كوالالامپور- ایرنا- مقام های استرالیایی با اعلام اینكه آمارها نشان می دهد كه 40 درصد از دانشجویان دانشگاههای استرالیا را اتباع چینی تشكیل می دهند، نسبت به نفوذ سیاسی -فرهنگی پكن دراین كشور ابراز نگرانی كردند.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از رسانه های استرالیایی، اداره فدرال آموزش و پرورش استرالیا با انتشار گزارشی اعلام كرد درسال 2017 میلادی دانشگاههای این كشور حدود 8 هزار دانشجوی خارجی را جذب كرده است .
براساس این گزارش درسال گذشته میلادی 40 درصد از كل دانشجویان خارجی در استرالیا به اتباع چینی اختصاص یافته است.
شبكه 'ای بی سی' استرالیا به نقل از اطلاعات ارائه شده توسط این اداره گزارش داد : استرالیا سومین مقصد دانشجویان كشورهای مختلف در جهان برای تحصیل محسوب می شود.
مقام های استرالیایی پیشتر از نفوذ فرهنگی و سیاسی چین در این كشور ابراز نگرانی كرده بودند.
تعدادی از مسئولان دانشگاهی در استرالیا نیز اعلام كردند كه برخی از مراكز آموزش عالی دراین كشور وابستگی مالی و علمی زیادی به جذب دانشجویان بین المللی از جمله دانشجویان چینی پیدا كرده اند.
دكتر 'آنتونی ولچ' رئیس دانشگاه سیدنی استرالیا از حضور دانشجویان چینی در دانشگاههای استرالیا و سایر دانشگاههای جهان به عنوان 'طوفان علمی ' نام برد.
وی گفت: درغیبت و بی توجهی كشورهای دیگر از جمله كشورهای جنوب شرق آسیا در مورد تربیت دانشجو اكنون دانشگاههای استرالیا دربخش بین الملل تقریبا در دست دانشجویان چینی قرار گرفته است.
رئیس دانشگاه سیدنی گفت: چین با جمعیتی بیش از 1،4 میلیارد نفر صرفا 30 درصد از ظرفیت دانشگاههای خود را به دانشجویان بین المللی اختصاص داده است، درحالیكه رقم مشابه در دانشگاههای استرالیا 70 درصد است.
طبق این گزارش دانشجویان كشورهای حوزه جنوب شرق آسیا صرفا 20 درصد از ظرفیت های بین المللی دانشگاههای استرالیا را به خود اختصاص داده اند.
اجلاس سران استرالیا- اتحادیه جنوب شرق آسیا 'اسه آن' در روزهای شنبه و یكشنبه هفته جاری در سیدنی برگزار شد.
دراین اجلاس طرفین بر افزایش همكاری های علمی - آموزشی تاكید كردند.
مسئولان آموزش عالی استرالیا اعلام كردند این كشور درصدد است تا ظرفیت های بیشتری از مراكز آموزش عالی را به دانشجویان كشورهای جنوب شرق آسیا اختصاص دهد.
دولت های استرالیا و چین از سال گذشته تاكنون چالش های زیادی را در روابط خود شاهد بوده اند كه این چالش ها از روابط سیاسی به روابط علمی- آموزشی نیز كشیده شده است.
استرالیا نسبت آنچه كه اقدام تحریك كننده پكن در آبهای دریای جنوبی چین می خواند اعتراض داشته است.
علاوه بر این مقام های این كشور تاكنون چندین بار از احتمال جاسوسی در استرالیا به دلیل افزایش تعداد دانشجویان چینی ابراز نگرانی كرده و خواستار بازنگری قوانین دراین زمینه شده اند.
پیش از این در ماه 2017 'دنیس ریچاردسون' دبیر سابق وزارت دفاع استرالیا، چین را متهم به جاسوسی و كارهای 'غیرمنطقی' برای نفوذ بر جوامع چینی و رسانه ها در این كشور كرد.
وی ادعا كرده بود جاسوسان چینی در استرالیا بسیار فعال هستند.
دبیر سابق وزارت دفاع استرالیا، ادعا كرده بود دولت چین از چینی های استرالیا به عنوان چشم ناظر در داخل جوامع این كشور استفاده می كند و به طور موثر از طریق برخی از رسانه های چینی زبان استرالیا را در كنترل دارد.
رئیس سازمان جاسوسی داخلی استرالیا نیز چندین بار در سال گذشته به احزاب عمده سیاسیاین كشور در مورد دریافت كمك های مالی هشدار داد و مدعی شد برخی از اهدا كنندگان ارتباط قوی با دولت چین داشته اند.
اساق **241***1599