به گزارش خبرنگار ايرنا؛ رييس سازمان پيشگيري و مديريت بحران شهر تهران عصر چهارشنبه در نشست فراخوان تدوين طرح جامع مديريت بحران كه با حضور جمعي از اساتيد، متخصصان و صاحبنظران حوزه هاي مختلف در محل اين سازمان برگزار شد، گفت: اين طرح ظرف 14 ماه در قالب چهار كميته علمي شامل پيشگيري، آمادگي، مقابله، بازسازي و بازتواني تهيه و تدوين و براي تصويب به شوراي عالي مديريت بحران كشور ارائه مي شود تا به اين ترتيب تهران از نقشه راه و برنامه اي جامع و فراگير در حوزه رويارويي با مخاطرات و سوانح برخوردار شود.
احمد صادقي جانشين شهردار در شوراي هماهنگي مديريت بحران در ادامه به تاريخچه تهيه و تدوين نخستين طرح جامع مديريت بحران در سال 1380 اشاره كرد و گفت: با توجه به دلايلي از جمله تك مخاطره اي بودن طرح پيشين، تغييرات رخ داده در اسناد بالادستي و تغيير رويكردهاي جهاني در اين حوزه از جمله سند جهاني مخاطرات طبيعي 'سندايي ' و شكل گيري مفاهيم جديد علمي همچون تاب آوري، بازنگري در طرح پيشين يا تدوين طرحي جديد ضروري بود، از همين رو پس از طرح و بررسي موضوع و پيگيري هاي لازم زمينه هاي اين رخداد در قالب اسناد بالادستي از جمله دستور رييس جمهوري و مصوبه شوراي اسلامي شهر تهران فراهم شد كه انتظار مي رود با مشاركت تمامي صاحبنظران در علوم مختلف، طرح جامع مديريت بحران تهران تهيه و تدوين شود.
وي گفت: اين طرح مي تواند الگويي براي تهيه و تدوين طرح جامع مديريت بحران ساير شهرها نيز قرار گيرد.
وي همچنين تاكيد كرد كه تهيه سند جامع مديريت بحران نيازمند تخصص هاي مختلف است و اتفاق نظر متخصصان براي اجرايي و عملياتي شدن اين سند ضروري است، به هر حال تهران براساس چشم انداز ترسيم شده بايد به شهري امن و مقاوم در برابر حوادث و سوانح تبديل شود.
رييس سازمان پيشگيري و مديريت بحران شهر تهران گفت: گر چه زلزله، عمده مخاطره تهران به شمار مي آيد اما طرح جامع جديد به تمامي مخاطرات مي پردازد و اقدامات لازم براي مراحل پيشگيري، آمادگي، مقابله و بازتواني شهر در برابر حوادث را طراحي و پيش بيني مي كند در عين حال محدود به نقش شهرداري نخواهد بود و سهم و نقش تمامي نهادها و سازمانها در اين طرح ديده مي شود همچنين اين طرح براساس الگوي مديريت يكپارچه و واحد شهري طراحي مي شود چرا كه تحقق اين رويكرد در دستور كار قرار دارد.
وي خاطرنشان كرد: شواري سياستگذاري اين طرح مركب از مديران ارشد كشوري و شهري بر مراحل مختلف تهيه طرح نظارت دارند و دبيرخانه طرح در محل سازمان تشكيل مي شود.
در آغاز اين نشست همچنين دكتر مهدي اميني معاون هماهنگي و برنامه ريزي سازمان به ضرورت هاي بازنگري طرح پيشين و تدوين طرحي جديد اشاره و از عموم صاحبنظران دعوت بعمل آورد تا ديدگاه ها و پيشنهادات خود را به دبيرخانه اين طرح ارائه نمايند تا سندي جامع و به روز تهيه شود.
وي گفت: چهار كميته براي راهبري تدوين اين طرح پيش بيني شده است و تلاش مي شود با دريافت تمامي نظرات صاحبنظران و با شيوه علمي، اين سند مهم تهيه و تدوين شود.
در ادامه نخستين جلسه، اعضاي كميته هاي چهارگانه شامل پيشگيري، آمادگي، مقابله و بازسازي و بازتواني به ترتيب با مديريت دكتر شكيب، دكتر خانكه، دكتر اسكاش و دكتر فلاحي برگزار شد.
تهرام/7243 / 1539
تاریخ انتشار: ۲۳ اسفند ۱۳۹۶ - ۲۳:۰۳
تهران-ايرنا- تهيه و تدوين طرح جامع مديريت بحران شهر تهران با رويكرد بررسي تمامي مخاطرات طبيعي و انسان ساز و با هدف ارتقاي ظرفيت تاب آوري و مقاومت شهر و شهروندان آغاز شد.