به گزارش خبرنگار ایرنا، انوشیروان محسنی بندپی روز شنبه در نشست خبری گفت: اگر خانواده دارای دو معلول برای تحویل مسكن، اقدام نكرده برای ثبت نام جدید محدودیتی وجود ندارد و می توانند اقدام كنند.
رییس سازمان بهزیستی كشور اظهار كرد: بزرگترین مشكل ما در خانه های خانواده های دارای دو معلول به بالا این بود كه خانواده های روستایی از وام چهار درصدی و خانواده های شهری از وام 16 درصدی استفاده می كردند كه با اختصاص 38 میلیارد تومان مقرر شد بهزیستی مابه تفاوت سود را بپردازد.
رییس سازمان بهزیستی كشور یادآور شد: با بنیاد مسكن تفاهم نامه ای منعقد شده تا برای هفت هزار و پانصد نفر از خانواده های شهری و سه هزار و هشتصد نفر از خانواده های روستایی، مسكن تحویل داده شود.
محسنی بندپی خاطر نشان كرد: مقرر شده 25 هزار مسكن مهر برای مددجویان در اختیار بهزیستی و كمیته امداد قرار گیرد.
**مستمری مددجویان در سال 97 افزایش می یابد
رییس سازمان بهزیستی كشور گفت: مستمری مددجویان بهزیستی امسال از 53 هزار تومان برای خانواده های یك نفره به 149 هزار تومان افزایش یافت و با پیگیری های انجام شده در سال 97 نیز 10 درصد افزایش می یابد.
محسنی بندپی افزود: همچنین با حذف یارانه سه دهك بالا و افزوده شدن آن به سرجمع اعتبارات نهادهای حمایتی، افراد پشت نوبتی بهزیستی همانند افراد تحت پوشش، مستمری پرداخت می شود.
وی تاكید كرد: این اقدام در جهت برقراری عدالت و كاهش فقر انجام می شود.
** سالانه 50 هزار معلول به جامعه معلولین كشور افزوده می شود
رئیس سازمان بهزیستی كشور در ادامه گفت: سالانه 50 هزار نفر معلول به جامعه معلولین كشور افزوده می شود كه تعدادی از این معلولیت ها به دلیل حوادث جاده ای است.
محسنی بندپی افزود: هر سال، 25 هزار مورد معلولیت بدو تولد داریم.
وی ادامه داد: تعدادی از معلولیت ها نیز ناشی از بیماری های قلبی و عروقی و دیابت است.
وی اضافه كرد: همه افراد دارای معلولیت، نیازی به دریافت مستمری ندارند اما می توانند از خدمات بهزیستی استفاده كنند.
رییس سازمان بهزیستی كشور گفت: پیشگیری از معلولیت بدو تولد از راهبردهای اصلی سازمان بهزیستی كشور است.
**لزوم استانداردسازی خودروها برای پیشگیری از معلولیت ها
رئیس سازمان بهزیستی كشور گفت: در سال 95 ، 15 هزار و 900 تصادف اتفاق افتاد كه نسبت به سال های گذشته كاهش داشته و پنج برابر این میزان نیز افراد دچار جراحات شدند كه 40 درصد افراد دچار جراحت ، معلول شده اند.
محسنی بندپی افزود: دو میلیون نفر امسال گواهینامه رانندگی گرفتند و یك میلیون خودرو نیز به شمار خودروها افزوده شده است بنابراین باید تلاش كنیم فرهنگ رانندگی ارتقا یابد .
وی اضافه كرد: باید تمام اقدامات جهت ارتقای استانداردها و ایمنی خودرو گرفته شود تا حداقل تصادفات و كاهش مرگ و میرها و معلولیت های ناشی از تصادفات را داشته باشیم.
**سامانه ثبت الكترونیكی طلاق تا 40 درصد مراجعه به دادگاه را كاهش داد
رئیس سازمان بهزیستی كشور گفت: در 11 استان كشور سامانه ثبت الكترونیكی طلاق راه اندازی شده است.
محسنی بندپی افزود: سامانه ثبت الكترونیكی طلاق ابتدا در مشهد راه اندازی شد كه در سال 95 نسبت به 94، 8.3 درصد كاهش طلاق و در سال 96 نسبت به 95 ، 12.3 درصد كاهش طلاق داشتیم.
وی یادآور شد: 48 درصد طلاق های در پنج سال اول زندگی و 22 درصد طلاق ها در سال اول زندگی رخ می دهد كه این مساله نشانگر اهمیت مشاوره و مهارت آموزی است .
وی تصریح كرد: راه اندازی سامانه ثبت الكترونیكی طلاق را در تهران و البرز به مناقصه گذاشتیم و پیمانكار معرفی شد تا به قوه قضائیه وصل شوند ؛ البته علاوه بر این كار باید روی مشاوره های پیش از ازدواج نیز كار شود.
به گفته محسنی بندپی ، با راه اندازی سامانه ثبت الكترونیكی طلاق تا 40 درصد مراجعه به دادگاه ها كاهش یافته و منجر به سازش قطعی زوج ها شده است.
**ساماندهی معتادان متجاهر در 11 استان كشور
رئیس سازمان بهزیستی كشور گفت: چهارشنبه جلسه ای با شورای هماهنگی صدور مجوز برای مراكز ماده 16 (مراكز نگهداری معتادان متجاهر) داشتیم و مقرر شد نسبت به پذیرش ، ساماندهی و انجام اقدامات توانبخشی و سم زدایی معتادان متجاهر در 11 استان كشور به ویژه در ایام نوروز اقدام شود .
محسنی بندپی افزود: تعداد معتادان متجاهر بنا به یك آمار هفت هزار و 350 نفر و بنا به آمار دیگر هشت هزار و 300 نفر است.
وی اضافه كرد: پروتكل شیوه ترك معتادان متجاهر كه دارای ویژگی های اعتیاد عمیق، سخت دردسترس و چندمصرفی هستند تهیه شده و غربالگری معتادان متجاهر را در اولویت قرار دادیم تا نسبت به حرفه آموزی آنان نیز اقدام شود.
رئیس سازمان بهزیستی كشور گفت: افرادی كه سالمند بودند به مراكز سالمندان منتقل شدند و معتادانی كه نیازمند خدمات درمانی بودند از سوی وزارت بهداشت حمایت شدند و آنانی كه نه سالمند بودند و نه اعتیاد داشتند به مراكز بهزیستی و كمیته امداد منتقل شدند.
محسنی بندپی درباره معتادان بی هویت نیز افزود: معتادان بی هویت طی سه ماهی كه در مراكز بهزیستی هستند نیاز به برگه هویت ندارند و در این مدت تیم مددكاری اجتماعی و روانشناسی با آنها كار می كند تا بتوان هویت آنان را ردیابی كرد.
وی گفت: الگوی دادگاه درمان مدار در 6 استان كشور راه اندازی شده كه روش جدیدی برای نگهداری و حرفه آموزی معتادان متجاهر است.
**آمادگی اجرای لایحه حمایت از معلولان از ابتدای سال 97
رئیس سازمان بهزیستی كشور گفت: قانون حمایت از افراد دارای معلولیت به تصویب نهایی مجلس شورای اسلامی رسیده و سه اشكال جزئی از سوی شورای نگهبان به این لایحه گرفته شد و امیدواریم زودتر این لایحه در شورای نگهبان بررسی شود.
محسنی بندپی افزود: چون ردیف بودجه این لایحه در بودجه سال 97 درنظر گرفته شده است ما این قانون را مصوب شد لحاظ كرده ایم و حوزه توانبخشی بهزیستی ، آیین نامه های اجرایی آن را در دست تدوین دارم و آماده اجرای آن از ابتدای 97 هستیم.
رئیس سازمان بهزیستی كشور گفت: یارانه مراكز نگهداری معلول، سالمندان ، بیماران روان مزمن و مراكز شبه خانواده ، پرداخت شده هرچند كه پرونده مددكاری منتظر تخصیص هست.
وی اضافه كرد: 230 میلیارد تومان بابت چهار ماه یارانه معوقه به این مراكز پرداخت شد اما مشكل دیگر ما عدم تخصیص 100 درصدی اعتبارات بهزیستی است و متاسفانه هنوز 18 درصد تخصیص خود را دریافت نكرده ایم.
**مشاوره برای 180 هزار زوج
رئیس سازمان بهزیستی كشور گفت: در قانون برنامه پنجم ، تكمیل پرسشنامه های ژنتیكی برای زوج های در آستانه ازدواج اجباری شده و آیین نامه های ابلاغ شده است .
محسنی بندپی افزود: امسال 180 هزار زوج جوان در بحث مشاوره ژنتیكی مورد راهنمایی و مشاوره قرار گرفتند.
وی اضافه كرد: خانواده های دارای فرزند معلول برای بارداری دوم اگر هزینه های آزمایشات ژنتیكی و تشخیصی را ندارند ، سازمان بهزیستی هزینه آنها را تقبل می كند.
**ایجاد 46 هزار فرصت شغلی برای مددجویان بهزیستی
رئیس سازمان بهزیستی كشور گفت: 900 میلیارد تومان در حوزه اشتغال به بهزیستی اختصاص یافته بود كه 500 میلیارد آن را تا چهارشنبه هفته گذشته دریافت كردیم .
محسنی بندپی افزود: برای 46 هزار نفر فرصت شغلی ایجاد كردیم كه 26 هزار نفر آنان معلول و 20 هزار نفر آنان زنان سرپرست خانواده هستند.
وی تاكید كرد: هدف اصلی ما ، توانمندسازی جامعه هدف بهزیستی است تا زندگی متكی به خود داشته باشند.
وی اضافه كرد: مشوق هایی برای كارفرمایان و بنگاه های اقتصادی برای بكارگیری مددجویان بهزیستی و ایجاد فرصت های شغلی، فراهم كردیم.
وی تصریح كرد: 60 درصد جامعه هدف معلول سازمان بهزیستی كشور بیكار هستند.
**رشد 32 درصدی بودجه بهزیستی در سال 97
رئیس سازمان بهزیستی كشور گفت: بودجه این سازمان برای سال 97، 32 درصد افزایش داشته است.
محسنی بندپی افزود: مجلس شورای اسلامی ، 230 میلیارد تومان به بودجه 97 برای زنان سرپرست خانواده افزوده تا پوشش فراگیرتری در این زمینه صورت گیرد.
وی اضافه كرد: هم اكنون 110 هزار زن سرپرست خانواده تحت پوشش بیمه اجتماعی بهزیستی قرار دارند.
وی درباره كمك تحصیلی به مددجویان نیز گفت: این كمك ها فقط در یك مقطع تحصیلی میسر است اما اگر اعتبارات كافی باشد برای دو مقطع كمك می كنیم.
**برگزاری اجلاس منطقه ای سالمندان
رئیس سازمان بهزیستی كشور گفت: اجلاس منطقه ای سالمندان در آبان ماه سال 97 با بررسی شاخص های سالمندان و استقرار دبیرخانه شورای عالی در بهزیستی برگزار می شود.
محسنی بندپی افزود: ایران با پدیده فیزیولوژیكی سالمندی روبرو است كه باید از هم اكنون برای آن برنامه ریزی كرد.
وی یادآور شد: توسعه بنیاد فرزانگان در یك برنامه زمانبندی شده انجام خواهد شد.
**توافق بهزیستی و آموزش و پرورش درباره مهدكودك و پیش دبستانی
رئیس سازمان بهزیستی كشور گفت: فقط 20 درصد كودكان واجد شرایط در مهدهای كودك هستند و باید ترویج كنیم تا كودكان بیشتری به مهدهای كودك بیایند و شاید یكی از دلایل اینكه كودكان كمی وارد مهدهای كودك می شوند به علت شهریه های آن است.
محسنی بندپی با اشاره به توزیع یك وعده غذای گرم در روستامهدها افزود: ما در مهدهای كودك تكامل همه جانبه كودك را مدنظر داریم.
وی یادآور شد: طبق قانون ، صدور مجوز مهدهای كودك در اختیار بهزیستی و صدور مجوز پیش دبستانی در اختیار آموزش و پرورش است اما برخی مراكز هم دارای مهدكودك و هم دارای پیش دبستانی هستند كه با صورت جلسه تنظیم شده بین بهزیستی و آموزش و پرورش مقرر شد برنامه های پیش دبستانی این مراكز از سوی آموزش و پرورش و برنامه های مهدكودك آن از سوی بهزیستی تامین شود.
وی با اشاره به موضوع شیرخوارگاه ها گفت: با توجه به تسریع روند فرزندخواندگی در شیرخوارگاه ها ، توسعه آنها ، استراتژی ما نیست اما استانداردسازی فیزیكی شیرخوارگاه ها در اولویت قرار گرفته است.
**65 درصد كودكان كار خارجی هستند
رئیس سازمان بهزیستی كشور گفت: امسال در دو نوبت در تهران نسبت به پذیرش كودكان كار اقدام شد كه در یك نوبت دو هزار و 600 و در نوبت دیگر دو هزار و 200 كودك كار پذیرش شدند كه 65 درصد آنها خارجی بودند.
محسنی بندپی افزود: 55 تا 66 درصد كودكان كار ایرانی نیز غیرتهرانی بودند.
وی ادامه داد: چرخه معیوبی در پذیرش كودكان كار وجود دارد كه دوباره تحویل والدین خود می شوند بنابراین با پیشنهاد بهزیستی و قول همكاری وزارت امورخارجه، دادستان استان تهران و دادستانی كل كشور مقرر شد كه بعد از سه بار پذیرش كودكان كار، آنان از والدین خود سلب حضانت شوند . والدین نیازمند تحت پوشش بهزیستی قرار می گیرند.
وی اظهارامیدواری كرد تا در سال 97 حضور كودكان كار در خیابان ها به حداقل برسد.
اجتمام 9185**1569
تاریخ انتشار: ۲۶ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۳:۴۴
تهران - ایرنا - رییس سازمان بهزیستی كشور اعلام كرد هشت هزار واحد مسكونی برای خانواده های دارای دو معلول به بالا در دست ساخت است كه تا پایان اسفند ماه جاری سه هزار واحد آن به خانواده های یادشده تحویل می شود.