به گزارش ایرنا، امروزه صنعت گردشگری به عنوان مهمترین صنعت جهان، رشد سریعی در توسعه اقتصادی جهان داشته و بسیاری از كشورهای جهان با پی بردن به اهمیت گردشگری و ایجاد زیرساخت های لازم در تلاش برای جذب گردشگران و بدست آوردن منافع اقتصادی ناشی از آن هستند.
از سوی دیگر سفر در همه فرهنگ ها و كشورها ضمن برخورداری از آداب خاص دارای ارزش و جایگاه بلندی است و در فرهنگ ایرانی اسلامی ما نیز دارای اهمیت بالایی است به طوری كه در سیره نبوی و علوی به فواید سفر اشاره شده و بسیاری از ادیبان، فلاسفه و دانشمندان تمدن ما به بررسی اثرات روحی و روانی سفر پرداخته اند و آن را در پدید آوردن نگرشی نو نسبت به دنیای اطراف موثر می دانند.
در این بین چهارمحال و بختیاری یكی از استانهای با طبیعت بكر دارای جاذبه های طبیعی و گردشگری بسیار است كه می تواند در همه فصول سال به ویژه در ایام عید نوروز میزبان گردشگران باشد.
چهارمحال و بختیاری دارای یك درصد از وسعت ایران و از لحاظ وسعت بیست و ششمین استان كشور است. شهركرد، مركز این استان مرتفع ترین شهر در بین مراكز استانی بوده به همین سبب این شهر به بام ایران شهرت یافته است.
جاذبه های طبیعی بكر و زندگی عشایری دو شاخص مهم این استان در رونق صنعت گردشگری است كه هر گردشگری را برای دیدن از این جاذبه ها به سمت خود می كشاند.
وجود كوه های مرتفع و برفگیر همچون زردكوه، سبزكوه، هفت چشمه، كلار، هزار دره، سفیدكوه، جهانبین و كوه ریگ از عوامل مهم در تعدیل آب و هوا و همچنین به وجود آمدن چشم اندازهای زیبای طبیعی و جاذبه های مهم گردشگری در این استان شده است.
76 درصد این استان را كوه ها و تپه ها و 24 درصد دیگر را دشت های آبرفتی و فلات ها تشكیل می دهند. این استان به سبب ویژگی های خاص طبیعی دارای رودخانه های فراوانی است. مهمترین رشته كوه این منطقه زردكوه بختیاری است كه سخاوتمندانه رودخانه های بزرگ كارون و زاینده رود را به كشور هدیه می دهد. 20 رودخانه دائمی همچون گردنبند فیروزه ای زینت بخش استان است و با جریان در رگ های آبی كشور، طراوت، آبادانی و حیات را در مسیر كوچ خود به استانهای دیگر به ارمغان می برند.
از مهمترین رودخانه های استان می توان به رودخانه بازفت، كوهرنگ، سراب، دره سیر، كیار، سبزكوه، ونك، خرسان، ارمند، توف سفید، دیمه، زری كوهرنگ و دره قاضی اشاره كرد.
تاكنون حدود 300 گونه گیاه با ارزش غذایی، 50 گونه با ارزش ژنتیكی، 90 گونه با ارزش دارویی، 70 گونه با ارزش شیمیایی، 80 گونه با ارزش زیستی و 250 گونه علف هرز شناسایی شده است. همچنین بیش از 294 گونه جانوری در استان مشاهده شده است.
این استان داری 9 شهرستان است كه هر یك دارای جاذبه های تاریخی، طبیعی و گردشگری بسیاری است كه خود را مهیای میزبانی از مسافران نوروزی كرده اند.
تاكنون بیش از 450 جاذبه گردشگری در چهارمحال و بختیاری شناسایی شده كه این جاذبه ها بر اساس سند جامع توسعه گردشگری استان در سطوح محلی، منطقه ای، ملی و بین المللی طبقه بندی شده است.
تالاب چغاخور، سیاسرد بروجن، آتشگاه لردگان، روستای پلكانی سرآقاسید، روستاهای حاشیه زاینده رود، گرداب بن، مجموعه تاریخی مشروطیت پیرغار، مناطق نمونه گردشگری كه شامل جاذبه های روستایی و عشایری است، چشمه ها، تالاب ها و جاذبه های مذهبی، تاریخی از جمله امامزادگان بخشی از جاذبه ها گردشگری این استان به شمار می رود.
در نوروز 96، هر یك از استانهای كشور تحت عنوان یك نماد و برند معرفی شدند و چهارمحال و بختیاری نیز به سبب جاذبه های طبیعی منحصربه فرد به عنوان پایتخت بوم گردی و اكوتوریسم كشور معرفی شد و در پی آن مسئولان تلاش كرده اند تا در نوروز 97 بتوانند قابلیت ها و ظرفیت های خاص این استان را در حوزه بوم گردی به عرصه ظهور برسانند.
مدیركل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری چهارمحال و بختیاری در همین خصوص به خبرنگار ایرنا گفت: طی سال 96، مجوز فعالیت 20 اقامتگاه بوم گردی در استان صادر شد كه در نوروز امسال تمام این اقامتگاه ها فعال شده و میزبان مسافران نوروزی است.
بهمن عسگری سوادجانی ادامه داد: همچنین 160 خانه مسافر كه بیشتر در روستاهای هدف گردشگری استان راه اندازی شده است، پذیرای گردشگران هستند.
وی با اشاره به وجود 12 روستای هدف گردشگری در استان، نقش آن را در جذب گردشگران موثر دانست و گفت: روستاهای هدف گردشگری ضمن برخورداری از بافت تاریخی، دارای آداب و رسوم و سنن ویژه خود هستند كه می تواند برای هر گردشگری جذاب و قابل توجه باشد.
مدیركل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری چهارمحال و بختیاری افزود: روستاهای یاسه چای، هوره، سوادجان و چلوان در شهرستان سامان، روستاهای سرآقاسید و دیمه در شهرستان كوهرنگ، روستای دستگرد و دزك در شهرستان كیار، ده چشمه در شهرستان فارسان، آورگان در شهرستان بروجن و روستای آتشگاه در لردگان از جمله روستاهای هدف گردشگری استان است.
وی خاطرنشان كرد: برگزاری ویژه برنامه نوروزگاه در 17 نقطه استان، برپایی 30 نمایشگاه صنایع دستی، اهدای بسته های فرهنگی و توزیع كتابچه سفر از دیگر برنامه های استان برای نوروز 97 است.
سال گذشته بیش از یك میلیون گردشگر در محورهای چهارمحال و بختیاری تردد كردند كه بخشی از این مسافران در استان اقامت داشتند.
7363/6021
تاریخ انتشار: ۳ فروردین ۱۳۹۷ - ۱۰:۴۰
شهركرد- ایرنا- جاذبه های گردشگری منحصر به فرد چهارمحال و بختیاری سبب شده تا این استان به یكی از مراكز بوم گردی برند كشور تبدیل شود و ایام نوروز بهترین فرصت برای حضور و تماشای جاذبه های گردشگری این استان را فراهم كرده است.