شهرری- ایرنا- عضو شورای اسلامی تهران، ری و تجریش گفت: حفر و احداث اشتباه تونل خط 6 مترو علت اصلی كاهش دبی چشمه علی شهر ری است.

حسن خلیل آبادی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار كرد: احداث خط 6 مترو(دولت آباد تا حرم عبدالعظیم(ع)) و عبور از گذرهای آبی این چشمه علت اصلی كاهش دبی آب است.
وی ادامه داد: بخشی زیادی ازآب این چشمه به كانال مترو وارد می شود.
رئیس كمیته میراث فرهنگی و گردشگری شورای شهر تهران اظهار كرد: امیدواریم پس از عبور دستگاه های حفاری و اتمام مسیر مترو نیز 60 درصد از آب چشمه علی احیاء و دوباره به مسیر خود جریان یابد.
گفتنی است پیش از این یكی از علت های اصلی كاهش آب چشمه علی كاهش نذورات جوی بوده كه در بررسی های اخیر علت اصلی آن حفر تونل مترو در مسیر و گذرگاه های این چشمه اعلام شد.
وی همچنین در خصوص كمبود فضای لازم برای تدفین در بهشت زهرا(س) اشاره كرد و افزود: با وجود شهری 8 تا 9 میلیون نفری تهران كمبود فضای تدفینی زیاد احساس می شود.
وی با بیان اینكه طرح توسعه بهشت زهرا(س) توسط این سازمان در حال انجام است، اظهار كرد: یكی از راه حل های كمبود فضا، سه طبقه كردن قبور بیش از 30 سال قدمت و همچنین تملك برخی اراضی بایردر اطراف بهشت زهرا(س) است.
به گفته وی امیدواریم این كمبود تدفین در بهشت زهرا در آینده مرتفع شود.
به گزارش ایرنا، 'چشمه‌علی' یك از نقاط باستانی، دیدنی و تفریحی شهرری به شمار می‌رود كه در جنوب تهران و شمال شهرری، منطقه 20 شهرداری تهران قرار دارد، این چشمه در همسایگی ابن بابویه، برج طغرل، دژ رشكان و در زیر باروی ری واقع شده است. 'چشمه‌علی' از میان صخره‌ای بزرگ خارج شده و به سوی جنوب و سپس جنوب شرق جاری است.
نام باستانی این چشمه سورینی بوده است كه احتمالاً منسوب به دودمانی بزرگ در دوره اشكانیان و ساسانیان است. بعدها به نام امام اول شیعیان علی به چشمه علی معروف شد، قدمت چشمه‌علی به حدود 8 هزار سال پیش بر می‌گردد، زمانی كه نخستین اجتماع در كنار چشمه‌ای دایمی واقع بربالای تپه‌ای گرد آمدند.
در گذشته فرش فروش‌ها و مردم تهران، قالیها و قالیچه های خود را با این عقیده كه در آب این چشمه خاصیتی است كه فرش را خوب تمیز و رنگ روشن‌تر و پر جلاتر می‌سازد، در آب چشمه‌علی می‌شستند.
تهرام/7247/6003