به گزارش ایرنا، روزنامه ساندی تایمز به نقل از لودهامر كه با ارتش عراق برای پاكسازی مین ها در موصل همكاری می كند نوشت: كارهایی كه آنها (داعش) انجام دادند یك نبوغ شیطانی است و ما تاكنون موفق به پاكسازی و خنثی كردن 27 هزار مین و بمب از موصل شده ایم.
وی افزود هیچ گروه جنگی تاكنون این حجم از مین و بمب گذاری ها را پیش از خروج از یك موقعیت جغرافیایی انجام نداده است.
لودهامر گفت: آنچه كه داعش انجام داده است از نظر حجم و پیچیدگی به مراتب بیش از مواردی است كه من در 30 سال كار در این زمینه دیده ام.
** قوطی های شیرخشك هم تله گذاری شده است
این روزنامه همچنین به نقل از سخنان 'فیلیكس گیدنی' معاون فرمانده نیروهای انگلیس شركت كننده در ائتلاف بین المللی موسوم به مبارزه با تروریسم در عراق و سوریه نوشت : گروه تروریستی داعش هنگام ترك استان زمین های آن را از مین و مواد منفجره پركرد كه آورگانی كه باز می گردند و كسانی كه برای خنثی سازی مین ها به آنجا می روند را به قتل برساند.
وی افزود: ما به مین ها و بمب هایی دست یافتیم كه در قوطی های شیرخشك و غذای نوزادان و كودكان و وسایل منزل و حتی داخل كتاب ها كار گذاشته شده بود تا با آنها حملات خود را حتی بعد از خروج از شهر ادامه دهند.
این روزنامه در گزارش خود نوشت : نیروهای داعش بمب هایی را كار گذاشتند كه برخی با اشعه مادون قرمز منفجر می شدند.
** پاكسازی موصل 10 سال زمان می برد
لودهامر چندی پیش در اظهاراتی گفته بود پاكسازی محلات شهر موصل از مواد منفجره و بمب ها و تله های انفجاری باقی مانده از زمان اشغال آن توسط داعش و بمباران هوایی آمریكایی ها بیش از 10 سال زمان لازم دارد.
وی به ویرانی بیش از 85 درصدی موصل در جریان عملیات آزادسازی آن اشاره كرد و گفت بیش از 11 میلیون تن آوار منازل و اماكن عمومی و تجاری در این شهر وجود دارد كه انتقال آنها و بازسازی شهر زمانبر خواهد بود.
ناظران علت ویرانی وسیع در موصل را جلوگیری آمریكا از مشاركت الحشد الشعبی درعملیات آزادسازی و جایگزینی آن با بمب افكن های خود اعلام می كنند كه منجر به بمباران های وسیع و ویرانی بیش از 85 درصدی این شهر بزرگ شد.
این درحالی است كه نیروهای الحشد الشعبی پیش از آن شهرهای متعددی از جمله فلوجه را با حداقل خسارت از داعش باز پس گرفته بودند و مردم توانستند تنها دو ماه بعد به منازل خود بازگردند.
گروه تكفیری تروریستی داعش دهم ژوئن 2014 شهر موصل مركز استان نینوا را به اشغال خود در آورد و متعاقب آن بخش های وسیعی از پنج استان دیگر عراق را نیز در كنترل خود گرفت.
عملیات آزادسازی موصل از 17 اكتبر 2016 آغاز و پس از هشت ماه نبرد به اهداف خود رسید و موصل آزاد شد.
ویرانی های گسترده، مشكلات اساسی در زیرساخت های شهری، اجساد رها شده در جای جای شهر و بمب ها و تله های انفجاری كه داعش بجا گذاشته است از چالش های پبش روی آوارگانی است كه طی ماههای اخیر به دومین شهر پرجمعیت عراق باز می گردند.
خاورم**380**
تاریخ انتشار: ۲۸ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۱:۰۸
بغداد - ایرنا - 'پیر لودهامر' مدیر برنامه خنثی سازی مین سازمان ملل می گوید داعش با یك نبوغ شیطانی تقریبا همه چیز را در شهر موصل بمب گذاری و تله گذاری كرد.