تهران - ایرنا - تارنمای آمریكایی هافینگتون پست در آستانه سفر ولیعهد سعودی به آمریكا، نوشت: آمریكا با تامین سلاح و تجهیزات خشونت های ائتلاف بین المللی را در یمن تسهیل كرده و از این رو شریك جنایات جنگی عربستان به شمار می رود.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا، این تارنما در تبیین نقش آمریكا در بحران انسانی یمن، نوشت: آمریكا از همان مراحل آغازین جنگ یمن، از عربستان سعودی حمایت كرد. واشنگتن در زمان ریاست جمهوری اوباما اطلاعات و سوخت برای حملات هوایی و بمب و دیگر امكانات را برای عربستان فراهم كرد. این كمك ها حتی پس از آن كه روشن شد حملات هوایی در یمن متناقض با قوانین جنگی هستند نیز ادامه یافت. براساس این قوانین كه عربستان سعودی نیز به رعایت آن ها متعهد شده است، هرگونه حمله عمدی و بی هدف به شهروندان غیرنظامی، ممنوع است.
وقتی دونالد ترامپ به ریاست جمهوری آمریكا رسید، می توانست به این معاملات تسلیحاتی پایان دهد. اما وی از نخستین سفر خارجی خود به عنوان رئیس جمهوری آمریكا برای اعلام انعقاد بزرگترین معامله تسلیحاتی آمریكا با عربستان، استفاده كرد. از آن زمان ائتلاف بین المللی به بمباران منازل مسكونی و فروشگاه ها ادامه داده و چندین تن از جمله تعداد زیادی از كودكان را كشته و زخمی كرده است.
هافینگتون پست تصریح كرد:ولیعهد عربستان این هفته به آمریكا سفر می كند. احتمالا نمایندگان واشنگتن برنامه های اصلاحات اقتصادی پادشاه آینده عربستان را تحسین كرده و كارشناسان به گمانه زنی در مورد تاثیر موضع وی در قبال ایران بر دیپلماسی آمریكا، خواهند پرداخت . اما به احتمال زیاد آنچه وی در یمن انجام داده است، در هیچ جلسه و اخبار شبانگاهی مورد بررسی قرار نخواهد گرفت.
بن سلمان فقط ولیعهد عربستان نیست؛ وی وزیر دفاع این كشور نیز هست و براساس تارنمای این وزارتخانه، كنترل تمامی نیروهای نظامی عربستان را برعهده دارد . بن سلمان همچنین از 26 مارس 2015 (6 فروردین 1394) فرمانده ائتلاف بین المللی در یمن نیز بوده است.
سعودی ها و متحدان سنی آن ها در منطقه، در مارس 2015 به یمن حمله و بخش عمده ای از این كشور را تصرف كردند. با گذشت تقریبا سه سال از این ماجرا، این ائتلاف با حمایت آمریكا بدون وقفه این كشور را مورد حملات هوایی قرار داده است؛ حملاتی كه در نقض قوانین جنگی، هزاران شهروند غیرنظامی را كشته و یا زخمی كرده اند. ائتلاف مذكور همچنین با محاصره یمن، به وخامت اوضاع نه چندان مناسب انسانی در این كشور، كمك كرده است.
این كه طرف های درگیر در این جنگ، كار چندانی برای كاهش رنجی كه مسبب آن هستند، انجام نمی دهند و این كه متحدان آن ها از جمله آمریكا خشونت های بی رحمانه ای را كه این بحران تشدید كرده، نادیده می گیرند؛ تعجب برانگیز است.
این تارنمای آمریكایی ادامه داد: آمریكا می تواند از این سفر برای متوقف كردن خشونت های بی شمار ائتلاف بین المللی در یمن، استفاده كند. در صورت خودداری دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریكا از این كار، كنگره باید در این راستا اقدام كند.
در زمان حاضر، میلیون ها تن در یمن با گرسنگی و بیماری روبرو هستند اما بروز قحطی و وبا در زمان جنگ، اجتناب ناپذیر نیست. افرادی پشت این خشونت ها هستند كه می توانند با مهار آن ها آسیب به شهروندان غیرنظامی را به حداقل برسانند و اگر چنین نكنند، باید در قبال اقدامات خود پاسخگو باشند. محمد بن سلمان نیز جزئی از این افراد است.
ترامپ باید دریابد كه با فروش سلاح به نیروی نظامی ای كه احتمالا از این سلاح ها استفاده غیرقانونی می كند، مقامات آمریكایی را در خطر مشاركت در جرایم جنگی قرار می دهد. ترامپ باید از سفر ولیعهد عربستان به آمریكا برای تغییر رویه امور استفاده و صریحا بیان كند كه معاملات فروش سلاح آمریكا به عربستان تا زمان پایان یافتن خشونت ها، متوقف خواهند شد.
كنگره آمریكا در برابر خشونت های عربستان در یمن، ساكت نمانده است. تقریبا نیمی از سناتورهای آمریكایی سال گذشته به توقف فروش سلاح به عربستان، رای دادند و در ماه جاری در دو مصوبه جداگانه به نگرانی ها در مورد مداخله آمریكا در جنگ (یمن) اشاره شد.
با توجه به سفر بن سلمان به آمریكا، حتی اگر ترامپ كاری نكند؛ كنگره باید به ولیعهد سعودی یادآوری كند كه نمی تواند دست خود را از جنایت ها در یمن بشوید. وی باید قدم هایی را در راستای توقف خشونت ها بردارد، به طور شفاف و بی طرفانه در مورد خشونت های گذشته تحقیق كند و خشونت های وارد آمده بر شهروندان غیرنظامی را جبران كند.
از زمان حملات ائتلاف بین المللی به رهبری سعودی به یمن بیش از 13هزار نفر در این كشور كشته شده و هزاران كودك و زن نیز آواره گردیده اند.این درحالی است كه بسته ماندن گذرگاه های یمنی، یمن را با بحران انسانی شدیدی روبه رو كرده است.
اروپام**9418**1590