به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «علی كاردر» مدیرعامل شركت ملی نفت و «مهدی میرمعزی» مدیرعامل گسترش انرژی پاسارگاد، شامگاه یكشنبه این قرارداد را برای توسعه یكپارچه میدان های سپهر و جفیر امضا كردند.
هدف از این قرارداد، دستیابی به تولید روزانه حداكثر 110 هزار بشكه و تولید تجمعی حدود 512 میلیون بشكه در 20 سال آینده با برآورد 2 میلیارد و 427 میلیون دلار هزینههای سرمایه ای مستقیم و 413 میلیون دلار هزینه های غیرمستقیم است.
نخستین قرارداد جدید نفتی بین ایران و كنسرسیوم بین المللی به رهبری «توتال» فرانسه در تیرماه امسال امضا شد.
دومین قرارداد را نیز شركت ملی نفت ایران نفت با كنسرسیومی متشكل از «زاروبژنفت» روسیه و دانا انرژی ایران برای توسعه میدانهای مشترك نفتی آبان و پایدار غرب قرارداد امضا كرد.
میدان های سپهر و جفیر در سال 1976میلادی با حفر چاه شماره یك جفیر كشف شده اند. این میدان ها در بخش شمال شرقی حوزه رسوبی دشت آبادان و در 60 كیلومتری جنوب غربی اهواز قرار گرفته اند.
با توجه به سیاست های كلان وزارت نفت و شركت ملی نفت ایران، در قالب قراردادهای جدید نفتی پس از تعیین و ابلاغ فهرست شركت های اكتشاف و تولید (E&P) ایرانی مورد تایید، در راستای استفاده از توان این شركت ها و ارتقای توانمندی آنها به عنوان شركت های اكتشاف و تولید، مقرر شد در برخی میدان های كشور از جمله میدان های سپهر و جفیر، از شركت های تایید صلاحیت شده ایرانی به عنوان پیمانكار اصلی (اپراتور) استفاده شود.
از این رو، شركت ملی نفت ایران و گسترش انرژی پاسارگاد سیزدهم بهمن ماه 1395 به منظور مطالعه توسعه میدان های سپهر، جفیر و سوسنگرد تفاهم نامه امضا كردند.
پس از دریافت نتایج مطالعات و مدل فنی و مالی این شركت و بررسی های شركت ملی نفت، پیشنهاد توسعه میدان های سپهر و جفیر تایید شد و مذاكرات قراردادی بر اساس مدل جدید قرارداد نفتی با این شركت نهایی شد.
در نتیجه این مذاكرات و بر مبنای طرح توسعه مورد توافق، برای اجرای عملیات توسعه و بهرهبرداری یكپارچه از 2 میدان سپهر و جفیر، قرارداد حاضر بین شركت ملی نفت ایران و شركت گسترش انرژی پاسارگاد برای یك دوره 20 ساله امضا شد.
اخبار اقتصادی ایرنا در تلگرام: IRNAeco@
اقتصام*2022*1961*
تاریخ انتشار: ۲۷ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۹:۴۸
تهران- ایرنا- شركت ملی نفت ایران و شركت گسترش انرژی پاسارگاد با حضور وزیر نفت سومین قرارداد در قالب مدل جدید قراردادهای نفتی را برای توسعه 2 میدان نفتی امضا كردند كه نخستین قرارداد از این نوع با یك طرف ایرانی به شمار می رود.