مسعود مهدی زاده مقدم روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بسیاری از واحدهای صنایع كوچك مستقر در شهركها و نواحی صنعتی استان برای گرفتن تسهیلات از بانكها وثیقه كافی ندارند كه به همین منظور صندوق ضمانت سرمایه گذاری صنایع كوچك می تواند تامین كننده بخشی از كسری وثیقه آنان باشد.
وی بیان كرد: صندوق ضمانت سرمایه گذاری صنایع كوچك زیرمجموعه وزارت صنعت، معدن و تجارت است كه به منظور رفع مشكل كمبود سرمایه در گردش و نقدینگی واحدهای تولیدی راه اندازی شده است.
مدیرعامل شركت شهركهای صنعتی خراسان رضوی گفت: پنج هزار و 700 واحد تولیدی معادل 44 درصد از كل واحدهای تولیدی استان در 45 شهرك و ناحیه صنعتی مستقر هستند.
مهدی زاده مقدم اظهار كرد: شهرك ها و نواحی صنعتی خراسان رضوی 27 درصد از سرمایه گذاری بخش صنعت استان و 40 درصد از اشتغال این بخش را به خود اختصاص داده اند.
وی توسعه خوشه های صنعتی را یكی از برنامه های چند ساله و یكی از مدل های توسعه صنایع كوچك ذكر و بیان كرد: شكل گیری خوشه های صنعتی در چندین سال قبل طراحی شد اما توسعه آن در دولت یازدهم كلید خورد كه در این مدت توسعه پنج خوشه صنعتی زعفران، مبلمان، جواهرات، قطعات خودرو و كفش در این استان خاتمه یافته است.
وی اظهار كرد: امسال نظام پیمانكاری فرعی به عنوان یكی از مدل های توسعه صنایع كوچك در استان به منظور استفاده از ظرفیت های خالی واحدهای تولیدی و شناسایی توانمندی های واحدهای خرد و كوچك برای تامین نیاز صنایع بالادستی در شهرك صنعتی توس به وجود آمد.
مدیرعامل شركت شهركهای صنعتی خراسان رضوی گفت: در این راستا این شركت تفاهم نامه ای با مدیریت نفت و گاز شرق كشور در مشهد منعقد كرد تا قطعات تولیدی مربوط به صنعت نفت و گاز 38 واحد كوچك تولیدی در شهركها و نواحی صنعتی استان، مورد استفاده این شركت قرار گیرد.
وی افزود: پس از موفقیت آمیز بودن طرح مذكور در مورد صنعت نفت و گاز، اقدامات مشابهی برای صنعت سیمان و فولاد انجام گرفت تا شركتهای پیمانكار قراردادهایی با صنایع كوچك مرتبط در استان امضا كرده و نیاز خود را از این واحدها تامین كنند.
مهدی زاده مقدم، یكی از دغدغه های اصلی صنایع كوچك استان را مشكل فروش مناسب دانست و گفت: در این زمینه كنسرسیوم های فروش در بخش خوشه های صنعتی خراسان رضوی شكل گرفته تا صاحبان رسته های تولیدی در قالب كنسرسیوم هم برای محصولاتشان بازاریابی كنند و هم تولیدات خود را بفروشند.
وی با اشاره به انعقاد قرارداد شركت شهركهای صنعتی با اداره آموزش های فنی و حرفه ای استان گفت: امسال با كمك اداره كل فنی و حرفه ای استان، آموزش های مهارتی، مدیریتی، كارآفرینی و مجازی به 12 هزار نفر در استان ارائه شد كه این میزان در مقایسه با 9 هزار نفر پارسال، رشد مناسبی داشته است.
به گزارش ایرنا، 45 شهرك و ناحیه صنعتی مصوب در خراسان رضوی وجود دارد. از این 38 مورد فعال هستند. همچنین 43 درصد از صنایع فعال، 49 درصد اشتغال صنعتی و 30 درصد سرمایه گذاری صنعتی خراسان رضوی در شهركها و نواحی صنعتی این استان مستقر است.
پنج هزار و 352 هكتار از مساحت شهركها و نواحی صنعتی خراسان رضوی به عملیات صنعتی اختصاص دارد. از این میزان تاكنون سه هزار و 561 هكتار برای ایجاد واحدهای صنعتی به سرمایه گذاران واگذار شده است.
همچنین شمار قراردادهای منعقد شده با سرمایه گذاران در شهركها و نواحی صنعتی خراسان رضوی سه هزار و 778 فقره است. از این تعداد 2 هزار و 408 فقره در قالب ایجاد واحد صنعتی بوده است.
7489/5132
تاریخ انتشار: ۲۶ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۸:۵۱
مشهد – ایرنا – مدیرعامل شركت شهرك های صنعتی خراسان رضوی گفت: با راه اندازی صندوق ضمانت سرمایه گذاری صنایع كوچك در استان و صدور ضمانت نامه بانكی برای صاحبان صنایع كوچك استان، امسال 200 میلیارد ریال كسر وثیقه آنان جبران شد.