به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، بر اساس آمار پلیس راهنمایی و رانندگی و ستاد مدیریت حمل و نقل سوخت بیش از 21 هزار اتوبوس درون شهری، بیش از 13 هزار اتوبوس برون شهری، 19 هزار كامیونت، 57 هزار مینی بوس و ون و 240 هزار كامیون و كشنده فرسوده در كشور وجود دارد.
برنامه دولت برای نوسازی این ناوگان، پرداخت تسهیلات بانكی به دارندگان خودروهای فرسوده است. تعداد خودروهای جایگزین شده در سه سال اجرای طرح 202 هزار و 500 دستگاه بوده كه منابع اختصاص یافته از سوی دولت، معادل قطعات منفصله خودرو (بیش از هفت میلیارد دلار) برآورد شده است.
در این طرح، سهم تسهیلات بانكی 212 هزار و 600 میلیارد ریال و آورده متقاضی 183 هزار میلیارد ریال خواهد بود.
خروج خودروهای فرسوده نخستین بار در دولت اصلاحات اجرایی شد و دولت با پرداخت تسهیلات ارزان قیمت، به نوسازی ناوگان تاكسیرانی بویژه در كلانشهرها روی آورد.
به كمك این طرح و سیاست گذاری های دولت بویژه مجوز واردات خودرو به ازای خروج خودروهای فرسوده بود كه بسیاری از خودروهای بالای 25 سال از چهره شهرها رخت بستند و جای خود را به خودروهای جوان تر دادند.
با این حال، این مسیر همچنان ناتمام مانده است به ویژه اینكه در حوزه ترانزیت و ناوگان حمل و نقل عمومی شهری و جاده ای، اقدام های اساسی برای نوسازی صنعت حمل و نقل كشور صورت نگرفته است.
اكنون دولت دوازدهم امیدوار است با اجرای چند طرح، مسیر نوسازی ناوگان فرسوده حمل و نقل عمومی را بپیماید تا در كنار صرفه جویی در مصرف انرژی و كاهش آلایندگی هوا، زمینه ساز تولید و اشتغال بیشتر در كشور باشد.
اخبار اقتصادی ایرنا در تلگرام : @IRNAeco
اقتصام* 3065*1070**6075
تاریخ انتشار: ۲۲ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۰:۳۱
تهران - ایرنا - مگاپروژه نوسازی ناوگان فرسوده سنگین كشور، روز سه شنبه با حضور محمد شریعتمداری وزیر صنعت، معدن و تجارت در محل شركت سایپادیزل با واگذاری 200 دستگاه خودرو تجاری به متقاضیان كلید خورد.