شيراز- ايرنا - معاون رئيس جمهوري و رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري شتاب بخشي به تكميل پرونده ثبت مجموعه تاريخي نقش رستم در فهرست ميراث جهاني يونسكو را خواستار شد.

به گزارش ايرنا، علي اصغر مونسان شامگاه چهارشنبه در حاشيه بازديد از ارگ كريمخان زند و مسجد تاريخي وكيل شيراز با اشاره به بازديد روز چهارشنبه خود از آثار تاريخي نقش رستم و تخت جمشيد در شهرستان مرودشت افزود: ثبت آثار تاريخي در ميراث جهاني در راستاي جذب شمار بيشتر گردشگران خارجي گامي مهم محسوب مي شود.
معاون رئيس‌جمهوري با اشاره به بررسي روند پيشرفت فيزيكي مرمت آرامگاه خشايارشا در مجموعه باستاني نقش رستم در اين بازديد گفت: اين آثار از ظرفيت هاي مهم گردشگري استان فارس و منطقه به شمار مي آيد.
بر اساس گزارش اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري فارس، مرمت آرامگاه خشايارشا در مجموعه نقش رستم سال 96 آغاز شده است و پيش بيني مي شود مراحل آسيب شناسي، حفاظت و مرمت آن تا پايان سال 97 به پايان برسد.
نقش رستم نام مجموعه‌اي باستاني در روستاي زنگي‌آباد واقع در شمال شهرستان مرودشت استان فارس است كه در فاصله حدود 6 كيلومتري تخت جمشيد قرار دارد.
اين محوطهٔ باستاني يادمان‌هايي از عيلاميان، هخامنشيان و ساسانيان را در خود جاي داده‌است و از حدود سال ۱۲۰۰ پيش از ميلاد تا ۶۲۵ ميلادي همواره مورد توجه بوده‌است. آرامگاه چهار تن از پادشاهان هخامنشي، نقش برجسته‌هاي متعددي از وقايع مهم دوران ساسانيان، بناي كعبه زرتشت و نقش‌برجستهٔ ويران‌شده‌اي از دوران عيلاميان در اين مكان قرار دارند.
پيش تر آثار دوره هخامنشيان مانند تخت جمشيد، پاسارگاد (آرامگاه كوروش)، باغ هاي پاسارگاد و باغ ارم از اين استان در فهرست آثار جهاني ثبت شده اند.
در سال 96، گام هاي عملي براي ثبت مجموعه بيشابور در شهرستان كازرون، آتشكده (كاخ اردشير ساساني)، قلعه دختر و شهر گور در شهرستان فيروزآباد و كاخ ساساني در شهرستان سروستان در ميراث جهاني سازمان علمي، فرهنگي و تربيتي سازمان ملل متحد (يونسكو) به صورت جدي برداشته شد و انتظار مي رود اين آثار تيرماه امسال پس از تاييد يونسكو در اين فهرست ثبت شوند.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري كشور همچنين با اشاره به بازديد خود از مجموعه تاريخي تخت جمشيد در نخستين روز سال 97 گفت: معرفي فضاي فرهنگي و تاريخي كشورمان همچون يادمان كهن و تاريخي تخت جمشيد به جهانيان بايد همراه با بيان پيشرفت‌ها و توانمندي‌هاي ايران باشد ، يادمان هاي تاريخي و كهن مي تواند انتقال دهنده پيشرفت ها و توانمند يهاي ايران اسلامي در حوزه اي مختلف باشد.
مونسان همچنين با بيان اينكه دنيا بايد با ايران پيشرفته و توانمند امروز آشنا شود بر حفظ و نگهداري از آثار تاريخي و فرهنگي كشور و معرفي اين آثار به گردشگران داخلي و خارجي تأكيد كرد.
معاون رئيس جمهوري اظهار كرد: آثار تاريخي همچون تخت جمشيد، فرهنگ اصيل ايراني و تمدن كهن اين سرزمين را نشان مي‌دهد و بايد با توجه به اين شأن و جايگاه به آنها توجه كرد.
مونسان ادامه داد: مجموعه زيبا و تمدن كهن ايراني در سايت تاريخي تخت‌جمشيد موجب مباهات است، خوشحاليم كه ايراني هستيم و در اين سرزمين ريشه داريم.
وي افزود: اين مجموعه فاخر و باعظمت نشان تمدن ديرينه و تاريخي ايران دارد و نقش اين كشور و ملت را در تمدن بشريت نشان مي‌دهد.
مونسان افزود: ملت ايران صلح‌طلب و صلح‌جو است و در شكل‌گيري مدنيت و مفاهيم انساني و الهي جهان نقش جدي داشته است.
تخت‌جمشيد يا پارسه نام يكي از شهرهاي باستاني ايران است كه طي ساليان پيوسته، پايتخت پادشاهي ايران در زمان امپراتوري هخامنشيان بوده‌است.
اين مكان تاريخي كه در محدوده شهرستان مرودشت استان فارس قرار دارد، از سال 1979 ميلادي در ميراث‌جهاني يونسكو به ثبت رسيده است.
6113 / 2027