شيراز- ايرنا- زنان كارآفرين دانشگاهي در شيراز، دو سالي است كه در آستانه بهار بازارچه فروش محصولات نوروزي فن‌بازار را در هتل بزرگ شيراز برگزار مي‌كنند. اين زنان جوان برپايه يادگيري و تخصص‌آموزي در دانشگاه‌ها، موفق به كارآفريني شده‌اند.

زنان فعال در عرصه تهيه و توليد صنايع دستي، طراحي و دوخت لباس ايراني، ارائه محصولات هنري و تهيه مواد غذايي بومي و سنتي با برگزاري نمايشگاه و ارائه آثار خود به استقبال سال نو مي‌روند. آنان با همكاري اتاق بازرگاني شيراز و همچنين حمايت مؤسسه كارآفريني فراسان فرصتي براي معرفي آثار خود مي‌يابند.
بازارچه يادشده با هدف تحقق خط‌ مشي‌هاي ابلاغي طرح اشتغال و كارآفريني، برندسازي در حوزه مواد غذايي بومي ايراني در حوزه ملي و مذهبي، كمك به شناسايي و احياي غذاهاي بومي و صنايع دستي ايراني براي تحقق اهداف توسعه پايدار در حوزه گردشگري، پرورش روحيه كار تيمي و پشتيباني از مشاغل خانگي برگزار مي‌شود.
عمده بازديدكنندگان از اين نمايشگاه زنان هستند، آنان كه باور دارند محصولات ايراني و سنتي با هيچ نمونه مشابهي در جهان قابل قياس نيست و همچنين، معتقدند در اين زمينه بايد از ديگر زنان حمايت كنند.
طي 6 روز نمايشگاه برخي مسئولان فعال در حوزه زنان همچون سيده معصومه دستغيب مديركل دفتر امور بانوان استانداري فارس و يلدا راهدار معاون اتاق بازرگاني شيراز درزمره بازديد‌كنندگان اين نمايشگاه بوده‌اند.
برگزار‌كنندگان اين نمايشگاه و غرفه‌داران، حضور مسئولان و آگاهي آنان از وضعيت معيشتي و اشتغال زنان را گامي مهم در زمينه سياست‌گذاري‌هاي دقيق‌تر براي توليد اشتغال براي زنان و افزايش و تحقق نقش آنان در جامعه اقتصادي مي‌دانند.
سميه كيهان، از هنرمندان حاضر در نمايشگاه كه چهار سال است در زمينه نقاشي روي شيشه و توليد محصولات چرمي دست‌ساز فعاليت مي‌كند به ايرنا گفت: دغدغه اصلي هنرمنداني كه هنر را به‌ مثابه راهي براي كسب درآمد برگزيده‌اند، نبود فضاي دائمي نمايشگاهي براي ارائه محصولات است.
او ادامه داد: هنرمندان جوان در سطحي استاندارد و با كيفيت محصولات خود را تهيه مي‌كنند و هزينه‌هاي تهيه مكان دائمي براي آن‌ها مانعي براي افزايش توليد و گسترش كسب‌و‌كارشان محسوب مي‌شود.
اين هنرمند با بيان اينكه نمايشگاه‌هاي فصلي و مناسبتي تنها فرصت معرفي محصولاتشان به‌شمار مي‌رود، مهم‌ترين خواسته زنان جوان كارآفرين را نمايشگاه دائمي ارائه محصولات عنوان كرد.
محبوبه راستگو، طراح لباس كه هفت سال است در اين زمينه فعاليت مي‌ كند نيز به ايرنا گفت: طي سال‌ها تلاش كرده‌ام فضايي دائمي براي ارائه محصولاتم بيابم اما اجاره ‌بها و تأمين هزينه‌هاي جاري باعث شد تنها به فضاي نمايشگاهي اكتفا كنم.
او افزود: محدودشدن كسب‌ و‌كار و ازدست رفتن فرصت‌ها براي معرفي خود، كارگاه‌هاي كوچك و زودبازده را با مشكل رو‌به‌رو مي‌كند و استقبال مردم از اين نمايشگاه‌ها نشان‌دهنده ظرفيت بسيار و علاقه مردم به صنايع دستي و محصولات ايراني است كه نبايد ناديده گرفته شود.
همچنين محدثه منشي، ديگر هنرمند حاضر در اين نمايشگاه كه طراح لباس بانوان است.
اين هنرمند چهار سال است كه در اين زمينه فعاليت مي‌كند و لباس بانوان را با رويكرد الهام‌گيري از لباس‌هاي محلي اقوام و امروزي و كاربردي كردن آن‌ها طراحي و ارائه مي‌كند.
او نيز معتقد است: ناشناخته ماندن هنرمند به ‌دليل نبود حمايت كافي، كسب‌ و‌كارهاي كوچك را با مشكلات اقتصادي مواجه كرده است و حمايت از زنان تحصيل‌كرده فعال در حوزه‌هاي هنري و صنايع دستي توسط ارگان‌ها و نهاد‌هاي مختلف مي‌تواند بسياري از مشكلات اشتغال قشر دانشگاهي را حل كند و همچنين، بازار صنايع دستي را پررونق‌تر سازد.
اين هنرمند گفت: هدف همه هنرمندان جوان فعال، تبديل خريد صنايع دستي ايراني به آيين و سنت است يعني آنچه به ‌صورت روزمره در زندگي مردم وجود داشته باشد و جاي هداياي نه‌ چندان با كيفيت خارجي و مشابه را در مناسبت‌هاي گوناگون بگيرد و وجود فضاي دائمي نمايشگاهي، اين رويه را پديد خواهد آورد.
خواسته ديگر اين طراح لباس، به رسميت شناختن مالكيت معنوي اثر براي هنرمندان است كه در ايران چندان پذيرفته‌ شده نيست و كپي كردن آن ضرر و زيان فراواني براي صاحب اثر به‌ همراه دارد.
با توجه‌ به اينكه شيراز در هنر و صنايع دستي از ظرفيت‌هاي بسياري برخوردار است، همكاري سازمان‌ها، نهاد‌ها ارگان‌ها و مسئولان با هنرمندان باعث حمايت از توليد داخلي و اشتغال‌زايي مخصوصاً در حوزه زنان و شناخته‌شدن محصول ايراني در عرصه‌هاي جهاني مي‌شود.
همچنين در كنار هم بودن هنرمندان، كسب‌و‌كارهاي كوچك آنان را به هم پيوند مي‌دهد و آن‌ها را به بنگاه‌هاي اقتصادي بزرگ‌ تري بدل مي‌كند كه مي‌توانند كارآفريني كنند و اين رويه در نهايت به جذب سرمايه‌گذار مي‌انجامد.
از سوي ديگر، برنامه‌ريزي و تبليغات مناسب و مؤثر براي برگزاري چنين نمايشگاه‌هايي باعث حمايت بيش از پيش مردم و شناساندن قابليت‌هاي زنان كارآفرين و نيز تشويق ديگر زنان به آغاز فعاليت در عرصه مشاغل خانگي مي‌انجامد كه ضروري است با هماهنگي‌هاي بيشتر در دوره‌هاي بعدي صورت گيرد.
دومين بازارچه فروش محصولات نوروزي فن‌بازار از 19اسفند در هتل بزرگ شيراز آغاز به كار كرد و جمعه 25 اسفند پايان يافت.
7375 / 1876