شيروان- ايرنا- شهرستان شيروان خراسان شمالي با داشتن ييلاق هاي بكر و سرسبز با زيبايي هاي خفته در دامان طبيعت اما، ناشناخته براي گردشگران داخلي و خارجي و همچنين مسافران نوروزي با مقاصد تفريحي و گردشگري است.

به گزارش ايرنا تنوع در مناطق بكر گردشگري شيروان يكي از مواردي است كه بسياري از مسافران را براي بازديد به ‌سوي خود فرامي‌خواند.
جاذبه‌هاي طبيعي اين شهرستان شامل آبشار زيبا روستاي اسطرخي، تپه ارگ نادري، غارهاي دستكند هنامه، منطقه گردشگري گليل كه به بهشت ايران معروف است و همچنين روستاي گردشگري گليان ماسوله خراسان شمالي، زوارم، قلعه زو، اوغاز و ... است.
در اين ميان هر يك از روستاهاي هدف گردشگري در اين شهرستان مي‌تواند بسته متنوعي از جاذبه‌ها را به مخاطبان خود معرفي كند، برخي روستاها در سال‌هاي اخير زيرساخت‌هايي نيز براي استقبال از مسافران فراهم ساخته و در آستانه عيد نوروز نيز پذيراي گردشگران بهاري خواهد بود.
در كنار اين جاذبه‌ها، جذابيت‌هاي فرهنگي و مذهبي شيروان شامل امامزاده حمزه رضا(ع) واقع در شهر زيارت و عبدالرحمن در روستاي اسطرخي، چشمه آب درماني مختومي شيروان و ... مجموعه‌اي بي‌نظير از جاذبه‌هاي گردشگري در اين شهرستان را به وجود آورده است.

*منطقه گردشگري گليل در بخش سرحد شيروان
منطقه گردشگري بكر گليل كه در فاصله 70 كيلومتري شمال شرق مركز شهرستان شيروان كه در نوار مرزي ايران با جمهوري تركمنستان واقع شده با داشتن دره ها و چشمه سارهاي فراوان در حقيقت بهشت گمشده ايران است.
ييلاق گليل يكي از شكارگاه هاي طبيعي مردم شيروان است و هواي سرد در تابستان، مراتع و جنگل اين منطقه كه يكي از ييلاق هاي عشاير دامدار مي باشد از ويژگي هاي اين منطقه است.
درياچه سد گليل شيروان از ديگر چشم اندازهاي زيباي اين منطقه است و آرامگاه زكريا از نوادگان امام هفتم در يكي از قلل مرتفع گليل از ديگر مكان هاي ديدني زيارتي اين منطقه گردشگري است.
اين منطقه با توجه به دارا بودن ويژگي هاي خاص طبيعي از جمله جنگل هاي انبوه درختان ارس و تنوع بسيار زياد پوشش گياهي و نيز زيستگاه خالص ترين قوچ اوريال، اولين بار در 27 تيرماه سال 1350 توسط سازمان شكارباني و نظارت بر صيد آن زمان، منطقه حفاظت شده اعلام شد.

*روستاي گردشگري اسطرخي
روستاي اسطرخي در 28 كيلومتري جنوب شيروان واقع است كه در دره اي ژرف قرار دارد و رودخانه اي از وسط دره و روستا مي گذرد.
آبشار اسطرخي بلندترين آبشار منطقه شيروان است، هنگامي كه آب از اين ارتفاع بلند و از بين درختان بزرگ و تنومند سپيدار و بيد و گردو ريزش مي كند به علت برخورد با موانع سنگي به صورت ابر سفيدي در مي آيد كه منظره بسيار جالب و ديدني را به وجود مي آورد.
اين آبشار كه در روستا به شارشار معروف است بر بالاي آبشار آسياي آبي قديم و مخروبه اي قرار دارد.
جاذبه هاي گردشگري اين روستا شامل آبشار معروف به شر شر و امام زاده عبدالرحمان(ع) و درخت ارس كهنسال مي باشد كه ثبت آن در چند ساله اخير نظر هر بيننده اي را به خود جلب مي كند به طوريكه مردم شيروان و ساير شهر و استان ها در فصول مختلف سال از اين روستا بازديد مي كنند.
در وسط روستا مقبره امامزاده اي قرار دارد كه به روايت اهالي نام مباركش شاهزاده عبدالرحمان(ع) فرزند امام سجاد(ع) مي باشد كه مورد احترام و اعتقاد اهالي است و داراي ضريح چوبي مي باشد.

*روستاي گليان ماسوله خراسان شمالي
روستاي گردشگري گليان در فاصله 20 كيلومتري جنوب شيروان واقع شده است كه به حق و بدون اغراق با توجه به مناظر زيباي خانه هاي مسكوني مطبق آن مي توان آن را ماسوله خراسان شمالي ناميد.
روستاي گردشگري گليان يكي از قراي بسيار قديمي شيروان است كه دره ژرف و پردرخت با دو رودخانه پرآب و خروشان، مقبره بابا توكل، مسجد جامع قديم، تاسيسات پرورش ماهي قزل آلا، مقبره شمس الدين، برج و باروهاي موسي خان و خداوردي سردار يكي از مناطق ديدني شيروان محسوب مي شود.
در حال حاضر گليان با توجه به مناظر زيباي طبيعي و چشمه سارهاي فراوان و باغات پر درخت و النگ زارهايش يكي از مناطق ييلاقي و هدف گردشگري است.
از ديگر مناطق ديدني گليان مي توان به مقبره بابا توكل گلياني، غار كافر قلعه و گبرخانه اشاره نمود.

*زوارم دره بهشت خراسان شمالي
روستاي گردشگري زوارم در فاصله 28 كيلومتري جنوب غرب شيروان واقع است كه معناي آن دره بهشت است و در بين دره اي ژرف و طويل و سرسبز و با مناظر ديدني فراوان به طول حدود 15 كيلومتر يكي از مناطق بكر و يلاقي در سطح خراسان شمالي است.
دره زوارم از النگ زارها، چشمه سارها، كوه هاي سر به فلك كشيده و دره ها پر آب به وجود آمده است كه علاوه بر مرتعي بودن آنها انواع و اقسام گياهان طبي و خوراكي خودرو را به وفور مي توان در منطقه ييلاقي جمع آوري كرد كه مهم ترين آنها عبارتند از قسني( كاسني )، گون، كماي، زيره، پونه.
معروفترين مناطق ديدني دره زوارم نيز عبارتند از اوچ دوشي، يخدان و آبشار، ميم لي، چقر النگ و شخري كه در تابستان عده زيادي از مردم شيروان و ديگر شهر هاي خراسان براي كوه پيمايي و استفاده از آب و هواي اين ييلاق چند روزي را در آنجا استراحت مي كنند.

*روستاي گردشگري قلعه زو
روستاي گردشگري قلعه زو شيروان در فاصله 24 كيلومتري شمال غرب شيروان واقع است.
قلعه زو يعني روستايي كه در دره قرار دارد و سابقا شاه نشين و محل حكمراني اسراي تيموريان بوده است.
اين روستا يكي از مناطق بكر براي مطالعه و تحقيق زمين شناسي و فسيل مي باشد به طوري كه بزرگترين فسيل هاي آمونيت كشور در اين منطقه قرار دارد و از نظر ميكروفسيل منطقه حائز اهميت است.
در قلعه زو چشمه سارهاي كوچك ديگري نيز در بين ذره هاي سرسبز اين منطقه ديده مي شود كه داراي آبي بسيار سرد و گوارا هستند چرا كه قلعه زو شيروان يكي از شكارگاه هاي منطقه شيروان محسوب مي شود.

*روستاي گردشگري اوغاز
روستاي گردشگري اوغاز از ديگر جاذبه هاي ديدني شهرستان شيروان است كه در فاصله 45 كيلومتري شمال شرق شيروان از توابع بخش مركزي قرار دارد.
رودخانه كهنه اوغاز و باغ هاي پردرخت اطراف رودخانه و همچنين مناظر طبيعي روستا تا سرچشمه و گردش آب در لابلاي دره هاي حفر شده به علت جريان دائمي آب و آبشارهاي كوچك طبيعي و آب سرد و گوارا و درختان سرو كوهي و مراتع سرسبز و خرم و دو چشمه معروف بگان و فاطمه خانم و ديگر زيبايي هاي طبيعت به هر تازه واردي جان مي بخشد.
زيبايي ها و مناظر بكر طبيعت اين منطقه و آب و هواي مناسب و تميز بر كسي پوشيده نيست و با عبور از جاده اوغاز هر مسافر و گردشگري براي اتراق در آنجا ماندگار مي شود و از جاذبه هاي زيباي گردشگري آن ديدن مي كند.
مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري خراسان شمالي گفته است كه اين اداره كل براي شناسايي مناطق گردشگري شهرستان شيروان اقداماتي از قبيل تهيه لوح فشرده، كتابچه راهنما و تشكيل انجمن ميراث فرهنگي شهرستان كرده است.
محمد سويدانلويي افزود: تپه ارگ نادري شيروان يكي از مهم ترين استقرارگاه هاي هفت هزار ساله بشر در شمال خراسان است و ظرفيت خوبي براي جذب گردشگر و همچنين ماندگاري مسافران در اين شهرستان دارد كه ساماندهي محوطه ارگ نادري هم اكنون در حال انجام است.
شهرستان شيروان با 157 هزار نفر جمعيت به عنوان دومين شهر پرجمعيت خراسان شمالي در 60 كيلومتري شرق بجنورد قرار دارد.
7186/3007/ 6042