به گزارش روز دوشنبه ايرنا، نشست مشترك تركيه و اتحاديه اروپا، امروز به ميزباني بويكو بوريسوف رئيس دوره اي اين اتحاديه و با حضور رجب طيب اردوغان رئيس جمهوري تركيه، دونالد تاسك رئيس شوراي اروپا و ژان كلود يانكر رئيس كميسيون اتحاديه اروپا در واروناي بلغارستان برگزار مي شود.
به گزارش خبرگزاري آناتولي تركيه، در اين نشست، به روز رساني اتحاديه گمركي، لغو رواديد تركيه با كشورهاي عضو اتحاديه اروپا، تسريع در ارائه كمك هاي مالي اتحاديه اروپا به تركيه براي حل مساله پناهجويان سوري و همچنين انجام اقدامات ملموس در مبارزه با تروريسم در دستور كار مقامات تركيه قرار گرفته است.
به گزارش اين رسانه، روابط دوجانبه تركيه با اتحاديه اروپا، مساله فلسطين، موضوعات خاص كشورهاي حوزه بالكان، مساله كشتار مسلمان ميانمار، تحولات عراق و ليبي از ديگر موضوعات مورد بحث در اين نشست خواهد بود.
اين رسانه همچنين اعلام كرد كه رجب طيب اردوغان رييس جمهوري تركيه در ديدار خود با رؤساي كميسيون و شوراي اروپا در خصوص تحقق وعده هاي اتحاديه اروپا در قبال تركيه و همچنين فعاليت گروه هاي تروريستي در كشورهاي اروپايي به گفت و گو خواهد پرداخت.
اردوغان امروز همراه مولود چاووش اوغلو وزير امور خارجه، عمر چليك وزير اتحاديه اروپا و مذاكر كننده ارشد تركيه با اين اتحاديه، برات آلبايراك وزير انرژي و منابع طبيعي و چند تن از نمايندگان مجلس عازم وارونا شده است.
برخي منابع خبري از احتمال مذاكره تركيه با مقامات اتحاديه اروپا درباره سوريه و مذاكرات ژنو نيز خبر داده اند.
اولين اجلاس سران تركيه و اتحاديه اروپا در اكتبر سال 2015 برگزار شده بود و پس از آن دو اجلاس در سال 2016 برگزار شد.
سال گذشته نيز اجلاس چهارم تركيه و اتحاديه اروپا برگزار شد و اجلاس امروز پنجمين دور اجلاس سران تركيه با اتحاديه اروپا محسوب مي شود.
درخواست رسمي تركيه براي پيوستن به جامعه اروپا كه بعدها به اتحاديه اروپا تغيير نام يافت، در 14 آوريل 1987 ارائه شد و تركيه از 12 دسامبر 1999 به طور رسمي به عنوان نامزد عضويت در اتحاديه شناخته شده و مذاكرات براي الحاق تركيه از 3 اكتبر سال 2005 آغاز شد.
از حدود 9 سال گذشته پيشرفتي در روند عضويت تركيه در اتحاديه اروپا به وجود نيامده و آلمان، فرانسه و اتريش مخالفت تلويحي و آشكار خود با عضويت كامل تركيه در اين اتحاديه را اعلام كرده اند.
از سال 2005 ميلادي كه مذاكرات نهايي تركيه براي عضويت در اتحاديه اروپا آغاز شد، تاكنون بحث در 22 سر فصل از سرفصل هاي 35 گانه آغاز شده و دو طرف هنوز در اين موارد به نتيجه لازم دست نيافته اند.
بخش عمده اي از خاك تركيه در قاره آسيا قرار دارد و اكثر مردم اين كشور را مسلمانان تشكيل مي دهند، اما از زمان ايجاد جمهوري تركيه در سال 1923 ميلادي اكثر دولت هاي اين كشور معتقد بوده اند كه ارتباط با اروپاييان منافع آنكارا را بيشتر تامين مي كند و در نتيجه بر اروپايي بودن كشور خود تاكيد داشته اند.
به رغم اين كه مذاكرات رسمي عضويت تركيه در اتحاديه اروپا در سال 2005 ميلادي آغاز شده است، هنوز موانعي عمده بر سر راه عضويت اين كشور در اين اتحاديه وجود دارد كه از آن جمله مي توان به اختلاف ارضي و سياسي با بخش يوناني نشين قبرس و اختلاف سياسي با يونان كه هر دو اعضاي كامل اتحاديه اروپا هستند، اشاره كرد.
جمعيت حدود 81 ميليوني تركيه و اسلامي بودن اين كشور نيز از جمله مواردي است كه مانع پذيرش سهل تركيه در اتحاديه اروپا شده است.
برخي كارشناسان عقيده دارند كه سياست هاي دولت تركيه در سركوب مخالفان و اقدامات محدود كننده آنكارا و نقض آزادي عقيده و بيان موجب سردي مناسبات اين كشور با اتحاديه اروپا و مانع پيوستن تركيه به اين اتحاديه شده است.
خاورم/1905
تاریخ انتشار: ۶ فروردین ۱۳۹۷ - ۱۷:۳۳
آنكارا- ايرنا- رجب طيب اردوغان رييس جمهوري تركيه براي شركت در نشست مهم ترميم روابط پرتنش كشورش با اتحاديه اروپا و مذاكره با مقامات اروپايي درباره چند موضوع جانبي ديگر عازم شهر واروناي بلغارستان شد.