در نمایشگاه دائمی سفالینه در سرای سعدالسلطنه قزوین، جلوه متفاوتی به این مكان تاریخی بخشیده است.

به گزارش ایرنا، این نمایشگاه به یكی از جذابیت های سرای تاریخی سعد السلطنه تبدیل شده و نظر بسیاری از گردشگران و بازدید كنندگان را به خود جلب كرده است و آنان را به تحسین وامی دارد.
این هنرمند قزوینی برای ساخت آثار خود از شاهنامه فردوسی الهام گرفته و مجسمه ها و نقش برجسته های خود را بیشتر بر اساس داستان های این شاهكار ادبیات ایران می سازد.
كاوه آهنگر، سیاوش، شیرین و فرهاد، بیژن و منیژه، رستم و صحنه هایی از نبرد رستم با اژدها در قالب مجسمه های برجسته در این نمایشگاه به نمایش گذاشته شده است.
در این نمایشگاه همچنین مجسمه مشاهیری چون ابن سینا، ابوریحان بیرونی، بابك خرمدین، آریوبرزن در كنار مجسمه هایی از شهدا، رزمندگان و جانبازان به نمایش گذاشته شده است.

**نمایش 100 اثر در نمایشگاه مجسمه های اساطیر شاهنامه در سعدالسطلنه قزوین
رضا ازی محمدی، خالق این آثار در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: مجسمه های به نمایش گذشته شده در این مكان كه شامل شخصیت ها، اسطوره ها و مشاهیر شاهنامه هستند را با گل رس ساخته ام و برای خلق آنها از شاهنامه حكیم ابوالقاسم فردوسی الگو و الهام گرفته ام.
این هنرمند در خصوص نمایشگاه مجسمه های اساطیر و مشاهیر شاهنامه در سرای سعدالسلطنه قزوین،گفت: در این مجموعه نزدیك به 100 مورد از آثار خود را به نمایش گذاشته ام.
وی اظهار كرد: این نمایشگاه در نوروز 97 نیر همچون روال گذشته برای بازدید گردشگران دایر خواهد بود.
ازی محمدی در خصوص علت ساخت مجسمه مشاهیر و اساطیر شاهنامه، گفت: نیاكان ما برای حفظ فرهنگ و هنر ایران تلاش های زیادی انجام داده اند و بنده تلاش كرده ام تا به سهم خود گوشه ای از این فرهنگ را حفظ كرده و تمدن كهن ایران زمین را به این سبك هنری معرفی كنم.
وی در مورد امكان آموزش ساخت مجسمه های برجسته به علاقه مندان،گفت: در حال حاضر تعدادی شاگرد دارم وبه علاقه مندانی كه دارای استعداد و انگیزه كافی باشند، به آنها این هنر را آموزش می دهم.
وی با بیان اینكه شرایط اقامت و زندگی برایم در چندین كشور از جمله آمریكا فراهم بوده است،افزود: ترجیح دادم در سرزمین مادری خود زندگی كنم و از بودن در این آب و خاك زیبا لذت ببرم.

** مسئولان قدر هنرمندان را بدانند
این هنرمند كه فعالیت خود را از سال 1372 آغاز كرده و تاكنون خالق صدها اثر مجسمه برجسته بوده است،با اشاره به نیاز هنرمندان به برخورداری از حمایت مسئولان،گفت: امیدواریم دست اندركاران و مدیران قدر هنرمندان و آثار آنان را به عنوان پاسداران فرهنگ و هنر این مرز و بوم به خوبی دانسته و حمایت های معنوی خود را از جامعه هنری دریغ نكنند.
وی كه آثارش در برخی میادین شهر قزوین مانند میدان امیركبیر خودنمایی می كند و بخشی از آنها نیز در موزه مردم شناسی حمام قجر برای بازدید گردشگران و شهروندان جانمایی شده است ،افزود: برخی آثار خود را به شهرداری عرضه می كنم اما در حال حاضر به دلیل مشكلات اقتصادی كار فاخر و ماندگار؛ بازار چندانی ندارد و همه نهادها و ارگان به دنبال كارهای ارزان قیمت هستند.

**نمایشگاه اساطیر شاهنامه قابلیت تبدیل به یك موزه رسمی را دارد
مدیركل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری قزوین نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: آثار استاد رضا ازی محمدی به تنهایی یك جاذبه گردشگری هستند.
محمدعلی حضرتی با بیان اینكه این هنرمند صاحب سبك است و نخستین فردی به شمار می رود كه به این شیوه به ساخت مجسمه می پردازد،افزود: چندین بار از این هنرمند برای فعالیت در خارج دعوت شده است اما وی به علت میهن دوستی و تعصب به این مرز و بوم، دعوتها را نپذیرفته بود.
وی با بیان اینكه پیشنهاد راه اندازی موزه ای از آثار این هنرمند مطرح و ارایه شده است،افزود: در حال حاضرمجوز طراحی و نصب لوح رسمی این موزه را از سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری دنبال می كنیم.
این مسئول با بیان اینكه از نظر ما مكان فعلی نمایش آثار این هنرمند حكم موزه را دارد،اضافه كرد: با توجه به منحصر به فرد بودن این آثار و به منظور رونق گردشگری بهتر است شرایط بهتری برای نمایش مجسمه های ساخته شده توسط وی از سوی سازمان بهسازی و نوسازی شهرداری قزوین فراهم شود.
مدیركل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قزوین با بیان اینكه راه اندازی بوستان مشاهیر را با همكاری شهرداری پیش بینی كرده ایم،افزود: پس از جابه جایی و انتقال شهرداری قزوین به ساختمان جدید از مكان قدیمی می توان به عنوان بوستان مشاهیر استفاده كرد.
وی اضافه كرد: در این مكان می توان از آثار این هنرمند بهره گرفت و مجسمه مشاهیر قزوین را در آن جانمایی كرد.
حضرتی با بیان اینكه بسیاری از كشورها علاقه مند هستند تا چنین هنرمندانی را جذب كرده تا آنان برای فرهنگ و هنر آنها به ساخت و تولید اثر بپردازند و گالری های هنری راه اندازی كنند،افزود: در چنین شرایطی باید ازاین هنرمندان به شكل پررنگ و مستمر حمایت كنیم.
3013/6012