تهران- ايرنا- كارشناس ارشد گروه پژوهش، فن آوري و زيرساخت ستاد علوم شناختي گفت: تامين تجهيزات پيشرفته براي محققان حوزه علوم شناختي، يك فرصت مناسب در جهت دستيابي به نتايج مطلوب و ارايه راهكارهاي موثر و سازنده است و با حمايت ستاد، ساخت و تامين اين ابزارها در كشور ادامه دارد.

به گزارش روز شنبه گروه علمي ايرنا ستاد توسعه علوم و فن آوري هاي شناختي معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري، دكتر حسين عزيزي با اشاره به تلاش هاي وسيع اين ستاد در زمينه ساخت، تامين و توسعه ابزارها و فن آوري هاي مورد نياز گفت: يافته هاي تحقيقاتي مي تواند بسترهاي لازم را در امر ترويج و گسترش حوزه هاي علوم شناختي و نيز تشخيص و پيشگيري بسياري از بيماري ها و نيز بازتواني اختلال هاي شناختي در كشور فراهم آورد.
عزيزي با بيان اين كه به واسطه حمايت هاي ستاد علوم شناختي، بسياري از تجهيزات و امكانات مورد نياز طرح هاي تحقيقاتي و علمي در داخل كشور ساخته و تامين شده و تلاش هاي گسترده در اين زمينه همچنان ادامه دارد، افزود: جلوگيري از خروج ارز ، صرفه جويي ارزي و اشتغالزايي در سطح كشور از اولويت هاي نخست ستاد در اين زمينه است تا محققان و متخصصان بتوانند در كوتاه ترين زمان ممكن با انجام طرح هاي تحقيقاتي، يافته هاي علمي خود را در سطح كشور ارايه دهند.
وي افزود: يكي از مهم ترين اقدامات ستاد علوم شناختي در امر توسعه ابزارها و فن آوري هاي مورد نياز حوزه علوم شناختي در كشور، راه اندازي آزمايشگاه ملي نقشه برداري مغز است.
وي گفت: آزمايشگاه ملّي نقشه برداري مغز به منظور پاسخگويي به بخشي از نيازهاي پژوهشي و فن آوري كشور در زمينه ايجاد زيرساخت تصويربرداري و تحريك مغزي براي تحقيقات شناختي و ارائه خدمات دانش بنيان و روزآمد در حوزه علوم و فن آوري هاي شناختي ايجاد شد.
كارشناس ارشد ستاد علوم شناختي با اشاره به اين كه در شرايط كنوني تعامل حوزه هاي مختلف با يكديگر، ابزارسازي در حوزه هاي علوم شناختي را ممكن كرده است، گفت: ستاد علوم شناختي به طرق مختلف بهره وري از ظرفيت و پتانسيل هاي موجود دركشور را در برنامه ريزي و سياست هاي خود قرار داده و از شكل گيري گروه هاي 'پيشران' مركب از متخصصان خبره حوزه هاي گوناگون شناختي از قبيل علوم پايه ،مهندسي، روان شناسي و ساير بخش ها به منظور تحقق يك هدف بزرگ حمايت جدي بعمل مي آورد.
دكتر عزيزي يادآور شد: تشكيل گروه 'نورواپتيك' در امر استفاده از نور براي مطالعه مغز يكي از گروه هاي'پيشران' در حوزه علوم شناختي است كه با هدف توسعه ابزارهاي مطالعه در اين زمينه ايجاد و فعال شده و تشكيل دو تيم پژوهشي ديگر در حوزه 'بازتواني شناختي' و 'اعتياد' نيز در همين راستا است.
عضو كارشناسي ستاد علوم شناختي همچنين گفت: اين ستاد در تلاش است يك گروه'پيشران' ديگر به منظور خودكفايي در زمينه تجهيزات مورد نياز براي تحريك عمقي مغز دركشور ايجاد شود.
به گفته دكتر عزيزي، يكي از راه هاي توسعه ابزارها و فن آوري هاي مورد نياز، هم انديشي خبرگان حوزه هاي مختلف شناختي براي مشخص كردن مسير دستيابي است و در اين راستا با توجه به نياز كشور در زمينه تجهيزات و فن آوري هاي 'ايمپلنت مغزي'،با حمايت هاي همه جانبه ستاد، حدود 10 پروژه پژوهشي و توسعه فن آوري تصويب شده و در حال اجرا است.
وي اضافه كرد: به منظور رشد شركت هاي دانش بنيان و نيز توسعه فن آوري و ابزارسازي ، حمايت از توليد تجهيزات شناختي در اولويت قرار دارد و با اقدامات ستاد تاكنون بيش از 15 مورد پيش خريد اين ابزارها انجام و تحويل تجهيزات به مراكز تخصصي و علمي انجام شده است.
علمي**9031**2017