الجزیره-ایرنا-«سالوا كی یر میاردیت» رئیس جمهوری سودان جنوبی با اعتراف به خالی بودن خزانه كشورش از نقدینگی گفت: تا زمان توقف جنگ ، كاری برای اصلاح اقتصاد سودان جنوبی نمی توان كرد.

به گزارش ایرنا و به نقل از تارنمای خبری «سودان تریبون» رئیس جمهوری سودان جنوبی علت اصلی مشكلات كشورش را درگیری طرف های مختلف برای رسیدن به قدرت دانست كه از چهار سال پیش آغاز شده است.
وی در مراسم سوگند یاد كردن «استیون دیو داو» وزیر دارایی جدید این كشور گفت:' با این شرایط نمی توانیم كاری برای حفظ ارزش پولمان انجام دهیم ، از شما و همكارانتان می خواهم با تمام توان برای كاستن مشكلات تلاش كنید ، می دانم پولمان ارزشش را از دست داده است و در آینده نزدیك نمی توانیم كاری در این خصوص انجام دهیم اما نباید دست روی دست گذاشت و اجازه داد امور از كنترل خارج شود، ما باید با تمام توان خود تلاش كنیم.'
سودان تریبون در ادامه نوشت، ذخایر ارزی بانك مركزی سودان جنوبی به پایان رسیده است و اكنون این كشور تنها با پول محلی، امور خود را اداره می كند.
این تارنمای خبری در پایان نوشت، ناظران سیاسی اعتقاد دارند اگر رئیس جمهوری و اطرافیانش حاضر شوند از برخی موضع گیری هایشان دست بردارند و به مخالفان خود امتیازاتی بدهند، می توان اختلاف های سیاسی با گروه های مختلف را حل و درگیری ها را متوقف كرد.
سودان جنوبی كشوری در آفریقاست كه 9 ژوئیه 2011 میلادی ( 18 تیر 1390 شمسی) پس از یك همه پرسی از سودان استقلال یافت.
این كشور از شرق به اتیوپی، از شمال به جمهوری سودان، از جنوب به كنیا، اوگاندا و جمهوری دموكراتیك كنگو و از غرب به جمهوری آفریقای مركزی محدود می‌شود.
مركز سودان جنوبی شهر «جوبا » است و اكنون رهبری سیاسی این كشور را «سالواكی‌یر مایاردیت» بر عهده دارد. زبان رسمی این كشور انگلیسی است.
سودان جنوبی با اینكه دارای منابع نفتی است، یكی از فقیرترین و شاید یكی از بدترین كشورها از نظر وضعیت سلامتی مردمش در جهان است.
علاوه بر نفت، وجود رود نیل موجب اهمیت سودان جنوبی شده است. این كشور آفریقایی به لحاظ منابع جنگلی هم دارای اهمیت است.
بیشتر مردم سودان جنوبی مسیحی یا پیرو ادیان كهن قبیله‌ای هستند.
اواخر سال 2013 میلادی «ریك ماچار» معاون اول رئیس جمهوری سودان جنوبی سعی در كودتای نظامی داشت اما این كودتا توسط رئیس جمهوری خنثی شد ولی حدود 300 هزار نفر كشته و آواره برجاگذاشت.پس از این اقدام، جنگ های داخلی همچنان در این كشور تازه استقلال یافته ادامه دارد.
جنگ های داخلی باعث فرار بیش از چهار میلیون نفر از ساكنان این كشور از خانه هایشان شده است و اینگونه یكی از بدترین بحران های پناهندگان در آفریقا رقم خورده است.
خاورم **2041**