«پروين نباتي» روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار اقتصادي ايرنا با اشاره به عملكرد دفتر صنايع شيميايي و سلولزي وزارت صنعت، معدن و تجارت در سال 96 افزود: اين كاهش به دليل افت قيمت هاي جهاني محصولات و بخشي نيز به دليل مشكلات تبادلات بانكي متاثر از تحريم ها ايجاد شد، با اين حال صادرات برخي اقلام با رشد مواجه بوده است.
نباتي خاطرنشان كرد: رشد 13 درصدي حجم صادرات قير و رسيدن آن به بيش از سه ميليون تن (با وجود كاهش پنج درصدي ارزش صادرات به ميزان 570 ميليون دلار) و رشد 24 درصدي ارزش 10 ماهه صادرات مصنوعات پلاستيكي و رسيدن آن به بيش از يك ميليارد دلار، از جمله اين دستاوردها بوده است.
وي توضيح داد: از نظر ارزش، عمده صادرات مواد و محصولات پتروشيمي كشور به چين، امارات، هند، قزاقستان، تركيه، اندونزي و عراق بوده است.
همچنين، در محصول قير عمده ارزش صادرات به كشورهاي هند، امارات، پاكستان، قطر، ميانمار، عمان، بنگلادش، مالزي و كنيا بوده است.
اين مقام مسئول وزارت صنعت ادامه داد: در مصنوعات پلاستيكي، بيشترين صادرات با 74 درصد به كشور عراق انجام شد و پس از آن افغانستان با 13 درصد در رتبه دوم قرار گرفت؛ تركمنستان، پاكستان و جمهوري آذربايجان ساير مقاصد صادراتي اين محصول بوده است.
وي، به صادرات 164 ميليون دلاري روغن موتور صنعتي و پارافين در مدت ياد شده اشاره كرد كه بطور عمده به هند، چين، پاكستان، تركيه و افغانستان صادر شده است.
نباتي گفت: در مدت ياد شده 170 ميليون دلار صادرات رنگ، رزين و چسب انجام شد كه عراق و افغانستان به ترتيب با 38 درصد و 19 درصد، مقصد بيش از نيمي از صادرات اين محصولات بوده اند و پس از آنها، كشورهاي تركمنستان، تاجيكستان و قزاقستان قرار دارند.
به گزارش ايرنا، پيشتر گمرك جمهوري اسلامي ايران اعلام كرده بود: صادرات غيرنفتي كشور در 11 ماهه امسال به 41 ميليارد و 690 ميليون دلار رسيد كه در مقايسه با مدت مشابه پارسال 4.96 درصد افزايش داشته است.
اخبار اقتصادي ايرنا در تلگرام: IRNAeco@
اقتصام* 3065*2025
تاریخ انتشار: ۲۳ اسفند ۱۳۹۶ - ۰۹:۱۲
تهران- ايرنا- مديركل دفتر صنايع شيميايي و سلولزي وزرات صنعت، معدن و تجارت گفت: 13 ميليارد و 800 ميليون دلار صادرات در بخش صنعتي كشور در 10 ماهه امسال به ثبت رسيد كه حاكي از كاهش هشت درصدي ارزش آن در مقايسه با مدت مشابه پارسال است.