دهلی نو - ایرنا - سفیر بنگلادش در دهلی نو اعلام كرد كه پس از مذاكرات پیچیده و ادامه فشارهای جهانی، میانمار با امضای توافقنامه با بنگلادش برای بازگشت مرحله ای مسلمانان روهینگیا به خانه های خود موافقت كرده است.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا به نقل از روزنامه 'نیو ایندین اكسپرس'، سید معظم علی سفیر بنگلادش در كلوپ رسانه های شهر مومبای با تاكید بر اینكه فشار های بین المللی علیه میانمار باید ادامه یابد، گفت: هند نیز باید همراه جامعه جهانی به حمایت های خود برای محقق شدن حقوق مسلمانان روهینگیایی ادامه دهد.
وی ضمن درخواست از هند برای همكاری با بنگلادش برای حل مساله روهینگیا، گفت: بحران روهینگیا یكی از بزرگ ترین بحران های انسانی در دنیای مدرن است كه بر زندگی این شهروندان تاثیر مخربی گذاشته است.
وی گفت: از ماه اوت سال 2017 نزدیك به 700 هزار مسلمان روهینگیا وارد بنگلادش شده اند درحالی كه پیش از این حدود 400 هزار نفر از مسلمانان روهینگیا در مناطق مختلف بنگلادش زندگی می كردند.
سفیر بنگلادش تاكید كرد: بر اساس وظایف انسانی خود به این گروه به صورت موقت پناه داده ایم اما آنها در نهایت باید به خانه های خود در میانمار بازگردند. مهمترین مشكل مخالفت میانمار با شناسایی روهینگیا به عنوان شهروندان این كشور است درحالی كه آنها برای قرن ها در میانمار زندگی می كرده اند.
وی افزود: هند به عنوان یك قدرت منطقه ای بزرگ كه دارای روابط دوستانه با بنگلادش و میانمار است باید به تلاش های خود برای راضی كردن میانمار به بازگشت هرچه زودتر و امن مسلمانان روهینگیا به خانه های خود ادامه دهد.
هم اكنون بیش از 900 هزار مسلمان روهیگنیا در ارودگاه های مهاجران در منطقه 'كاگس بازار' بنگلادش حضور دارند. نزدیك به 688 هزار نفر از این تعداد پس از آغاز دور جدید خشونت ها در میانمار در اواخر ماه اوت سال گذشته به بنگلادش آمده اند.
بیش از 650 هزار نفر از مسلمانان روهینگیا از روز 25 اوت (سوم شهریور) به علت حملات شدید نیروهای ارتش و گروه‌های بودائی افراط ‌گرای میانمار و قتل و كشتار و سوزاندن خانه‌هایشان، وادار به ترك خانه‌ و كاشانه خود در ایالت فقیرنشین راخین و رفتن به ‌سوی مرزهای بنگلادش شدند.
بنگلادش و میانمار در تاریخ 25 ماه نوامبر یك توافق نامه برای بازگشت پناهجویان روهینگیا به خانه های خود در راخاین امضا كردند.
بر اساس این توافق روند بازگشت مسلمانان روهینگیا به تدریج انجام خواهد شد درحالی كه دو كشور باید امنیت، سلامت و كرامت آنها را تامین كنند.
اما دولت بنگلادش اعلام كرده است طرح بازگشت پناهجویان روهینگیا به میانمار كه قرار بود از ماه ژانویه آغاز شود به تاخیر افتاده است.
مسلمانان روهینگیا خواهان بازگرداندن دارایی های روهینگیا و مجازات عاملان قتل عام خانواده های خود از سوی دولت میانمار هستند.
دور جدید خشونت ها در میانمار پس از حمله شبه نظامیان میانماری موسوم به ارتش رستگاری اركنان روهینگیا(ARSA) به چندین ایستگاه پلیس در ایالت راخین آغاز شد. ارتش و گروه های بودایی با حمله به مسلمانان روهینگیا اقدام به كشتار، تجاوز و آتش زدن روستاهای روهینگیایی كردند.
به گفته سازمان پزشكان بدون مرز، در جریان این حملات بیش از 6 هزار 500 مسلمان روهینگیایی كشته شده اند.
شبد**آساق**267**1424**1379