علي پناهي روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار كرد: اين امواج بارشي كه بعد از ظهر روز پنجشنبه هفته گذشته وارد استان شد، بيشترين فعاليتش به صورت وزش باد، رگبار و رعد و برق بوده است.
وي افزود: اين موج همچنين باعث شد سرعت وزش باد در مناطقي از استان افزايش پيدا كند كه بيشترين آن در هزار كانيان با 104 كيلومتر در ساعت، مريوان 75 كيلومتر در ساعت و قروه 54 كيلومتر در ساعت بود.
پناهي اضافه كرد: اين امواج بارشي از اواخر امروز آسمان استان را ترك كرده و تا پايان هفته سامانه بارشي فعالي وارد استان نمي شود و شرايط جوي پايداري را در بيشتر مناطق استان شاهد خواهيم بود.
وي يادآور شد: در شبانه روز گذشته بيشترين بارش در بانه 18.4 ميلي متر و حاجي عمران سقز 18 ميلي متر ثبت شد و طبق اعلام برخي منابع محلي وزش تند باد و بارش تگرگ در برخي مناطق باعث خسارت به باغات و مزارع شده است.
پناهي با اشاره به تشكيل موج گرد و خاك در بيابان هاي شمال عراق گفت: اين موج از امروز نواحي غربي و جنوبي استان كردستان را تحت تاثير قرار داده و وضعيت هوا در شرايط ناسالم قرار گرفت و ديد افقي را كاهش يافت.
امسال 326 ميلي متر بارش در كردستان ثبت شد كه در مقايسه با 259 ميلي متر سال قبل25 درصد افزايش و در مقايسه با دوره بلند مدت (25 ساله) 3.1 درصد كاهش يافته است.
استان كردستان در يك منطقه سرد و كوهستاني قرار دارد كه ميانگين بارش ساليانه آن 540 ميلي متر و 2 برابر ميانگين كشوري است.
هواشناسي كردستان داراي 20 ايستگاه هواشناسي و 80 ايستگاه باران سنجي است.
3020/9102
تاریخ انتشار: ۲۶ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۰:۵۴
سنندج - ايرنا - معاون توسعه و پيش بيني اداره كل هواشناسي كردستان گفت: با ورود امواج بارشي به آسمان استان، شامگاه جمعه سرعت باد در شهر هزار كانيان به 104 كيلومتر در ساعت (29 متر در ثانيه) رسيد.